אמממ... טוב קודם כל לא כזו כמות של עוף במחבט. לא יודע אם התמונה להמחשה בלבד, אבל בפורמט הזה אחיד זה לא ייצא, פלוס חלקים יישארו נעים ולעוף לא מוכן יש טעם של תחת.
מבחינת עוף מהיר במחבת (אגב, טפלון), אפשר לקנות "שניצל" (חזה עוף שהקצב פרס לאורך ואז והרביץ לו) במשקל. ההכנה זה להמליח (גס, דק, מה שבא לך), לשים במחבת בחום בינוני עם שמן, לחכות שהחלק העליון של העוף כמעט לבן (בהתאם לעובי), להפוך ולתת עוד 3-5 דק' (להציץ אחרי 3 דק' לראות מוכן לא מוכן). כמובן שאם העוף מתחיל להישרף למטה לפני שהחלק העליון מלבין, אז להפוך לפני ולהבא להנמיך את האש. נכון שזה כמה סבבים של טיגון, אבל זה הרבה יותר מבוקר.
מבחינת עוף טעים, זה לעבוד. בתור התחלה תחפש באינטרנט מתכונים (רצוי באנגלית) לחזה עוף שלם וחזה עוף פרוס ותראה מה נראה לך טעים ופשוט. תפנה חצי יום, קנה 2 קילו ותתחיל לנסות. פעם ראשונה ייצא אכיל, פעם שניה תדע לכוון יותר טוב, ופעם שלישית כבר ייצא משהו שאפשר לחלוק עם אחרים. מומלץ גם לרשום את ההוראות שיהיה אם לא תכין את זה חודש.
"מתכון" סופר פשוט של עוף לסלט לד' זה לקחת חזה עוף שלם (נקי) ולפרוס אותו לחתיכות דקות (2 מילימטר) באורך של 2-3 ס"מ כל אחת. להניח באופן אחיד על קרש חיתוך (מפלסטיק!!!) להבריש בשמן זית, להמליח במלח גס, להפוך ולחזור על הפעולה. לפזר בצורה אחידה על מחבת קרה. חום בינוני, להפוך ברגע שצד אחד מתחיל להשחים, ולהמשיך לטגן עד השחמה של הצד השני. יחסית הרבה עבודה, אבל העוף יוצא בסגנון מוקפץ שזה גיוון טוב לעוף בסגנון שליכטת רווקים.