chrome_2022-03-07_18-59-11.jpg
https://i.imgur.com/4bFLDbw.png
זה בחניון המסריח של צמפיון בבני ברק, 10 אופנועים ורק אני ועוד שניים קיבלנו מדבקה
אפשר לפתוח הליך משפטי על השחטת רכוש פרטי או משהו ? בקושי יורד הדבר הזה רק שלא יעשה נזק לצבע
chrome_2022-03-07_18-59-11.jpg
https://i.imgur.com/4bFLDbw.png
זה בחניון המסריח של צמפיון בבני ברק, 10 אופנועים ורק אני ועוד שניים קיבלנו מדבקה
אפשר לפתוח הליך משפטי על השחטת רכוש פרטי או משהו ? בקושי יורד הדבר הזה רק שלא יעשה נזק לצבע
מעט מים חמים עם סמרטוט של מיקרופייבר וזה ירד. בלי נזק לצבע. (לעבוד בעדינות )
Sent from my Nokia
סתם מסקרנות. יש מצב שהאופנועים שחטפו מדבקה הפריעו למעבר כלשהו/מדרכה, קצת יותר מהאחרים? (לא שאני מצדיק השחתת רכוש)
תמיד יש מצב. ויש מצב שלא, ופשוט אב הבית של הבניין החליט "לעשות סדר" ולגרום לאופנועים לחנות דווקא בחניית האופנועים - שתקועה בצד השני של החניון.
יצא לי להיתקל בכאלה לפחות פעמיים, בחניון התת-קרקעיים של חברות ההייטק הרבות שעבדתי בהן. כולל בן ז***ה שהיה לו לב להדביק את החרא הזה על דוקאטי שהיה אז עוד אדום, נוצץ וללא שריטה. שלא יהיה ספק, האופנוע לא הפריע לאיש במקום שבו הוא עמד.
אני מצטרף לשאלה בהיבט המשפטי - האם ניתן לתבוע במקרה כזה? האם כדי לתבוע יש להוכיח שנגרם נזק של ממש לרכוש (שריטות/קילופי צבע), או שמספיקה העובדה שמהישהו מתעסק ברכוש שאינו שלו ופוגע בו (גם אם הפגיעה הנ"ל הפיכה - קרי, ניתן להסיר את המדבקה)?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לטעמי לא ניתן לתבוע אלא אם האופנוע חנה במקום חנייה מוסדר לאופונעים בחניון.
מה שכן, הייתי ממליץ לבקש מחברת הניהול והתחזוקה של הבניין את התקנון הנוגע לאחזקת החניון והנהלים האם יש התייחסות לדבר הדבקת מדבקות על חנייה במקום אסור לאופונעים.
בנימה אישית, תעבור לחניון בבסר 4, לי לא מדביקים שם (:
משהו מוזר לי בתשובה שלך.
בוא נניח, שמנהל החניון שנגמרו לו המדבקות, מחליט לשרוט את מיכל הדלק של אותו אופנוע שהוחנה בניגוד לנהלים.
לדעתך, גם כן אין עילה לתביעה? אני מניח שתשובתך תהיה שזהו מקרה אחר, ואין מנהל החניון רשאי לגרום נזק לרכוש כעונש על אי-עמידה בנהלי החניה.
אז ההבדל הוא אך ורק בגרימת הנזק, שקיימת באופן חד-משמעי במקרה השני, אך לא בהכרח קיימת במקרה הראשון (למרות שהצבע בהחלט יכול להישרט ע"י הבעלים כשינסה להסיר את המדבקה).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אתה ענית לעצמך, המקרה הראשון זה פגיעה בזדון שנעשתה שמקימה עילת תביעה.
המקרה השני, ככל ויש לו את הזכות להדביק את המדבקה, אין לבעל הרכב/הקטנוע להלין על כך, מדובר בחנייה במקום אסור ולפיכך קמה הזכות להדביק מדבקה.
ובתור דוגמא ניקח את הרכבים שחונים בחניית נכים ומדביקים להם על החלון מדבקה, האם גם אז היית מלין על כך שנגרם נזק בדמות שריטה לחלון בעת הוצאת המדבקה?
אני חושב שלא.