שלום לכולם!
חדש פה ובגלל בתחום. אשמח לשפוך את כל השאלות שיש לי ואשמח לכל תשובה. אמספר את השאלות לצורך הנוחות.
אתחיל קודם כל מההתחלה- רישיון.
1. יש לי רישיון לרכב כ-13 שנים ומעוניין להוציא רישיון A1. כמה צריך לעלות היום שיעור בודד/מחיר כולל? התקשרתי ל-2 בתי ספר לנהיגה שנתנו הצעה שבחישוב לשיעור בודד יוצא 167 ש"ח. נשמע לי מאוד יקר. איפה ניתן להוציא במחיר הזול ביותר? תצאו מתוך נק' הנחה שאני תופס מהר את העיקרון. המלצות לבתי ספר במרכז ועלויות יתקבלו בברכה.
2. כמה זמן כל התהליך צריך לקחת (רישיון וטסט)? שוב, בהנחה שתופס את העניין מהר.
אופנוע-
3. קודם כל אני מחפש חיזוק שאופנוע זה אכן בשבילי ולא קטנוע. אני נהג מנוסה וממש לא מחפש הרפתקאות ולסחוט את המנוע לקצה או משהו כזה, אבל כן מגדיר את עצמי כאחד שאוהד בוסט מידי פעם וחוויה ספורטיבית כוללת. ובכללי די משעמם אותי מראה של קטנוע. שני דברים "מטרידים" אותי- נוחות וגיר. אני לא רואה את עצמי יושב כל נסיעה כעשרים דקות מכופף, ובעניין הגיר אפשר לומר שמיציתי אחרי כמה שנים טובות עם גיר ידני ברכבים. הבנתי שהילוכים באופנוע שונה בטרחנות מרכב, וגם כאן מחפש חיזוק מרוכבים עם ניסיון שזה לא כזה נורא. *ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב וראיתי שמעבירים הילוך כל 40 קמ"ש בערך בממוצע. מקווה שזה סביל ולא תגידו לי עכשיו "עזוב אופנוע, קח קטנוע". הלב אומר אופנוע. מצד שני לא רוצה שימאס לי אחרי כמה חודשים ואתחרט שלא קניתי קטנוע.
4. עפתי על הצורה של הנייקדים. אם הוחלט על אופנוע- די סגור שזו הקטגוריה. יתרונות? חסרונות? חשוב לי נוחות כמו שאמרתי ולא לסבול בנסיעות עירוניות+איילון כל יום כעשרים דקות נסיעה כל כיוון וקצת תמרון בפקקים.
5. אחרי כמה בדיקות אפשר להגיד שדי התאהבתי בCFMOTO 400NK. חתיך, מרשים ובמחיר טוב. ראיתי שחדש עולה 30 אלף וזה פחות או יותר התקרה שלי. מה דעתכם?
6. כמה כסף להשאיר בצד לציוד נלווה כמו קסדה, מעל וכדומה?
7. שאלה של טירון: אם אני קונה מהחברה ולא יד שנייה, חלק מהציוד אני מקבל במסגרת קניית האופנוע, או כלום? כנ"ל ביד שנייה, נהוג למסור קסדה או משהו נוסף?
כל תגובה מבורכת,
תודה מראש חברים