הצעה לשיפור: לא לקלף את התפ"א. לשטוף היטב את הקלפיה ולהוריד עם סכין פגמים חזקים. הקליפה מוסיפה טעם מעושן מעט.
מרכיבים:
2 קילו תפוחי אדמה בינוניים
כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס דק
מלח
8 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 כפיות שום כתוש
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה לאחר שייבשנו את הקולפן עם מייבש כלים ומרתיחים מים בסיר ומבשלים אותם
במשך 12 דקות כשהסיר מכוסה.תפוחי האדמה אמורים להיות רכים.
ממתינים 4 דקות ומניחים את תפוחי האדמה עם תבנית זכוכית ומועכים אותם מעט עם מועך פירה ייעודי.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מערבבים שמן זית,פטרוזיליה ושום שכתשנו ושמים כפית מהתערובת על תפוחי האדמה ואז מפזרים מלח
ופלפל שחור גרוס דק.
אופים במשך 50 דקות.
הצעה לשיפור: לא לקלף את התפ"א. לשטוף היטב את הקלפיה ולהוריד עם סכין פגמים חזקים. הקליפה מוסיפה טעם מעושן מעט.
לא הבנתי את הקטע של מייבש הכלים, גם במתכון של הבראוניז.
WTF ?
אוקי, אז מפורום אופנועים הפכנו לתכנית בישול.
הצעה לשיפור - לא משנה מה אתה אוכל וויסקי תמיד מוסיף לזה אסטרא טעם.
ויסקי עם האוכל זה פאול.
הטייק שלי בשנה האחרונה:
תפו"א אדמה חתוכים לקוביות גדולות - 4X4 ס"מ.
קארי
פלפל לבן בקטנה
רוזמרין קצוץ דק דק לפי ISO54895 -שווה ערך ל 2 מ"מ עד 2.22 מ"מ
הרבה מלח גס
שמן זית
חמאה - נייס טוהאב.
מערבבים בקערה ענקית עד שלכל קוביה יש לפחות 10 קצקוצי רוזמרין.
תנור על 180 מע' ערבוב אחד עד שמתרכך וקצת נחרך מלמעלה. בערך 40 דקות.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021