אני חושב שהבעיה היא הרבה יותר גדולה. אני אמנם חוזר לפורום אחרי שש שנות גלות (מצפוני לא נתן לי כשהייתי רק על קטנוע) אבל אני מרגיש שמשהו השתנה.
אולי אני השתניתי. אבל פעם היתה הרגשה של אחווה, שיתוף והתחברות במקום שהוא טרנסנדנטלי, מעל הזוטות של הכאן והעכשיו. חשבתי שזה הרעיון של אופנוענות. לשים את הכל במראות הצד, מאחורה, ולצאת אל הדרך הפתוחה שלפנינו. יש בינינו הרבה מהמשותף, עדיין. אבל אני עוקב פה ורואה איך מנסים לחדד דווקא את השונה. אני חושב שזו לא אשמת הפוליטיקאים, גם לא אשמת החינוך (יש בכלל חינוך?). זו אשמת האלגוריתם.

הרשתות החברתיות ולמעשה כל אפיקי הצריכה של האינטרנט מציעים לנו דברים שאנחנו רוצים. חיפשת מגפי רכיבה? לנצח אתה תראה מודעות של ציוד רכיבה. חשבת שהממשלה היא זיפת? לנצח אתה תראה בפיד אנשים שחושבים כמוך. האלגוריתם הקדוש מגדיר לנו את המציאות סביבנו. וזה קצת כמו לרכוב בשטח עם ABS ומערכת ייצוב אוטומטית. זה בשבילנו אבל זה מוציא את כל הכיף - ואולי אפילו שם אותנו בסכנה.

כשם שאין פרצופין דומין זה לזה כך אין דעתן דומה זה לזה. חושבים שזו המצאה מודרנית? לא. זה ציטוט מהתלמוד הירושלמי. הגיוון הוא לא אילוץ, הוא חלק מהתכנית הגדולה.

קראתי פעם תיאוריה על נמלת האש, שמסבירה למה היא כל כך יעילה במלחמה מול מינים אחרים. בהבדל מנמלים אחרות שנוצרות ברביה מינית (שכוללת תמיד החלפת מקטעים בDNA וממילא שונות גנטית) - נמלת האש משבטת. כלומר כל הפרטים בקן הם העתק גנטי של מקור אחד. אפס שונות. ממילא הם יותר יעילים במלחמה עם מינים אחרים, כי יש להם דיעה אחת.

תשמחו שיש פה כמה דיעות. זה אומר שאנחנו לא משובטים.

נכון, יש דיעות שאני מצטער לשמוע. בתור חרדי אני ממש לא מתענג על הדברים שכותבים פה על החרדים. לא זכור לי שאני זרקתי אבנים על אף אחד, גם לא בשבת, אבל כנראה שבשורת השונות המבורכת לא הגיעה לתודעה הציבורית ביחס לחרדים. מכל מקום, אני מוכן לקבל את הדברים בהיות שאני מבין שיש שונות, ויש בחירה, וכל אדם מתמודד עם סט משתנים אישי שלו ועם הבחירות שלו.

אז בואו נחליט שהפורום הזה הוא מה שהוא היה אמור להיות במקור. האזור הבטוח שבו אדם יכול להיות מה שהוא כשהוא לא איש ימין/שמאל/משתמט/לוחם/עשיר/עני/דתי/חילוני/ אשכנזי/ספרדי. שום תיוג. אפילו לא תיוג שמקורו בטיב האופנוע. התיוג היחיד פה הוא: אתה מרגיש ששני הגלגלים זה המשך של הרגליים שלך? אספלט נקי או שטח ביום אביב בהיר עושים לך טוב? אתה מוכן שירד עליך גשם בחורף ושמש בקיץ? אז אתה משלנו ופה המקום שלך.

זה מה שאני מציע. סליחה שהיה ארוך.