לא אקלל. אמשיל לך משל.
פארק מנחם בגין היה פרוץ עד לכמה שנים לכל דו"גכפין. קרי יכולת לרכוב את החברה שלך על הג'ויירייד עם בלוריתך המתנפנפת -
עד הספסל מול האגם (הידוע בכינוי ספסל הגיפופים.)
במקביל ערסים עם קטומים ללא לו"ז בווילי גם היו שם. וגם סוסים שועטים.
מתי שהוא החלו לאסור כניסה של רכב ממונע. להציב מצלמות וגם שתי ניידות פיטרול.
דו"ג עם רישוי אתה כבר לא רואה פה.
סוסים. טרקטורונים. טומקרים. וצרצרים ללא זנב שועטים כאילו אין מחר - רואה גם רואה.
ב'נת את הנימשל?
לא צריך לקלל אותך חלילה, פשוט כשיבואו לקחת ממך את מה שעושה לך טוב (אופנועים עם יותר מ50 כ"ס? יותר מ600 סמ"ק? שמגיעים ליותר מ120 קמ"ש?) כבר לא יהיה אף אחד שיקים קול זעקה, בין היתר כי אלפי רוכבי האנדורו (שהפכו מנורמטיבים לעבריינים) נטשו את התחום והלכו לדווש.
שמעתי את הסיפורים על חריצים וקוליסים וסימני צמיגים שהשאירו הפורעים. יער בן שמן, שאותו אני פוקד לפחות פעם בשבוע באמצעים שונים (אנדורו, אופניים, ג'יפ) משמש כזירת עליית לרגל לכל כלי גלגלי שהוא - הדבר היחידי שעדיין לא ראיתי שם אלו משאיות קאמאז 8 על 8 - ועדיין יש פריחה ויש עצים ויש פינות חמד. ההבדל הוא שעכשיו יש גם אנשים שנהנים ביער, וזה מקסים.
הערסים עם הSBS מעצבנים אותי כמו כל אחד אחר אבל הם האחרונים להפגע מאחר וSBS-ים לרוב לא יורדים משבילים. מי יורד? האופנועים.
חינוך...
זאת הדרך היחידה ולא רק של הרוכבים אלא גם של המחוקק.
המחוקק צריך להבין שהארץ הזאת מטרתה (מעבר למקלט לעם היהודי) היא גם שתושביה יהנו ותחביבים ותרבות פנאי.
בארה"ב הנושא מוסדר על ידי אזורים שמגודרים Recitational areas יש כאלה שמוגדרים לרכיבת אופנועים יש כאלה שמוגדרים לצורך ציד וירי ויש כאלה שמוגדרים לשיט (גם לסירות ישנות לדוגמא יש כאן בעיה או לאופנועי ים דו"פ) או לטיולים רגליים.
להבנתי הדרך להלחם בחוק זה למצוא בו טעויות או עלויות שיגרמו לו להיות לא אטרקטיבי בעליל.
1. מי מגדיר מה זה שביל מי פותח וסוגר שביל - צריך תקציב צריך אנשי מקצוע
יש אזרחים שנהנים מהשבילים האלה על ידי רכיבה ואסור לפגוע בהם.
2. מי מי הרשות המנהלת את תחזוקת השבילים האלה - רוצה המדינה לנהל את השבילים זה אומר שצריך להפנות לזה תקציבים מתאימים, אנשי מקצוע שיעשו סקר מה מתאים לכל סוג ספורט - ג'יפים ,אנדורו ,הארד אנדורו, צריך לשלט את השבילים (הכל בארהב משולט)
יש כאן מספר רשויות כמו רט"ג קרן קיימת וכו. צריך רשות שתנהל את כל השבילים המותרים תחזוקתם התוואי וכו.
3. חינוך - צריך תקציב לנהל את החינוך של הרוכבים מה מותר מה אסור איכן ,לנהל התנדבויות להגדרת שבילים חדשים...
בקיצור הם רוצים חוק ורוצים שהמדינה תנהל את הגישה לשטח אז שישלמו על החוק בצורה מקצועית ואז נראה אם הם עדיין רוצים חוק או רוצים שהאזרחים ינהלו את עצמם (ואני מסכים שהאזרחים לא מנהלים את עצמם נהדר נכון לעכשיו).
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
או שמי שיש לו נשק הופך לפושע.
מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?
טעות בזיהוי ותגובה אלימה של הקורבן זה מה שהוביל לירי, בשוגג אולי לא המינוח הכי נכון אבל בודאות לא הייתה כוונה לירות בו.
הקורבן נכנס לבית שהיה בשיפוצים שלא שלו ויצא ממנו זה גרם לטעות בזיהוי למרות שיכול להיות שלא הייתה טעות והוא באמת חיפש מה לגנוב ואחר כך שנעצר ע״י תושבי המקום הוא התנפל עליהם.
לגבי התביעה והמושבעים אני רק יזכיר שהם הירשיעו גם את הצלם שכביכול מנע מהקורבן לברוח, הקייס היה קלוש אבל הנה זה תפס, מצד שני או ג׳יי סימפסון יצא זכאי, לך תבין את מערכת המשפט האמריקאית.
עונש היו צריכים לקבל אבל את הזרנוק הם קיבלו רק בגלל שהקורבן שחור
זה בדיוק העניין.
לחבר שלי יש תואר לכל האנשים האנשים האלה.
הם לא במשחק.
אין מה לעקל, אין חשבון בנק, בקושי כתובת.
לא נשכח את כל ארגוני הסביבה שלא פצו פה על הנזק האסטרונומי שנגרם לטבע כתוצאה מהפזורה במשך עשורים כי קיבלו תרומות מהקרן לישראל חדשה ושאר ירקות.
אין ולא היה נזק סביבתי חמור נרחב ומתמשך יותר בישראל. את זה יודע כל מי שטייל בדרום.
השמאל והסביבתיים? צרצרים.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
ג'ונתן סוויפט, מי שכתב את מסעות גוליבר, סיכם את זה הכי מדוייק שיש: שלטון החוק הוא כמו רשת של קורי עכביש: הזבובים נתקעים עליה והצרעות קורעות אותה וממשיכות הלאה. זהו.
ממשלה מחורבנת שקמה במרמה תוך גניבת קולות הבוחרים (כולל שלי) - מנסה לדחוף את האף שלה גם לתחום השטח.
לי זה מגיע על הטמטום שלי בבחירות, למה זה מגיע לכל השאר?
ובנימה יותר פרקטית - מה עושים כדי להלום את הצעת החוק הזאת, ולגרום לכבוד הח"כים להבין שאת ההון הפוליטי שלהם, עדיף להם לבנות עם חוקים בנושאים אחרים?
למשל "חוק מקרמה" שיגדיר כיצד מותר וכיצד אסור לאזרח ישראלי לקשור חבל - חוק שמרגיש נחוץ ואקטואלי מתמיד. מזמן צריך להסדיר את התחום הפרוץ הזה, כל אחד כאן קושר חבלים איך שבא לו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בכל הקשור לפארק הקופים שמדלגים להם בשדות חקלאים החוק הזה נחוץ.
האם הוא יפתור את הבעייה ממש לא כי ימשיכו לגנוב וימשיכו לרמוס את השדות.
מאידך אם ישנו את תקנות השימוש בנשק ויחמירו את הענישה לגנבים אז אולי נקבל הרתעה והחקלאים יוכלו להגן על רכושם ( כשחושבים על זה גם אני אתה והוא ומויישל'ה חנון הוא).
לגבי הטבע כן יש מקום לשמור עליו ופה נכנס נושא של חינוך ואכיפה כאשר יהיו שבילים שיאפשרו לנו לטייל בטבע וכמובן חניונים מאושרים ללינה.
לגבי אתגרי עבירות אפשר להקים פארקים בתשלום שם נוכל להשתעשע.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אם היו רוצים לשמור על שדות מפני הקופים והפורעים, היו מחוקקים חוק שמגן על שדות מפני קופים ופורעים. פה האג'נדה אחרת. אולי ח"כ בן ברק נהנה ללקט פטריות לצד סינגלים ואנחנו מפריעים לו.
לגבי אתגרי עבירות אני שוב מזמין כל אחד מכם לבקר בבן שמן ולנסות למצוא איפה אתגרי העבירות ההרוסים לכאורה. יהיה לכם מאוד קשה.