לא מומחה חס ושלום, אך זה מאוד נהוג להשרות במי מלח עוף שעות רבות (אפילו 8 שעות אם כי זה מוגזם) ע"מ לרכך אותו.
מבחינת הבישול, צריך למצוא את האיזון - מעט מדי והוא נא, ומבושל מדי - יבש ולא אכיל. זה ניסיון וטעיה.
מהרגע שהבשר לא נא, שם צריך להפסיק עם הבישול מיד, זה מאוד יקל עליך להשתמש בפרוסות חתוכות דק או להשתמש בפטיש שניצלים ולשטח את החתיכות העבות ובשרניות, ככה ברגע שפני השטח מבושלים אתה כבר יודע שזה הזמן להוריד מהאש.
גריל אש תמיד עושה טוב לטעם, אבל אם אין לך את האמצעי הנ"ל הייתי משתמש בפלטה מברזל יצוק על הגז שתיתן לך תוצאה לא רעה בכלל, פלטה חשמלית זה נחמד, הזולות לא ממש יביאו תוצאות טובות.
והטיבול, או שתכין לבד - אחרי ההשריה במרינדה, להניח את העוף בקערה, כף שמן, פפריקה אדומה, מלח ומעט פלפל שחור ויש לך עוף אכיל בהחלט.
פתרון נוסף יהיה שתקפוץ לאחת מחנויות הטבלינים (אלו שמוכרים במשקלים, עם מבחר אינסופי) ותמצא שם שלל תערובות טיבול מוכנות שיתנו לך גיוון מעניין.