עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 22

אשכול: צריכת שמן מוגברת ועוד כמה שאלות - BENELLI BN251

צפייה משולבת

Junior Member

צריכת שמן מוגברת ועוד כמה שאלות - BENELLI BN251

היי לכולם,

רוכב על BN251 משנת 2018 ועם 30,000 קמ
    לאחרונה מרגיש שבטיולים האופנוע שותה שמן.
    ביום שישי יצאתי מנתניה לגלבוע עם מורכבת, נסענו בקצב התנועה בערך ובעליות האופנוע בהחלט התאמץ מאוד. משתדל שלא לנסוע ב100% מצערת אבל ברוח חזקה ועליות זה נדרש לפעמים.
    בקיצור, נסענו בשישי,
    חזרנו בשבת וחלונית השמן הייתה ריקה. מילאתי להערכתי 250-300 מל (מתוך 1.25 קיבולת).
    האופנוע לא מעשן ולכן אני נוטה לשלול רינגים למרות שאין לדעת
    בימים קצת קרים בהנעה קרה יש קצת אדים, לפעמים הרבה, אבל זה נראה שכתוצאה מקונדנסציה ונראה תקין שהרי מכל רכב יוצאים אדים.
    בנסיעות רגועות לא ממש מדדתי את הצריכה כי אני גם ככה מחליף שמן כל 3א' קמ.

האופנוע מטופל בזמן (וגם לפני הזמן) ולאחר כיוון שסתומים, אטם מכסה, סלילים, שמן, פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר דלק ופלאג.
    בהנעות קרות הסל"ד "נושם" אחרי הצ'וק ועד שהאופנוע מתחמם טיפה הוא נע בין כ-1500 לבין 2000 סל"ד מה שנשמע לא הכי נכון. עולה ל2,000 ונופל ל1,500 וגם מבקר בכל הטווח הזה באמצע.
    האם יכול להיות שמדובר בIntake bypass שצריך לנקות \ לכוון?
    אולי לאפס מחשב ולהכניס ללמידה מחדש?
    אולי בגלל שמדובר בסינגל קטן שקר לו אז זה תקין?
    ניסיתי לפנות למוסך אבל חוץ מלגרד את הראש לא ממש ידעו לעזור.
    אשמח לשמוע מה אתם חושבים

Senior Member הסמל האישי של Dresdner

צריכת שמן מוגברת ועוד כמה שאלות - BENELLI BN251

צריכת שמן כמו דלק בודקים מול מספר הקילומטרים זה יתן אינדיקציה טובה יותר.

דווקא בהרכבה על מנוע קטן דרוש יותר פתיחת מצערת כדי להיות בתחום שבו המומנט מספיק כדי לדחוף את הכלי, אם אתה מתחת לתחום הזה המנוע מתאמץ וצורך שמן, נסה פעם הבאה לתת יותר גז ולא לעלות הילוך כלכך מהר ותבדוק אם יש שיפור.

בכל מקרה אם זה היה רק בטיול וככה ביום יום הצריכה בסדר אז אין הרבה מה לעשות שהמנוע מתאמץ לסחוב אנשים על ציודם יש יותר צריכה

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    צריכת שמן כמו דלק בודקים מול מספר הקילומטרים זה יתן אינדיקציה טובה יותר.

דווקא בהרכבה על מנוע קטן דרוש יותר פתיחת מצערת כדי להיות בתחום שבו המומנט מספיק כדי לדחוף את הכלי, אם אתה מתחת לתחום הזה המנוע מתאמץ וצורך שמן, נסה פעם הבאה לתת יותר גז ולא לעלות הילוך כלכך מהר ותבדוק אם יש שיפור.

בכל מקרה אם זה היה רק בטיול וככה ביום יום הצריכה בסדר אז אין הרבה מה לעשות שהמנוע מתאמץ לסחוב אנשים על ציודם יש יותר צריכה
    תודה רבה! אבדוק את מה שאתה אומר.
    מדובר על כ-100 קמ לכיוון עם משקל של 160-170 קג על האופנוע (2 אנשים וציוד). חלק בעליות שדרשו למשוך הילוכים 3-4-5.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כמה זמן אחרי שחזרת בדקת את החלונית?
    בדוק שוב אחרי שהאופנוע עמד (אני מניח שאתה בד"כ בודק על אופנוע קר, אם כן בדוק שוב באותם תנאים), ותגיד אם אין לך בטעות עודף שמן.
    250-300 סמק זה המון ל200 קילומטר. גם למנוע שהתאמץ.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כמה זמן אחרי שחזרת בדקת את החלונית?
    בדוק שוב אחרי שהאופנוע עמד (אני מניח שאתה בד"כ בודק על אופנוע קר, אם כן בדוק שוב באותם תנאים), ותגיד אם אין לך בטעות עודף שמן.
    250-300 סמק זה המון ל200 קילומטר. גם למנוע שהתאמץ.
    בדרך הביתה התיישבנו לאכול. אחרי האוכל (חצי שעה?) בדקתי והיה ריק.
    נסעתי הביתה בלי ללחוץ יותר מידי. גם אחרי כמה שעות שהאופנוע התקרר היתה חלונית ריקה. מילאתי שמן והטעות היא שלא מדדתי כמה אך זה הרגיש כמו בערך 200-250 מל.

אני חושב שאבצע בקרוב מאוד בדיקת קומפרסיה ולפיה אחליט איך להתקדם.
    בנלי מייצרים בסין היום, הצלחתי להגיע למפעל ולמצוא קטלוג חלקים מקורי ורינגים יחד עם בוכנה עולים כ10 דולר חח
    תודה רבה!

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    לא חושב שיש מה לאפס או לכוון.
    שכבה של שמן בתחתית תיבת האוויר זה בגלל blow by - בדרך כלל בגלל רינגים, וריח שמן שרוף בהנעה קרה הוא סימן לאטמים של מובילי שסתומים.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    לא חושב שיש מה לאפס או לכוון.
    שכבה של שמן בתחתית תיבת האוויר זה בגלל blow by - בדרך כלל בגלל רינגים, וריח שמן שרוף בהנעה קרה הוא סימן לאטמים של מובילי שסתומים.
    שיכבת שמן דקה בתיבת האוויר נגרמת גם בגלל אדי שמן מהנשם שמחובר אליה, זה תלוי בתכנון של הנשם, בחלק יש שסתום ובחלק לא ויש עוד כמה משתנים שישפיעו על זה, היו לי אופנועים תקינים עם קצת שמן בתיבת האוויר

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    שיכבת שמן דקה בתיבת האוויר נגרמת גם בגלל אדי שמן מהנשם שמחובר אליה, זה תלוי בתכנון של הנשם, בחלק יש שסתום ובחלק לא ויש עוד כמה משתנים שישפיעו על זה, היו לי אופנועים תקינים עם קצת שמן בתיבת האוויר
    שכבת שמן בתחתית התיבה שנוצרת אחרי מספר קצר של רכיבות נגרמת בגלל חדירה מוגברת של גלי לחץ מהשרפה לחלל הארכובה.
    זה לא תקין בכלל.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    200 גרם ל-200 ק"מ זאת צריכה פסיכית, ליטר ל-1000 ק"מ.
    ראיתי אופנועי ליטר שהמשיכו לנסוע עם צריכה כזאת, אבל בהתחשב בזה שמדובר בסינגל 250 עם קצת יותר מקילו שמן בעוקה - אם זאת באמת הצריכה, אז המנוע שלך גמור - אני בספק שיש מה להציל בו. סביר מאוד שכבר פעמים רבות נסעת עם מחסור קריטי בשמן.
    יותר סביר שמה שקורה זה אחד מהדברים הבאים...
    - לא מדדת טוב במילויים שעשית. אם זה המצב, כנראה שבפועל הצריכה נמוכה יותר ואתה כרגע עם עודף שמן שנזרק לאט לאט לאירבוקס.
    ברוב המכריע של הכלים - המדידה נעשת על מנוע חם, כ-5 דקות אחרי נסיעה, כשהאופנוע עומד ישר לחלוטין (בשום פנים ואופן לא על הרגלית).
    - לא בדקת שמן זמן רב לפני המילוי, וה-200 גרם נעלמו על פני יותר קילומטרים. זה לא נעים, זה מעיד על בעיה - אבל ייתכן שבמקרה הזה אכן הנזק יסתכם בבוכנה, רינגים וגומיות שסתומים.
    - קרתה תקלה במהלך הטיול, בזמן שהאופנוע היה תחת עומס - למשל, רינג שמן נתפס או נשבר. אם זה המצב, העובדה שהמשכת לרכב כנראה כבר גרמה נזק משמעותי (שריטות בצילינדר וכו'). משום שאלה לא תקלות ש"מסתדרות לבד", סביר להניח שמהרגע הזה תראה שהאופנוע מוציא עשן כחול בהתנעה ותחת עומס. כאינדיקציה ראשונית אפשר להוציא את הפלאג ולראות האם יש עליו משקעי שמן כבדים.

אז מה עושים? כרגיל, יש 2 גישות.
    - לבדוק את צריכת השמן על פני 200-300 ק"מ נוספים כדי להבין האם קיימת בעיה ומה המימדים שלה. תדאג לבדוק באותם תנאים ולעשות את הבדיקה כמו שצריך.
    - להניח שהבעיה כבר שם, והמשך השימוש רק יחמיר את הסיטואציה. במקרה הזה - פותחים מנוע, בוחנים את הרינגים, הבוכנה, הצילינדר והמנוע התחתון (טלטלים וקרנק). מה שבלוי - מחליפים.
    לגבי מדידת קומפרסיה - לא בטוח שתקבל ככה אינדיקציה טובה, מכמה סיבות:
    - שמן שנשרף בתא הבערה משאיר משקעים ומקטין את נפחו, ובכך מעלה את הקומפרסיה.
    - ייתכן מצב שבו יש כשל ברינג השמן, אך הרינגים העליונים שאחראים על שמירת הקומפרסיה בצילינדר עדיין מתפקדים.

בהצלחה!
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    200 גרם ל-200 ק"מ זאת צריכה פסיכית, ליטר ל-1000 ק"מ.
    ראיתי אופנועי ליטר שהמשיכו לנסוע עם צריכה כזאת, אבל בהתחשב בזה שמדובר בסינגל 250 עם קצת יותר מקילו שמן בעוקה - אם זאת באמת הצריכה, אז המנוע שלך גמור - אני בספק שיש מה להציל בו. סביר מאוד שכבר פעמים רבות נסעת עם מחסור קריטי בשמן.
    יותר סביר שמה שקורה זה אחד מהדברים הבאים...
    - לא מדדת טוב במילויים שעשית. אם זה המצב, כנראה שבפועל הצריכה נמוכה יותר ואתה כרגע עם עודף שמן שנזרק לאט לאט לאירבוקס.
    ברוב המכריע של הכלים - המדידה נעשת על מנוע חם, כ-5 דקות אחרי נסיעה, כשהאופנוע עומד ישר לחלוטין (בשום פנים ואופן לא על הרגלית).
    - לא בדקת שמן זמן רב לפני המילוי, וה-200 גרם נעלמו על פני יותר קילומטרים. זה לא נעים, זה מעיד על בעיה - אבל ייתכן שבמקרה הזה אכן הנזק יסתכם בבוכנה, רינגים וגומיות שסתומים.
    - קרתה תקלה במהלך הטיול, בזמן שהאופנוע היה תחת עומס - למשל, רינג שמן נתפס או נשבר. אם זה המצב, העובדה שהמשכת לרכב כנראה כבר גרמה נזק משמעותי (שריטות בצילינדר וכו'). משום שאלה לא תקלות ש"מסתדרות לבד", סביר להניח שמהרגע הזה תראה שהאופנוע מוציא עשן כחול בהתנעה ותחת עומס. כאינדיקציה ראשונית אפשר להוציא את הפלאג ולראות האם יש עליו משקעי שמן כבדים.

אז מה עושים? כרגיל, יש 2 גישות.
    - לבדוק את צריכת השמן על פני 200-300 ק"מ נוספים כדי להבין האם קיימת בעיה ומה המימדים שלה. תדאג לבדוק באותם תנאים ולעשות את הבדיקה כמו שצריך.
    - להניח שהבעיה כבר שם, והמשך השימוש רק יחמיר את הסיטואציה. במקרה הזה - פותחים מנוע, בוחנים את הרינגים, הבוכנה, הצילינדר והמנוע התחתון (טלטלים וקרנק). מה שבלוי - מחליפים.
    לגבי מדידת קומפרסיה - לא בטוח שתקבל ככה אינדיקציה טובה, מכמה סיבות:
    - שמן שנשרף בתא הבערה משאיר משקעים ומקטין את נפחו, ובכך מעלה את הקומפרסיה.
    - ייתכן מצב שבו יש כשל ברינג השמן, אך הרינגים העליונים שאחראים על שמירת הקומפרסיה בצילינדר עדיין מתפקדים.

בהצלחה!
    תודה רבה על תגובה כה מפורטת.
    האופנוע נוסע ללא דופי ומרגיש סהכ טוב וגם בשום שלב לא התחמם (יש מד טמפ').
    הקיבולת היא כליטר וחצי סהכ בעת פירוק מלא של המנוע או 1.25 ליטר בעת החלפת שמן.

אני כבר לא בטוח אך למיטב זכרוני ביום הנסיעה (שישי) בדקתי שמן, כהרגלי על מנוע קר לחלוטין (אני טועה?) וביום החזרה (שבת) החלונית היתה ריקה.
    מילאתי שמן במזיגה ישירות מהבקבוק כך שאני לא בטוח כמה מילאתי (הערכה גסה שלי 200-250 מל).

מהיכרותי עם כלים קטנים רכיבה עם מחסור של כ200-250 מל היא לא קטסטרופלית בכלל גם בעומס כך שאני לא דואג יותר מידי.
    מה גם שמאז החלפתי פלאג, חוץ ממה שנראה כמו סימני תערובת מעט ענייה לא היו משקעי שמן כבדים (למיטב יכולת השיפוט שלי ).

לסיכום אני אשתדל למדוד צריכת שמן באופן כמה שיותר מדויק ואפילו אולי אעשה החלפת שמן עכשיו ובעוד 500 קמ למשל או 1000 קמ כדי למדוד הפרשים.
    אעשה גם בדיקת קומפרסיה בהקדם.

שוב תודה רבה!

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי heyiamnate צפיה בהודעה
    תודה רבה על תגובה כה מפורטת.
    האופנוע נוסע ללא דופי ומרגיש סהכ טוב וגם בשום שלב לא התחמם (יש מד טמפ').
    הקיבולת היא כליטר וחצי סהכ בעת פירוק מלא של המנוע או 1.25 ליטר בעת החלפת שמן.

אני כבר לא בטוח אך למיטב זכרוני ביום הנסיעה (שישי) בדקתי שמן, כהרגלי על מנוע קר לחלוטין (אני טועה?) וביום החזרה (שבת) החלונית היתה ריקה.
    מילאתי שמן במזיגה ישירות מהבקבוק כך שאני לא בטוח כמה מילאתי (הערכה גסה שלי 200-250 מל).

מהיכרותי עם כלים קטנים רכיבה עם מחסור של כ200-250 מל היא לא קטסטרופלית בכלל גם בעומס כך שאני לא דואג יותר מידי.
    מה גם שמאז החלפתי פלאג, חוץ ממה שנראה כמו סימני תערובת מעט ענייה לא היו משקעי שמן כבדים (למיטב יכולת השיפוט שלי ).

לסיכום אני אשתדל למדוד צריכת שמן באופן כמה שיותר מדויק ואפילו אולי אעשה החלפת שמן עכשיו ובעוד 500 קמ למשל או 1000 קמ כדי למדוד הפרשים.
    אעשה גם בדיקת קומפרסיה בהקדם.

שוב תודה רבה!
    אבהיר את מה שניסיתי להגיד, כי נראה לי שלא הייתי ברור מספיק:
    מחסור של 200-250 מהמקסימום הוא לא קריטי בכלל, גם בסינגל 250.
    לעומת זאת, צריכה של ליטר שמן ל-1000 ק"מ מעידה על בעיה חמורה במנוע.
    אני אקח חזרה את הביטוי "מנוע גמור", כי נזכרתי איך עשו לאחותי אוברהול בפונטו שלה, בכפר ליד. אחרי האוברהול, הרכב אכל חצי קילו שמן ל-100 ק"מ, ואני לא צוחק.
    בפירוק הסתבר שרינג שמן באחד הצילנדרים הורכב לא טוב ונשבר (פלוס כמה נזילות...).
    הצילינדר הבעייתי אובחן לפי הפלאג - בעוד ששאר הפלאגים היו נקיים, בצילינדר הזה על הפלאג היה גוש של שמן שרוף.
    לאחר שהחליפו רינגים בצילינדר הזה בלבד פעם נוספת, הבעיה הסתדרה וצריכת השמן ירדה לרמה סבירה.

לפי הספר, במקרה שלך היצרן ממליץ לבדוק שמן על מנוע קר.
    על מנוע חם, סביר להניח שתראה מפלס טיפה יותר גבוה (מילימטר-שניים מעל), הבדיקה עצמה תהיה קלה יותר כי השמן נוזלי ומגיע מהר לחלונית כשאתה מיישר את האופנוע.
    אתה מוזמן לנסות את שתי השיטות ולדווח מה הפער בינהן.
    לגבי החלפות השמן - אם יש כבר נזק במנוע, זה לא יעזור לך וזה די עונה להגדרה "כסף לפח".
    מתי זה כן יכול לעזור?
    במקרה הלא סביר שקנית שמן מהול, וזאת הסיבה שהוא נשרף בקלות כזאת. אם השמן שמזגת בטיפול האחרון הוא מסוג שונה מהרגיל, אם קנית אותו במקום שונה מהרגיל - ולאחר מכן מופיעה אכילת שמן חריגה, אלה סיבות לחשוד.
    אם יש לך חשד שזה מה שקרה - כדאי להחליף מייד את השמן שיש באופנוע כרגע בשמן מתוצרת אחרת ורצוי לרכוש אותו בחנות אחרת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אבהיר את מה שניסיתי להגיד, כי נראה לי שלא הייתי ברור מספיק:
    מחסור של 200-250 מהמקסימום הוא לא קריטי בכלל, גם בסינגל 250.
    לעומת זאת, צריכה של ליטר שמן ל-1000 ק"מ מעידה על בעיה חמורה במנוע.
    אני אקח חזרה את הביטוי "מנוע גמור", כי נזכרתי איך עשו לאחותי אוברהול בפונטו שלה, בכפר ליד. אחרי האוברהול, הרכב אכל חצי קילו שמן ל-100 ק"מ, ואני לא צוחק.
    בפירוק הסתבר שרינג שמן באחד הצילנדרים הורכב לא טוב ונשבר (פלוס כמה נזילות...).
    הצילינדר הבעייתי אובחן לפי הפלאג - בעוד ששאר הפלאגים היו נקיים, בצילינדר הזה על הפלאג היה גוש של שמן שרוף.
    לאחר שהחליפו רינגים בצילינדר הזה בלבד פעם נוספת, הבעיה הסתדרה וצריכת השמן ירדה לרמה סבירה.

לפי הספר, במקרה שלך היצרן ממליץ לבדוק שמן על מנוע קר.
    על מנוע חם, סביר להניח שתראה מפלס טיפה יותר גבוה (מילימטר-שניים מעל), הבדיקה עצמה תהיה קלה יותר כי השמן נוזלי ומגיע מהר לחלונית כשאתה מיישר את האופנוע.
    אתה מוזמן לנסות את שתי השיטות ולדווח מה הפער בינהן.
    לגבי החלפות השמן - אם יש כבר נזק במנוע, זה לא יעזור לך וזה די עונה להגדרה "כסף לפח".
    מתי זה כן יכול לעזור?
    במקרה הלא סביר שקנית שמן מהול, וזאת הסיבה שהוא נשרף בקלות כזאת. אם השמן שמזגת בטיפול האחרון הוא מסוג שונה מהרגיל, אם קנית אותו במקום שונה מהרגיל - ולאחר מכן מופיעה אכילת שמן חריגה, אלה סיבות לחשוד.
    אם יש לך חשד שזה מה שקרה - כדאי להחליף מייד את השמן שיש באופנוע כרגע בשמן מתוצרת אחרת ורצוי לרכוש אותו בחנות אחרת.
    השמן נקנה מהיבואן של פוטוליין, צמיגות 10W50 וסינטטי מלא בדיוק לפי הדרישה.
    תודה, כאמור בודק את הצריכה.
    מתקשה להאמין שיש בעיה קריטית מאחר והכל עובד מעולה ואין איבוד כוח, עשן, קרטוע או משהו כזה.
    ביום שישי קבעתי בדיקת קומפרסיה ועד אז אעקוב היטב אחרי הצריכה.

אני יותר נוטה (רוצה) להאמין שהטיול הזה פשוט היה לו קשה במיוחד (רוכב, מורכבת ותיקים מלאים, עליות וכבישים מהירים...) ובמקרה הגרוע אאלץ לשלם כמה שקלים על רינגים ובוכנה.

Senior Member
    תבדוק בספר הרכב איך לבדוק. הצריכה לא סבירה

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ami צפיה בהודעה
    תבדוק בספר הרכב איך לבדוק. הצריכה לא סבירה
    תודה,
    בודק על מנוע קר או אחרי 10 דק עמידה
    כעת כבר כמה ימים אין ירידה של מפלס השמן בכלל. סלד עדיין לא יציב בהנעה קרה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כמה ק"מ נסעת ובאיזה מתאר?
    אם בשלושה ימים נסעת 30 קילומטר זה לא אינדיקטיבי.