בעיות מגעים או מצבר, יכול להיות שהמינוס איפה שהוא לא מחוזק או יכול להיות שבעיית המגעים היא פנימית בתוך המסך
שלום מדובר בקוואסקי z250, לאחרונה צצה לי בעיה בצג, הוא כאילו מתאפס כל נסיעה, זאת אומרת הכל עובד בצג פשוט כיבוי והדלקה של האופנוע מחזירים את השעה לשעה 01:00(מלווה במין רענון מוזר של המסך), וגם הכפתור הימני כל לחיצה עליו מרעננת את הצג ומאפסת את השעה, רציתי לדעת אם מישהו נתקל? (יש לציין שכפתור שמאלי עובד רגיל ומעביר לי בין המדי נסיעה)
וגם אל לא מי לדעתכם ידע להתעסק בזה? כי אני לא מאמין שכל מוסך מבין בדברים האלה עד הסוף.
אשמח לעצות בנושא.
בעיות מגעים או מצבר, יכול להיות שהמינוס איפה שהוא לא מחוזק או יכול להיות שבעיית המגעים היא פנימית בתוך המסך
תתחיל בזה שתעבור על כל הקונקטורים ותראה שהכל מחובר היטב, אם אכן כך- יתכן ויתווצר קורוזיה על גבי אחד הפינים בקונקטור, נסה לזהות אותם. הקונקטורים צריכים להיות בחזית אז זה לא הרבה עבודה יחסית.
צצה עוד בעיה לא יודע אם בהכרח קשורה, האופנוע מזייף פתאום בהנעה בבוקר, משהו כמו שלוש נסיונות עד שמניע ונשאר מונע, לאחר ההנעה(שוב בעיקר בנסיעה ראשונה בבוקר שאר היום לא מורגשת שום בעיה גם לאחר שבע שעות מנוחה בזמן העבודה) הטורים מיוצבים על 1 ולא על 1 וחצי כמו שהיה עד היום ככה במשך כל הנסיעה, לא יודע אם זה קשור.
לדעתי תשלול רגע את הדברים הפשוטים יותר, וודא מגעים + שאין קורוזיה בחיבורים. אחרי זה נדע איך להתקדם. יש באופנוע הזה מחשב מנוע ? מחשב לצג ?
לפני שעוברים על כל צמת החשמל באופנוע, כדאי לבדוק מצבר...
בדוק האם יש קורוזיה על ההדקים - נקה את ההדקים של המצבר ואת החוטים שמתחברים אליהם עם נייר שיוף עדין או מברשת פלדה.
בדוק - מה המתח על ההדקים לפני ההתנעה? אם המתח מתחת ל-12.6 תנסה להטעין ובדוק האם הסמפטומים עדיין שם.
הטענת ואחרי כמה ימים או שבוע שוב קבלת את אותה תוצאה - או שהמצב עייף, או שהוא לא נטען - אז גש למדוד טעינה. לרוב, טעינה תקינה צריכה להיות בטווח של 14-15V כשהמצבר טעון במלאו.
אם הטעינה תקינה, מדוד זליגת זרם - ותראה האם יש רכיב ש"שותה" את המצבר (לרוב זאת תהיה אזעקה).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual