כמו עם ההפלות אני בטוח שאם תעשה סקר ממה ישראלים מפחדים, למות בפעולות איבה לא יהיה בראש הטבלה.
1. אבדן המשילות אל מול הערבים ואל מול מפרי החוק בחברה החרדית ובעליי הכסף והשררה, הוא תהליך של עשרות שנים.
2. מי שהחליש את הזרוע המבצעת ואת בית המשפט היא אלה שייבשו אותם במשך שנים.
3. האוכלוסייה בישראל גדלה בחמישים השנה האחרונות פי כמה בעוד בתי החולים בתי הסוהר המשטרה ושאר השירותים הציבוריים
נשארו כשהיו או גדלו במעט.
4. מי שלא התערב במערכת החינוך הערבית קיבל את מה שיש היום (אגב גם אצלנו בתי הספר הפסיקו לספק סחורה והם חממה להעברת
מחלות בייבי סיטר לעניים ומחסני גידול).
5. גיבורי התרבות שלנו הפכו להיות קריקטורות ראליטיות כאלה ואחרות, והזמרים אינסטנט, הערכים האידאלים התרבות החברות הפכו לאינטרס
בלבד. ויש מי שמנצל את זה לטובתו...
6. מישהו מריח את ההתפלגות והחולשה, מישהו שמקווה למהפך לא בין הימין הדמיוני לשמאל ההזוי, אלה בין היהדות לאיסלם וברגע שזה יובן
ויחלחל שהמלחמה האמתית היא על המקום שלנו, אז תבוא ההתפקחות האמתית, רק נקווה שזה לא יגיע כמו תמיד מאוחר מדי.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אתה באמת משווה פשיעה בין המגזר החרדי למגזר הערבי? אין סימטריה וזה מגוחך לעשות השוואות כאלו, כן יש בעיתיות בחברה החרדית וצריך לעשות שם סדר אבל אין שום סכנה לעתיד המדינה מהקבוצה הזאת.
ערביי ישראל לא ממש אוהבים את ישראל אבל אתה חייב לשאול את עצמך איך זה שהם הרימו ראש בשנה האחרונה והתשובה היא תקווה הם הריחו דם כמו כרישים בים, הממשלה היוצאת עשתה קולות של שמאל קיצוני וזה עודד אותם להרים ראש.
בדיוק כמו באוסלו, שנותנים להם הם מחזירים בהפוכה זה ההגיון של המזרח התיכון שאנשים לא מבינים (לרוב בשמאל)
השושנים לא אוהב ערבים, אבל שונא חרדים, ולא מסוגל להבחין ביןפשיעה של ערבים שכוללת - הנחת סלעים על פסי רכבת, גניבת ברזל מצאלים, גניבת נשק מימחים ובסיסים.
אבל העלמת מיסים שהיא ספורט לאומי כלל ישראלי, שמשותף לחרדים, סתם דתיים, חילוניים, מסורתיים וערבים, נתפסת אצלו כאיום הקיומי על מדינת ישראל, ששייך רק לחרדים.
ולכן בכל מקום וכל הקשר הוא דוחף את החרדים כאילו עם האויבים שלו, ולא האחים שלו שאיתם אפשר להגיע להסכמות.
בפרעות האחרונות משום מה החרדים לא הצטרפו לערבים לעשות פרעות בעכו, חיפה לוד והנגב
והם גרים בכל המקומות הללו.
ראית ציטוט שלך במשפט שלי? סה"כ שיקפתי את דעתך.
ומשום מה קשה לי לקבל את הטענה שהם מקבלים כספים על חשבונך. הם גם משלמים מיסים גם מקבלים אבטלה וגם מקבלים קצבאות זקנה.
הם - ובמקרה זה, זה הערבים לא רוצים לממן את צהל מהמיסים שלהם אבל אף אחד לא שואל אותם.
הם - ובמקרה זה החרדים לא רוצים לממן את מצעד הגאווה, ובכל זאת אף אחד לא שאל אותם והמשטרה מגיע על חשבון הקופה הציבורית.
וזה רק שתי דוגמאות.
אני לא רוצה לשלם מיסים כדי שיממנו פנסיות צוברות, אבל מי שואל אותי?
ולכן אתה מוזמן להיבחר לכנסת לדפוק על השולחן ולהיות ראש ועדת הכספים. עד אז זה הדמוקרטיה, והלוואי עלי שהיה לי נציג ציבור שדואג לאינטרסים שלי.
פיתרון מקיף אין לי אבל אם ללמוד מההיסטוריה דווקא ליטוף האוכלוסיה הערבית הביא לבלאגן אז כנראה ללכת בדרך ההפוכה יעבוד יותר טוב ואפשר להתחיל בזה שמשרד החינוך יקח שליטה במוסדות החינוך במגזר הערבי וינחיל את השפה העברית שם כדבר ראשון, כדי שערביי ישראל יוכלו לחיות בישראל קודם כל הם צריך לשלוט בשפה של המדינה בה הם חיים, אין כאן השפלה או מחיקת זהות אלה הגיון בריא.
תשמע, גם בשואה דיברו כמוך, יהודים שפשוט לא חשבו שיש צורך להילחם והבעיה תפתור את עצמה בדרכי נועם, לא קרה ולא יקרה גם כאן חלק מהערבים במזרח התיכון (כמובן לא כולם) הם ממשיכי דרכו של היטלר.
יש לי חבר מצרי (רוכב על SX1000) והוא פתח את עיניי לכל העניין הזה, הוא רואה דברים שהשמאל הישראלי מסרב לקלוט
כולכם קופצים על שושני בלי לקרוא מה הוא כותב.
הוא כותב שיש מגזרים שהם מקל בגלגלי המדינה ושצריך להפנות את תשומת הלב ולטפל בהם.
מי מסוכן יותר ממי, לא מעניין כרגע.
הבעיה עם הדעה של היחיד (שלי שלך שלהם שלהן של כולם) שהיא משקפת את האמת הפרטית והמתאימה לאינדיבידואל על סמך מה שהוא מכיר ויודע
וזה לא הרבה.
"טובת המדינה" היא לעולם לא דבר אחד, אמת אחת, או דרך אחת. טובת המדינה היא מכלול שלם ענק ועצום של אינטרסים מאבקים חוק וחוק בין לאומי
שבסופו של דבר אמור ליצור לנו פה מקום שנעים לחיות בו. האם האינטרס של איכות הסביבה גובר על האינטרס הביטחוני?
האם זכותו של בחור ישיבה להמית עצמו באוהלה של תורה גובר, על הזכות של הבן שלי הלוחם ללמוד מקצוע באוניברסיטה באותם תנאים רק כי
הוא לא בחור ישיבה?
האם אוצרות המדינה שייכים למשפחות השפע של ישראל ולא לכולם?
האם האינטרס הפרטי שלי לפנסיה תקציבית גובר על הזכות של שוטר חדש להגיע לגיל הפנסיה בכבוד?
האם אימהות חד הוריות קשות יום שעובדות ומנסות לפרנס משפחה צריכות סיוע מהמדינה או רק המקורבים לצלחת?
האם אנחנו יכולים לבצע גירוש/הפרדה גזעית/חיסול ולצאת שלמים מהעניין?
האם למצביעי הימין מגיע יותר ממצביעי השמאל או להפך?
בקיצור אני מעדיף ממשלה שנותנת קצת לכולם ולא הרבה לאחדים, אף אחד לא מקבל הכל אבל כל אחד מקבל משהו בהתאם לשוויו.
איזונים איזון שיווי משקל (כמו במציאות) ימין קיצוני משיחי האם חוקי ההלכה קודמים לחוקי המדינה זה הדבר הבא שאתה רוצה?
יש לנקות אורוות, יש להציב רף גבוה לנבחרי המדינה, יש לבצע חלוקה צודקת של הכספי מדינה יש לעזור לשכבות החלשות לעודד
את שכבות הביניים להרוויח עוד, ולהשקיע המון הזרועות השלטון , לנקות את השוחד והבירוקרטיה, זה האינטרס המדיני לא האישי.
כרגע טובת המדינה היא החשובה ללא קשר לאמונה הפרטית ויש כל כך הרבה דברים שצריך לטפל בהם.
ודבר אחרון לנאור: הדת היא עינינו האישי והבחירה האישית של היחיד, הדת אינה עניין של המדינה שלא צריכה לממן אמונה אישית.
תופרד לחלוטין הדת מהמדינה!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!