עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 28 מ 28

אשכול: לא יוצא לי העוף

  1. #16
    Member
    תאריך הצטרפות
    Apr 2021
    מיקום
    עמק חפר
    הודעות
    55
    אני יכול להציע כיוון מעט שונה.

    תקנה חזה עוף שלא נפרס לשניצלים/נתחים.
    מה שהקצבים קוראים - חצי פרפר, שזה בעצם נתח שהוא מחצית מחזה העוף.

    אתה יכול לערבב מיונז, חרדל, שום, תבלינים ולתת לו לבלות בתערובת כ-24 שעות.

    ביום למחרת חמם תנור ל-100-110 מ"צ ותכניס את חזה העוף לזמן ממושך.
    הכי טוב - מדחום שיגיד לך מתי הגעת ל-70 מ"צ.
    אז תוציא אותו למנוחה קצרה.
    תפרוס אותו לפרוסות בעובי הרצוי ויש לך חזה עוף עסיסי לגמרי.

    אני מכין 4 נתחים כאלו כל פעם.
    זה עובר מקרר מצוין.

    אפילו חזה הודו (כן, אותו נתח יבש, לפחות אצל אלו שלא ניסו את הדרך הזאת) יוצא רך וטעים בדרך זאת.

    אני כמובן לא המצאתי את שיטת ה-low and slow והיא משמשת בנתחי בשר הדורשים חשיפה ממושכת לחום, אך לא גבוה.
    גם בחזות עוף והודו זה יוצא מצוין.

    העניין הוא - מדחום בשר.
    אצלי 4 נתחים דורשים כשעה וחצי (100 מ"צ).

    בהצלחה,
    אלי
    Yamaha Tracer 900

  2. #17
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    אתה בעצם עושה פסטרמה.

  3. #18
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    עד כ200 מעלות אין בעייה לטגן בשמן זית

    יתרה מזאת שאם זה משרה עם חומרים נוספים ( דבש וכו ) בכל מקרה נדרשת טמפרטורה נמוכה יותר כדי לא לשרוף את הסוכר במשרה ( לקרמל ולא לשרוף).



    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  4. #19
    Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    957
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    תודה על כל התשובות. אז מדובר בשר רגיש שמאבד נוזלים בקלות, שצריך לדייק איתו בהכנה. כדי לעזור עם הדיוק (סיכום ביניים של חכמת הפורום) -
    - פורסים דק / חובטים
    - מעסים בשמן / עניינים (מניח שזה כדי לעכב את הנוזל שבתוך העוף מלברוח/להתאדות?)
    - לא שמים יותר מדי על המחבת
    - לא הופכים לפני שזה מושחם כדי לא לאבד נוזל (מתנגש עם משהו שאני זוכר שבו מבשלים את העוף בקטנה כהכנה לטיגון)
    - נעזרים בסכין כדי להעריך מה המצב בתוך העוף
    - מורידים מיד כשזה מוכן

    כמה שאלות המשך -
    - מה זה נותן שמטגנים בצל לפני?
    - בהתחלה השתמשתי במעט שמן אבל הוא התחיל להתיז. זה קורה, או שמשהו לא מכויל אצלי (חום גבוה מדי, יותר מדי עוף וכו')?
    - נניח שלא מחזיקים רטבים/ אבקות / עלים - מרינדה למניעת התייבשות מבוססת אשל / חומץ / שמן זה משהו שיכול לעבוד?
    - אם כן, להשרות שעה / שעתיים זה מספיק? (קונה טרי ומקפיא, מנחש שעדיף שזה יעבור מהמקפיא לבטן שלי באותו היום).
    עריכה: - מכסה למחבת, מה דינו כאן?
    טיגון בצל לפני נותן גם טעם. וגם עוזר לעוף לא להשרף כשאתה שם אותו אחרי זה על המחבת (בצל).
    העוף מקבל את הטעם של הבצל וההיפך. אין כמעט משהו שאני מבשל שלא מתחיל בבצל מטוגן.

    השמן קפץ לך? היו מים במחבת או שהגיעו אליו טיפות מים אחרי שמזגת את השמן. אין אופצייה ג'.

    מרינדה זה בסכה כמה תבלינים שמעורבבים ונותנים טעם. גם חצי שעה מספיק להקפצת חזה עוף.

    אמנם בכל חנות זו תערובת שונה אבל בכל חנות תבלינים יש תבלין שנקרא "תבלין עוף". גש וקנה קצת. משדרג מאוד את העוף וחוסך לך התעסקות עם מרינדות.

    שמן- לא שמת הרבה, שמת המון!!! בערך פי 20 ממה שצריך. טיפה שמן חם, בצל, אחרי דקה תוסיף את העוף ותבלינים, תן לזה איזה חצי דקה ותתחיל לערבב. ערבוב בערך פעמיים שלוש בדקה. השמן רק עוזר לזה לא להדבק למחבת.
    תדבוק בזה וגם תהיה נוכח לתהליך העשייה של העוף. תראה איך לאט לאט הוא מקבל צבע מכל הצדדים. אחרי שהוא נראה טוב מכל הצדדים שלו אתה יכול להמשיך בדיוק באותה מתכונת או להנמיך את החום ולערבב כפעם או פעמיים בדקה.
    כל הטיגון כולו אמור לקחת כ10 דקות.

    במהלך הטיגון אתה לא בטוח במידת העשייה? תוציא חתיכה, תחתוך אותה באמצע ותבדוק. תזכור שהעוף (כמו כל מוצר אחר) ממשיך להתבשל קצת אחרי שכיבית את האש כל עוד זה חם.

    מכסה- ישמור על חום גבוהה יותר אבל מצד שני ישמור על הנוזלים של העוף שלא יתאדו. אישית, עם עוף ובשר- מקפיץ במחבת ללא מכסה. אני אוהב את העוף יבש מעט.

    אלו כללי יסוד למתחילים. יש שיטות ודרכים שונות, אבל זה תלוי בתוצאה הרצויה ובטעם אישי. ברמת מתחילים שמנסים להכין מרק שמן עם עוף- תדבוק בזה ולא תטעה.

    אל תתקמצן על הבצל.

  5. #20
    תקנה עוף שלם, לא רק חזה עוף. דחוף אותו לתנור ל 3 שעות והכל טוב. אין התעסקות עם כלום.

  6. #21
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2018
    הודעות
    2,066
    ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    תקנה עוף שלם, לא רק חזה עוף. דחוף אותו לתנור ל 3 שעות והכל טוב. אין התעסקות עם כלום.
    כל פעם שאני מכין עוף שלם אני מתבאס שאני לא מכין יותר הכי פשוט והכי משתלם מכל הבחינות כולל הטעם.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021


  7. #22
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    כל פעם שאני מכין עוף שלם אני מתבאס שאני לא מכין יותר הכי פשוט והכי משתלם מכל הבחינות כולל הטעם.
    האמת שמה שאני מתגעגע אליו זה הרגליים במרק העוף של הדודות

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  8. #23
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    אתם מכינים עוף שלם עם העור? אני מכיר שצריך להוריד כי זה סחלע, ולנסיוני עוף שלם מקולף זה לא להיט (לפחות מהניסונות שלי בסיר בישול איטי / instant pot).


    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    טיגון בצל לפני נותן גם טעם. וגם עוזר לעוף לא להשרף כשאתה שם אותו אחרי זה על המחבת (בצל).
    העוף מקבל את הטעם של הבצל וההיפך. אין כמעט משהו שאני מבשל שלא מתחיל בבצל מטוגן.

    השמן קפץ לך? היו מים במחבת או שהגיעו אליו טיפות מים אחרי שמזגת את השמן. אין אופצייה ג'.

    מרינדה זה בסכה כמה תבלינים שמעורבבים ונותנים טעם. גם חצי שעה מספיק להקפצת חזה עוף.

    אמנם בכל חנות זו תערובת שונה אבל בכל חנות תבלינים יש תבלין שנקרא "תבלין עוף". גש וקנה קצת. משדרג מאוד את העוף וחוסך לך התעסקות עם מרינדות.

    שמן- לא שמת הרבה, שמת המון!!! בערך פי 20 ממה שצריך. טיפה שמן חם, בצל, אחרי דקה תוסיף את העוף ותבלינים, תן לזה איזה חצי דקה ותתחיל לערבב. ערבוב בערך פעמיים שלוש בדקה. השמן רק עוזר לזה לא להדבק למחבת.
    תדבוק בזה וגם תהיה נוכח לתהליך העשייה של העוף. תראה איך לאט לאט הוא מקבל צבע מכל הצדדים. אחרי שהוא נראה טוב מכל הצדדים שלו אתה יכול להמשיך בדיוק באותה מתכונת או להנמיך את החום ולערבב כפעם או פעמיים בדקה.
    כל הטיגון כולו אמור לקחת כ10 דקות.

    במהלך הטיגון אתה לא בטוח במידת העשייה? תוציא חתיכה, תחתוך אותה באמצע ותבדוק. תזכור שהעוף (כמו כל מוצר אחר) ממשיך להתבשל קצת אחרי שכיבית את האש כל עוד זה חם.

    מכסה- ישמור על חום גבוהה יותר אבל מצד שני ישמור על הנוזלים של העוף שלא יתאדו. אישית, עם עוף ובשר- מקפיץ במחבת ללא מכסה. אני אוהב את העוף יבש מעט.

    אלו כללי יסוד למתחילים. יש שיטות ודרכים שונות, אבל זה תלוי בתוצאה הרצויה ובטעם אישי. ברמת מתחילים שמנסים להכין מרק שמן עם עוף- תדבוק בזה ולא תטעה.

    אל תתקמצן על הבצל.
    התחלתי לערבב את החתיכות הכמעט מופשרות עם קצת אשל ולהשאיר להשריה ~שעתיים וזה באמת יוצא יותר עסיסי.

    עם הבצל לא הבנתי מה עושים - ראיתי שלחמם דקה במיקרו לפני הטיגון עוזר (מוציא חלק מהנוזלים, מקצר את זמן הטיגון) אבל לא הבנתי במה אני משתמש - אם אני שם את העוף מעל ומערבב, זה פשוט יוצא עוף עם בצל מטוגן.. (כלומר כמו להוסיף אותו אח"כ). מה אני מפספס?

    + לא מצליח "לצרוב" טיפה את העוף - מניח שצריכים לעשות את זה על ההתחלה כדי לא לייבש אותו? יכול להיות שהאשל מונע ממנו להיצרב?

  9. #24
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    זה מה שאתה צריך:
    https://www.10bis.co.il/next/

  10. #25
    עוף שלם בתנור עם העור. אתה לא חייב לאכול את העור אחרי זה.

  11. #26
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    עדכון - עור של עוף זה כן בריא
    https://www.fitday.com/fitness-artic...re-eating.html


    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    זה מה שאתה צריך:
    https://www.10bis.co.il/next/
    מעדיף ללמוד לבשל ולשמור אותו לטבע קסטל/ /שופרסל / narcוהול ( + לא תמיד יש)

  12. #27
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    אל תיעלב
    אבל מי שמצליח להרוס עוף, אולי כדאי שיבחר את הקרבות שלו.

  13. #28
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    רשימה של דברים שהצלחתי לעשות על הפעם הראשונה -





















אשכולות דומים

  1. פעמון קלאץ לא יוצא מהציר xevo 250.
    על ידי edgaroviz בפורום פורום טכני
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 20-02-2019, 23:00
  2. 282 קמ"ש מ 675 CC נחשב יוצא דופן ?
    על ידי levil בפורום כללי
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 02-01-2019, 18:09
  3. שירות יוצא דופן
    על ידי Tunfash בפורום כללי
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 09-04-2016, 12:55
  4. יש מצב לנעול את העוף?
    על ידי R86 בפורום תמיכה טכנית באתר ובאפליקציה
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 12-02-2016, 21:39
  5. נגמר לי הפופקורן
    על ידי קסד בפורום אוף טופיק
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 17-07-2015, 21:07

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO