נאור, בוא נתחיל בדבר החשוב: יש הבדל מאוד (מאוד) גדול בטעם בין גריל גז ומחבת. לא יודע למה (אולי השומן שמטפטף בגריל וקצת נשרף לעומת מצטבר במחבת) אבל זה משהו אחר.
הלאה: מה שאצלי הלך ראשון בגריל גז שלי זה לא המבערים אלא הפחיות שמכסות אותם (מפזרי חום). תלוי איזה גריל יש לך, אבל אפשר בד"כ לקנות בגרושים חדשים מידידינו עלי המהיר. גם מבערים אפשר להשיג שם (לפעמים נדרשות התאמות). המבערים בגריל שלי החזיקו יותר מ-7 שנים עד שמסרתי את הגריל והם ממשיכים לעבוד.
גז: אם יש לך אפשרות להתחבר לצנרת הביתית (למשל, להכניס T עם ברז בצינור הנחושת) זה עדיף. גם השימוש יותר זול וגם הסיכוי שהגז ייגמר באמצע העשייה קטן.

ניקיון – תלוי מה יש לך. יש גרילים עם חור ניקוז לשומן - שמים מתחתיו כלי ומרוקנים. יש עם פלטה (סוג של מגירה) שאוספת את הטפטופים. מומלץ לשים שם דף אלומיניום (רצוי heavy duty) ופעם ב... (כשנראה מלא מדי) להחליף את האלומיניום. את הרשת לא צריך לנקות. נותנים לגריל לעבוד 5 דקות על מקסימום, מנקים את רשת הצלייה עם מברשת ושמים את הבשר. אחרי שמסיימים לתת לגריל לעבוד עוד 5 דקות ולסגור את הגז. פעם בשנה-שנתיים אפשר להוריד את הרשת ולנקות מתחת עם מסיר שומנים. זהו.