מצבר לפני הנעה 12V אחרי הנעה 14V..
אהלן
ג'וימקס 250 שנה 2010
50,000 קמ
מניע בנגיעה, אבל אחכ הטורים נמוכים ולפעמים נכבה לפעמים לא.
כשנותן גז לפעמים זה מכבה, לפעמים לא ממש מגיב.
בעליות אם אני לא מפמפם הקטנוע לא נותן גז.
דלק מגיע למנוע, ניקיתי מזרק והחלפתי מצבר, עדיין נכבה ברמזורים.
פלאג תקין.
נורית מצבר נדלקת לפני שנכבה.
לפני השלג הכל היה בסדר.. השאלה אם משו נדפק בגלל הקור..
מצבר לפני הנעה 12V אחרי הנעה 14V..
בתור התחלה,
מדידת מצבר היא על המצבר עצמו. לא מה שלוח השעונים מראה. בלוח השעונים אתה רואה את זה אחרי מפל מתח של שאר הצרכנים על אותו הקו.
כי 12v זה מצבר לא תקין.
תמדוד על קטבי המצבר.
החלפתי מזרק
נורית מנוע הפסיקה להידלק אבל עדיין אין גז מספק.. ונכבה חופשי.
חיישן מיקום מצערת TPS תקין.
יש דרך לדעת אם המשאבה חלשה ולא נותנת מספיק חזק?
בסרק יש על המשאבה הכי הרבה עומס והכי מעט עם מצערת פתוחה.
במערכת הזרקת דלק סטנדרטית משאבה נותנת ספיקה קבועה בלי תלות או בקרה משום רכיב במערכת, מלבד שסתום ה by pass שעובד באופן מכני וגם הוא בלתי תלוי.
בסרק משאבה תעבוד הכי קשה מהסיבה שהיא דוחפת אל ה by pass ולא אל המזרק בגלל שהמזרק נפתח לפרקי זמן קצרים והעודפים זורמים אל מעגל המעקף ויוצרים לחץ.
במצערת פתוחה המזרק נשאר פתוח לפרקי זמן ארוכים, ואין התנגדות מצד השסתום כי הדלק זורם בצורה חופשית אל המנוע - עומס מינימלי על המשאבה.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 08-02-2022 בשעה 09:27.
בשביל זה יש בייפאס.
עובדתית, כשמשאבות מתחילות לזייף מרגישים את זה ראשית כשנדרשת ספיקה גבוהה. המערכת בנויה לכך שתמיד תהיה יתירות והלחץ נשאר קבוע.
אם זה אלי, יתכן ולא הבנתי אותך. אבל אני לא פוסל תקלת משאבה בסלד נמוך, אני פשוט אומר לך שבסרק המשאבה לא מתאמצת יותר. הלחץ במערכת נשמר קבוע, ובמצב תקין, תמיד תהיה יתירות של ספיקה/לחץ. גם כשהמנוע דורש יותר דלק.
הלחץ במערכת נשאר קבוע אבל מה ששולט על הלחץ הוא שסתום הפריקה.
ומה שמודד כמה המשאבה מתאמצת זה צריכת הזרם שלה - אלה דברים שונים שאתה מפרש בצורה לא נכונה.
במצב של מצערת סגורה טבעי שתראה צריכת זרם יותר גבוהה מאשר במצב של מצערת פתוחה מהסיבה שרשומה למעלה.
מאותה סיבה משאבה חלשה עשויה להתגלות דווקא בסרק בעוד שעם מצערת פתוחה עשויה לתפקד.
אוקי,
אני ארשום את העמדה שלי עוד כמה פעמים ואז אתה את שלך, (מי שצועק מספיק פעמים ומספיק חזק וזה ..)
ועוד איזה עשרים הודעות נסכים שלא להסכים.
דיל?![]()