תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: המלצות לאופנועי a1 לנסיעה של כ750 קמ בשבוע

צפייה משולבת

Junior Member

המלצות לאופנועי a1 לנסיעה של כ750 קמ בשבוע

אז ככה זה המאפיינים לבחירת האופנוע
    התקציב הוא עד 20 אלף
    אין לי ניסיון ברכיבה על אופנועים
    הנסיעות הן לרוב בין עירוניות מקריית שמונה לעפולה וחזור 4 פעמים בשבוע זה יוצא 750 קמ בשבוע בערך כולל נסיעות קטנות בסופש
    אני רוכב לבד
    האופנוע ישמש אותי עד לשנה וחצי בערך
    מעדיף לטפל באופנוע לבד (לומד עכשיו הנדסאי אוטוטק)
    אני מעדיף סופר ספורט או נייקד

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    שמע. זה נסיעות לא קצרות. הייתי מחפש אופנוע יותר נוח בסגנון אדוונצ'רי.
    סופר ספורטים A1 זה לא באמת קיים. זה פשוט אופנועי A1 ספורטיביים ולא נוחים כמו ktm rc390 וכו'.
    הנינג'ה 400 ייתן לך את הלוק המבוקש ויהיה גם נוח מספיק לנסיעות כאלה.
    ב"מיני" אדוונצ'רים אי אפשר לטעות עם הcb500x.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    השאלה אם זהמתכנס ב20אלף, לא כולל ציוד או ביטוח.

Junior Member
    אז מה שאתם אומרים שזה לא נכנס בתקציב אופנוע שיכול לעשות את זה ועדיף לי כבר לחכות לרישיון a

Senior Member
    לא ברור מה בעצם אתה שואל. האם אופנוע A1 יכול לעשות 500 קמ בשבוע? תשובה - כן. מה נכנס בתקציב של 20000₪ - cb500f בן 5-6 לדוגמה.
    אופנוע A יהיה יקר יותר כי יותר גדול - יותר יקר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    בתקופות השיא שלי, הייתי עושה כ-1000 ק"מ בשבוע עם דיוורז'ן 400. אריאל-ת"א על בסיס יומי, כמה פעמים בשבוע נסיעה לקריות אחרי העבודה וחזרה למרכז למחרת + טיולים.
    הייתי צעיר, נהנתי מהרכיבה ולא הייתה לי שום בעיה עם הנסיעות.
    אופנועי A1 בהחלט מסוגלים לעשות את הקילומטראז'. כמובן, שרמת הנוחות תהיה פחותה ממכונת תיור כבדה - אבל כל עוד הרוכב רואה בזה פאן ורומנטיקה, אפשר לא רק לעשות את זה אלא גם להינות מהתהליך.
    העלות הכלכלית כבדה מאוד אם מטפלים במוסך. בטיפול עצמאי, השד אינו נורא כל כך - למרות שעדיין מדובר על הוצאה משמעותית: אחת לשנה לכל היותר החלפה של סט צמיגים ושרשרת, כל כמה חודשים החלפת שמנים ופילטרים. בהרבה כלים כדאי גם לבדוק שסתומים אחת לשנה לכל הפחות בנסועה כזאת.
    כדאי גם לקחת בחשבון ירידת ערך וקושי במכירה עתידית - אחרי שנה וחצי, האופנוע יהיה עם קילומטראז' שנחשב גבוה, ותאלץ למכור אותו בעשרות אחוזים מתחת למחירון.
    כל עוד לא היה כאן דיל-ברייקר - אפשר להתקדם.

משום שבכל זאת מדובר בנסיעות די ארוכות, הייתי מציע לא ללכת על אופנועי הנייקד אלא על אדוונצ'רים למינהם - דוגמאת ההונדה CB500X או הבנלי TRK502. כמובן, שאם התקציב לא מאפשר - גם נייקד בתוספת משקף ומושב משודרג יעשה עבודה.
    תקציב של 20 אלף יספיק, אך בסבירות גבוהה ידרוש להתפשר על גיל האופנוע או על הסגנון. כלים כמו CBR500 מהדור הראשון (עד 2016 אם אני זוכר נכון) או CB500X יתאימו מאוד למשימה - אבל תצטרך לעבוד די קשה כדי למצוא אופנוע במצב מכאני מעולה בתקציב הזה.
    ורסיס 300, נינג'ה 300 או Z300 (בעדיפות לורסיס) יתאימו גם כן, אם כי אלה כלים פחות מפנקים ברכיבות ארוכות. היתרון הוא שבתקציב שלך אפשר למצוא כלים טובים בקלות יחסית. ניתן אילו למצוא משמעותית מתחת לסכום הזה, ולהשאיר כסף בצד ליישור קו/בלת"מים.
    סוזוקי SV650 מוגבל יעשה לך עבודה מצויינת, אבל תצטרך להשקיע בשדרוג המושב ומיגון הרוח.
    אני לא יודע מה רמת האמינות של הבנלי TRK502 לטווח הארוך - אבל על פניו, הוא יעשה את הנסיעות האלה ברמת נוחות גבוהה מאוד. מבחינת תקציב הוא די גבולי.
    אם אתה בחור גבוה, גדול וחזק - אפשר לבחון את הימאהה טנרה 660. הוא אופנוע אמין, נוח למרחקים ועם המון נוכחות על הכביש. מבחינת התקציב - תצטרך לצוד במשך זמן מה אופנוע יחסית ישן אבל במצב מעולה.
    אם בכל זאת בא לך אופנוע שנראה "ספורטיבי", אפשר לשקול גם את הימאהה YZF-R3.

ולבסוף, הבחירה ההגיונית וה"רף התחתון" של האופנוע שיתאים למשימה.
    הונדה CBR300 - אופנוע חסכוני, אמין ופשוט לאחזקה. רמת הנוחות שלו מספקת, הביצועים מספקים להתניידות במהירות +/- חוקית בכל כביש ובתקציב שלך תוכל למצוא אופנוע שמור מאוד וישאר לך בצד סכום נאה ליישור קו.

תעבור על האופציות למעלה, ותגיד מה נראה לך בכיוון.
    משם יהיה אפשר לכוון אותך טוב יותר.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 28-11-2021 בשעה 11:19.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תשמע, עברתי על הרשימה וכמו שאמרתי פחות מתחבר לצורה של האדוונצרים למינהם.
    לפי דעתי Cbr 300 הכי מתאים לי כי הוא גם זול וגם אמין עברתי על המחירים ביד 2 cbr שמור נע בין 15-20 כמו התקציב שלי כל השאר כמו הימאהה r3 mt03 והמתחרים שלהם מבית קוואסקי יקרים יותר זולגים לאזור ה25 לאופנוע במצב טוב.
    אין לי עדיין באמת ניסיון עם אופנועים והייתי עם רכב עד עכשיו והשאלה שלי היא כזאת
    אופנוע כמו הcbr 300 יכול באמת להחזיק נסועה כזאת(140 קמ ביום 4 פעמים בשבוע) ולהפגין אמינות טובה ?(כמובן עם טיפולים לפי הספר)

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי דימה צפיה בהודעה
    תשמע, עברתי על הרשימה וכמו שאמרתי פחות מתחבר לצורה של האדוונצרים למינהם.
    לפי דעתי Cbr 300 הכי מתאים לי כי הוא גם זול וגם אמין עברתי על המחירים ביד 2 cbr שמור נע בין 15-20 כמו התקציב שלי כל השאר כמו הימאהה r3 mt03 והמתחרים שלהם מבית קוואסקי יקרים יותר זולגים לאזור ה25 לאופנוע במצב טוב.
    אין לי עדיין באמת ניסיון עם אופנועים והייתי עם רכב עד עכשיו והשאלה שלי היא כזאת
    אופנוע כמו הcbr 300 יכול באמת להחזיק נסועה כזאת(140 קמ ביום 4 פעמים בשבוע) ולהפגין אמינות טובה ?(כמובן עם טיפולים לפי הספר)
    על פניו - אם תטפל היטב (אני ממליץ להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מהספר) ותרכב רגוע (בלי להתקרב לקו האדום או למהירות המירבית) - ה-CBR אמור להחזיק שנים בשימוש כזה. כמובן שאין אחריות - הכל יכול לקרות.
    אני חושב שאתה ממש מגזים עם המחירים של קאוואסקי. אשלח לך ה"פ בנושא.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual