ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
צריכת שמן כמו דלק בודקים מול מספר הקילומטרים זה יתן אינדיקציה טובה יותר.

דווקא בהרכבה על מנוע קטן דרוש יותר פתיחת מצערת כדי להיות בתחום שבו המומנט מספיק כדי לדחוף את הכלי, אם אתה מתחת לתחום הזה המנוע מתאמץ וצורך שמן, נסה פעם הבאה לתת יותר גז ולא לעלות הילוך כלכך מהר ותבדוק אם יש שיפור.

בכל מקרה אם זה היה רק בטיול וככה ביום יום הצריכה בסדר אז אין הרבה מה לעשות שהמנוע מתאמץ לסחוב אנשים על ציודם יש יותר צריכה
ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
כמה זמן אחרי שחזרת בדקת את החלונית?
בדוק שוב אחרי שהאופנוע עמד (אני מניח שאתה בד"כ בודק על אופנוע קר, אם כן בדוק שוב באותם תנאים), ותגיד אם אין לך בטעות עודף שמן.
250-300 סמק זה המון ל200 קילומטר. גם למנוע שהתאמץ.
ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
לא חושב שיש מה לאפס או לכוון.
שכבה של שמן בתחתית תיבת האוויר זה בגלל blow by - בדרך כלל בגלל רינגים, וריח שמן שרוף בהנעה קרה הוא סימן לאטמים של מובילי שסתומים.
ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
200 גרם ל-200 ק"מ זאת צריכה פסיכית, ליטר ל-1000 ק"מ.
ראיתי אופנועי ליטר שהמשיכו לנסוע עם צריכה כזאת, אבל בהתחשב בזה שמדובר בסינגל 250 עם קצת יותר מקילו שמן בעוקה - אם זאת באמת הצריכה, אז המנוע שלך גמור - אני בספק שיש מה להציל בו. סביר מאוד שכבר פעמים רבות נסעת עם מחסור קריטי בשמן.
יותר סביר שמה שקורה זה אחד מהדברים הבאים...
- לא מדדת טוב במילויים שעשית. אם זה המצב, כנראה שבפועל הצריכה נמוכה יותר ואתה כרגע עם עודף שמן שנזרק לאט לאט לאירבוקס.
ברוב המכריע של הכלים - המדידה נעשת על מנוע חם, כ-5 דקות אחרי נסיעה, כשהאופנוע עומד ישר לחלוטין (בשום פנים ואופן לא על הרגלית).
- לא בדקת שמן זמן רב לפני המילוי, וה-200 גרם נעלמו על פני יותר קילומטרים. זה לא נעים, זה מעיד על בעיה - אבל ייתכן שבמקרה הזה אכן הנזק יסתכם בבוכנה, רינגים וגומיות שסתומים.
- קרתה תקלה במהלך הטיול, בזמן שהאופנוע היה תחת עומס - למשל, רינג שמן נתפס או נשבר. אם זה המצב, העובדה שהמשכת לרכב כנראה כבר גרמה נזק משמעותי (שריטות בצילינדר וכו'). משום שאלה לא תקלות ש"מסתדרות לבד", סביר להניח שמהרגע הזה תראה שהאופנוע מוציא עשן כחול בהתנעה ותחת עומס. כאינדיקציה ראשונית אפשר להוציא את הפלאג ולראות האם יש עליו משקעי שמן כבדים.

אז מה עושים? כרגיל, יש 2 גישות.
- לבדוק את צריכת השמן על פני 200-300 ק"מ נוספים כדי להבין האם קיימת בעיה ומה המימדים שלה. תדאג לבדוק באותם תנאים ולעשות את הבדיקה כמו שצריך.
- להניח שהבעיה כבר שם, והמשך השימוש רק יחמיר את הסיטואציה. במקרה הזה - פותחים מנוע, בוחנים את הרינגים, הבוכנה, הצילינדר והמנוע התחתון (טלטלים וקרנק). מה שבלוי - מחליפים.
לגבי מדידת קומפרסיה - לא בטוח שתקבל ככה אינדיקציה טובה, מכמה סיבות:
- שמן שנשרף בתא הבערה משאיר משקעים ומקטין את נפחו, ובכך מעלה את הקומפרסיה.
- ייתכן מצב שבו יש כשל ברינג השמן, אך הרינגים העליונים שאחראים על שמירת הקומפרסיה בצילינדר עדיין מתפקדים.

בהצלחה!
ציטוט נכתב במקור על ידי Ami צפיה בהודעה
תבדוק בספר הרכב איך לבדוק. הצריכה לא סבירה
ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
כמה ק"מ נסעת ובאיזה מתאר?
אם בשלושה ימים נסעת 30 קילומטר זה לא אינדיקטיבי.
טוב חברים תודה רבה על העזרה יש לנו מסקנות מבדיקה
קצת רקע
לפני כ3000 קמ האופנוע שרד הצפה. היה כל הלילה מתחת למים ברחוב. חשבתי שזה הסתכם בהחלפת נוזלים, אגזוז, מיסבי היגוי וכמה תיקוני חשמל.

הכנסנו אויר לתוך החיבור של הפלג וגילינו שיוצא אויר מהאגזוז וגם מפתח מילוי השמן.
מבחינת עלות מול תועלת אני מזמין צילינדר וראש חדשים (כולל כל מה שבפנים כמובן) שזה יותר זול מלברור חלקים.

אעדכן אחרי שנסיים לעבוד חח