אתה בעצם עושה פסטרמה.
אני יכול להציע כיוון מעט שונה.
תקנה חזה עוף שלא נפרס לשניצלים/נתחים.
מה שהקצבים קוראים - חצי פרפר, שזה בעצם נתח שהוא מחצית מחזה העוף.
אתה יכול לערבב מיונז, חרדל, שום, תבלינים ולתת לו לבלות בתערובת כ-24 שעות.
ביום למחרת חמם תנור ל-100-110 מ"צ ותכניס את חזה העוף לזמן ממושך.
הכי טוב - מדחום שיגיד לך מתי הגעת ל-70 מ"צ.
אז תוציא אותו למנוחה קצרה.
תפרוס אותו לפרוסות בעובי הרצוי ויש לך חזה עוף עסיסי לגמרי.
אני מכין 4 נתחים כאלו כל פעם.
זה עובר מקרר מצוין.
אפילו חזה הודו (כן, אותו נתח יבש, לפחות אצל אלו שלא ניסו את הדרך הזאת) יוצא רך וטעים בדרך זאת.
אני כמובן לא המצאתי את שיטת ה-low and slow והיא משמשת בנתחי בשר הדורשים חשיפה ממושכת לחום, אך לא גבוה.
גם בחזות עוף והודו זה יוצא מצוין.
העניין הוא - מדחום בשר.
אצלי 4 נתחים דורשים כשעה וחצי (100 מ"צ).
בהצלחה,
אלי
Yamaha Tracer 900
עד כ200 מעלות אין בעייה לטגן בשמן זית
יתרה מזאת שאם זה משרה עם חומרים נוספים ( דבש וכו ) בכל מקרה נדרשת טמפרטורה נמוכה יותר כדי לא לשרוף את הסוכר במשרה ( לקרמל ולא לשרוף).
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
טיגון בצל לפני נותן גם טעם. וגם עוזר לעוף לא להשרף כשאתה שם אותו אחרי זה על המחבת (בצל).
העוף מקבל את הטעם של הבצל וההיפך. אין כמעט משהו שאני מבשל שלא מתחיל בבצל מטוגן.
השמן קפץ לך? היו מים במחבת או שהגיעו אליו טיפות מים אחרי שמזגת את השמן. אין אופצייה ג'.
מרינדה זה בסכה כמה תבלינים שמעורבבים ונותנים טעם. גם חצי שעה מספיק להקפצת חזה עוף.
אמנם בכל חנות זו תערובת שונה אבל בכל חנות תבלינים יש תבלין שנקרא "תבלין עוף". גש וקנה קצת. משדרג מאוד את העוף וחוסך לך התעסקות עם מרינדות.
שמן- לא שמת הרבה, שמת המון!!! בערך פי 20 ממה שצריך. טיפה שמן חם, בצל, אחרי דקה תוסיף את העוף ותבלינים, תן לזה איזה חצי דקה ותתחיל לערבב. ערבוב בערך פעמיים שלוש בדקה. השמן רק עוזר לזה לא להדבק למחבת.
תדבוק בזה וגם תהיה נוכח לתהליך העשייה של העוף. תראה איך לאט לאט הוא מקבל צבע מכל הצדדים. אחרי שהוא נראה טוב מכל הצדדים שלו אתה יכול להמשיך בדיוק באותה מתכונת או להנמיך את החום ולערבב כפעם או פעמיים בדקה.
כל הטיגון כולו אמור לקחת כ10 דקות.
במהלך הטיגון אתה לא בטוח במידת העשייה? תוציא חתיכה, תחתוך אותה באמצע ותבדוק. תזכור שהעוף (כמו כל מוצר אחר) ממשיך להתבשל קצת אחרי שכיבית את האש כל עוד זה חם.
מכסה- ישמור על חום גבוהה יותר אבל מצד שני ישמור על הנוזלים של העוף שלא יתאדו. אישית, עם עוף ובשר- מקפיץ במחבת ללא מכסה. אני אוהב את העוף יבש מעט.
אלו כללי יסוד למתחילים. יש שיטות ודרכים שונות, אבל זה תלוי בתוצאה הרצויה ובטעם אישי. ברמת מתחילים שמנסים להכין מרק שמן עם עוף- תדבוק בזה ולא תטעה.
אל תתקמצן על הבצל.
תקנה עוף שלם, לא רק חזה עוף. דחוף אותו לתנור ל 3 שעות והכל טוב. אין התעסקות עם כלום.
אתם מכינים עוף שלם עם העור? אני מכיר שצריך להוריד כי זה סחלע, ולנסיוני עוף שלם מקולף זה לא להיט (לפחות מהניסונות שלי בסיר בישול איטי / instant pot).
התחלתי לערבב את החתיכות הכמעט מופשרות עם קצת אשל ולהשאיר להשריה ~שעתיים וזה באמת יוצא יותר עסיסי.
עם הבצל לא הבנתי מה עושים - ראיתי שלחמם דקה במיקרו לפני הטיגון עוזר (מוציא חלק מהנוזלים, מקצר את זמן הטיגון) אבל לא הבנתי במה אני משתמש - אם אני שם את העוף מעל ומערבב, זה פשוט יוצא עוף עם בצל מטוגן.. (כלומר כמו להוסיף אותו אח"כ). מה אני מפספס?
+ לא מצליח "לצרוב" טיפה את העוף - מניח שצריכים לעשות את זה על ההתחלה כדי לא לייבש אותו? יכול להיות שהאשל מונע ממנו להיצרב?
זה מה שאתה צריך:
https://www.10bis.co.il/next/
עוף שלם בתנור עם העור. אתה לא חייב לאכול את העור אחרי זה.
עדכון - עור של עוף זה כן בריא
https://www.fitday.com/fitness-artic...re-eating.html
מעדיף ללמוד לבשל ולשמור אותו לטבע קסטל/ /שופרסל / narcוהול ( + לא תמיד יש)
אל תיעלב
אבל מי שמצליח להרוס עוף, אולי כדאי שיבחר את הקרבות שלו.
רשימה של דברים שהצלחתי לעשות על הפעם הראשונה -