תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: שאלות על תחזוקת אופנוע

Junior Member

שאלות על תחזוקת אופנוע

היי, אני רוכב על gsxr 250 כבר כמה חודשים, היום הוא עומד על 8100 ק״מ. עשיתי טיפול ב7000 ויש לי כמה שאלות.
    1.האם באמת יש הבדל בין טיפול של 5000 לטיפול של 10000? מבחינת המוסך שבו טיפלתי עד היום יש הבדל, אבל היום כשהלכתי לעשות טסט לאופנוע, מוסך קרוב אמר לי שאין באמת הבדל ושכל 5000 קמ זה אותו טיפול (החלפת מסנן שמן וכו׳)
    2. כמה בערך עולה טיפול לאופנוע? 400-500 סכום הגיוני?
    3. לא נגעתי באופנוע במשך חודשיים בערך. התנעתי אותו מפעם לפעם ולקחתי אותו לנסיעות קצרית כדי שהמצבר לא ייהרס. בגדול חוסר תזוזה זה לא משהו שאמור להשפיע עליו נכון?
    4. אני תמיד בחרדות שאם האופנוע לא זז אני חייב לקחת אותו לטיפול כדי לבדוק שהוא תקין. אני בעיקר צריך שתרגיעו אותי ושתגידו לי שחוץ מטיפול כל 5000 קמ במוסך מורשה, הדבר היחיד שאני צריך לעשות כדי לדאוג שהאופנוע יתוחזק זה לשמן את השרשרת ולנקות אותו. ואם לא, מהם הדברים שאני צריך לעשות בנוסף.

כתבתי המון ואני מודה ממש למי שיקרא ויענה

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    בדיוק אתמול הנעתי את האופנוע אחרי 4 וחצי חודשים שהוא עמד, אותו השמן אותו הדלק ואת זה אני עושה כל שנה רק שהמצבר מנותק בתקופה הזאת.
    לפי חברת SHELL חיי מדף של דלק עד חצי שנה באיחסון נאות, שמן בימינו בן אם זה חצי סינטטי או סינטטי מלא מתחמצן ומתפרק מאד לאט.
    הבעיה היחידה להעמיד אופנוע לחודשים בודדים זה המצבר ומקום החניה.
    אם אתה מראש יודע שלא תרכב חודשיים נתק את המצבר ותדאג להחנות במקום מוגן מפני איתני הטבע זה עדיף מלצאת לרכיבות קצרות.

תזכור, אופנוע זאת מכונה אין לה רגשות והיא לא יודעת להבדיל אם רכבתי פעם אחרונה אתמול או לפני חודש.

אגב איחסון מעל לחצי שנה זה כבר משהוא אחר שצריך להתכונן אליו ולהשקיע קצת מאמץ כדיי לשמר את מכלולי האופנוע

Junior Member
    אני מחנה את האופנוע במקום שלא מוגן משמש או גשם או דברים כאלה. הוא עם כיסוי כל הזמן.
    השמש והגשם אלה דברים שיכולים להרוס את האופנוע גם אם הוא עם כיסוי? מבחינת זה שהברזלים נחלדים או שהתבע מתקלף?

הבעיה זה הלחות שמצתברת כל בוקר מתחת לכיסוי ובקיץ החום שמשפיע על הדלק במיכל

Member
    "היא לא יודעת להבדיל אם רכבתי פעם אחרונה אתמול או לפני חודש" - זה לא כל כך נכון, הזיכרון "נשמר" בחלק מנתוני הפתיחה בעת ההנעה.
    הרכיבים והיחידות המכניות והחשמליות מקבלות תנאי התחלה אחרים. אמרת בעצמך - איכות הדלק, התחמצנות שמן פחות אבל מכלולים שלא עברו שימון מנוע חם זמן רב, המצבר שמורכב מרכיבים כימיים ואני יכול להמשיך כך ולהגיע גם לרמת ההתנגדות שבצמות החשמל.

גם ניתוק מצבר לתקופה ארוכה היא בחירה מושכלת אך ודאי לא האידאלית למצבר, יש כאן שיקול של איך המצבר יפגע פחות (שלא בטוח נכונה) המצבר מקבל מתח שונה כשהאופנוע מונע, בלוח השעונים (ודאי בלוחות החדשים) יש רכיבים אלקטרוניים שצריכים לחיות תחת מתח למשך זמן מסויים וגם כאן יווצר בלאי מואץ.

דעתי האישית היא שמכונה (משומנת) ומערכות חשמל צריכות לחיות בסביבה הטבעית להן - תחת מתח ובעבודה
    להכנס לשיקולים של מה כדאי וכו זו תיאוריה בפני עצמה

ציטוט נכתב במקור על ידי aviranze צפיה בהודעה
    "היא לא יודעת להבדיל אם רכבתי פעם אחרונה אתמול או לפני חודש" - זה לא כל כך נכון, הזיכרון "נשמר" בחלק מנתוני הפתיחה בעת ההנעה.
    הרכיבים והיחידות המכניות והחשמליות מקבלות תנאי התחלה אחרים. אמרת בעצמך - איכות הדלק, התחמצנות שמן פחות אבל מכלולים שלא עברו שימון מנוע חם זמן רב, המצבר שמורכב מרכיבים כימיים ואני יכול להמשיך כך ולהגיע גם לרמת ההתנגדות שבצמות החשמל.

גם ניתוק מצבר לתקופה ארוכה היא בחירה מושכלת אך ודאי לא האידאלית למצבר, יש כאן שיקול של איך המצבר יפגע פחות (שלא בטוח נכונה) המצבר מקבל מתח שונה כשהאופנוע מונע, בלוח השעונים (ודאי בלוחות החדשים) יש רכיבים אלקטרוניים שצריכים לחיות תחת מתח למשך זמן מסויים וגם כאן יווצר בלאי מואץ.

דעתי האישית היא שמכונה (משומנת) ומערכות חשמל צריכות לחיות בסביבה הטבעית להן - תחת מתח ובעבודה
    להכנס לשיקולים של מה כדאי וכו זו תיאוריה בפני עצמה
    תקרא מה שכתבתי, אבל אני יחזור על זה כי אולי לא הייתי ברור.
    דלק מחזיק עד חצי שנה, שמן סנטטי או חצי מחזיק הרבה יותר.
    בשמן יש תוספים שאחד מהם תפקידו להיצמד על חלקי מתכת ככה שעד חצי שנה השמן לא יורד מחלקי המנוע הפנימיים.
    לגבי המצבר ניתקתי אותו ואחרי 4 וחצי חודשים חיברתי אותו למטען חכם שתוך דקה קבע שהמצבר טעון ואז חיברתי אותו חזרה לאופנוע שמיצידו הניע בנגיעה קלה על הסטרטר.
    בקיצור עד חצי שנה תנאי הפתיחה זהים, זה לא אני אומר את זה אלה היצרנים שכמעט רובם מגדירים אחסנת אופנוע לתקופה של מעל חצי שנה.

Member
    נניח והנתונים שאתה מביא נכונים (אישית אני לא מכיר) אז גם המצבר, המנוע, רכיבי החשמל, הדלק והשמן אם אציג אותם על גרף זמן - איכות, הגרף יהיה לינארי יורד (אולי חלש) ובאיזה שהוא שלב בטווח זמן החצי שנה הוא ישבר כלפי מטה. לפי מה שאתה מציג איני רואה דרך אחרת להתנהגות הרכיבים.

ובשורה התחתונה, לא הייתי בונה על זה וודאי לא ממליץ לאחרים. אני חושב שמחיר האחסנה גדול מלהוציא את הכלי לנסיעות קטנות במהלך התקופה. אשמח אם יוכח לי אחרת.
    נערך לאחרונה על ידי aviranze; 16-03-2022 בשעה 08:39.

ציטוט נכתב במקור על ידי aviranze צפיה בהודעה
    נניח והנתונים שאתה מביא נכונים (אישית אני לא מכיר) אז גם המצבר, המנוע, רכיבי החשמל, הדלק והשמן אם אציג אותם על גרף זמן - איכות, הגרף יהיה לינארי יורד (אולי חלש) ובאיזה שהוא שלב בטווח זמן החצי שנה הוא ישבר כלפי מטה. לפי מה שאתה מציג איני רואה דרך אחרת להתנהגות הרכיבים.

ובשורה התחתונה, לא הייתי בונה על זה וודאי לא ממליץ לאחרים. אני חושב שמחיר האחסנה גדול מלהוציא את הכלי לנסיעות קטנות במהלך התקופה. אשמח אם יוכח לי אחרת.
    כל שנה האופנוע שלי עומד בין 4 לחמש חודשים תלוי כמה החורף קשה (גרמניה) כל הרוכבים עושים אותו הדבר כאן, יש כאן הרבה נסיון עם זה.
    תפסיק לדבר על ״אחסנה״ כי עמידה לכמה חודשים בודדים לא נחשבת אחסנה ע״י היצרנים וזה לא מה שהבחור שאל.

Member
    אני לא מתנצח איתך, ודאי לא במשחקי מילים. ומסכים שפותח השרשור קיבל את תשובתו.