24שעות ואפס תגובות.
יאללה ניתן לנעול את הפורום ולהרכיב טרמיוני וורום וורום
24שעות ואפס תגובות.
יאללה ניתן לנעול את הפורום ולהרכיב טרמיוני וורום וורום
אני חושב שאני צועק את זה כמעט בכל פעם שבטרייה מוזכרת.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הפורום החשמלי מייצג את כמות הרוכבים שקנו אופנוע חשמלי אבל זה לא מפריע ל"עתידנים״ שביננו להגיד שבקרוב מאד כולנו נרכב על חשמלי.
אם וכאשר החזון הזה באמת יהיה מגובה בטכנולוגיה מתקדמת אנחנו מדברים על 20 שנה כדי לעמוד בנקודה שאופנועים חשמליים יחצו את רף ה50 אחוז על הכביש ואז לא רק שיהיה פורום חשמלי יהיו גם תתי פורומים לבטריה, עמדות טעינה וoff ששם כולם יכתבו כמה שהם ירוקים שהצילו את העולם בזמן שהם רק גורמים לעוד אסון באפריקה וכל מדינות העולם השלישי שילדיהם חופרים באדמה כדי למצוא מחצבים לבטריה שלהם.
הכל חרטא, מסתמן שנרכב או ננהג על רכב חשמלי רק עם סנקציות שכבר מוטלות עלינו וזה סממן לקומוניזם 2.0 שמתנגב בשקט.
לא יודע אם הייתי מבסס דעה ע"ס כותרת של צהובון מטונף שבין מטרתו המוצהרת ליישום בפועל יש שריפת Bandwidth על Clickbait ופרסומות ביחס של 1:10...
בהנחה שהם עברו על תקציר המנהלים (נראה כך ומאד ברפרוף), אין חדש תחת השמש. המטרה של המעבר לחשמלי זה להיות חלק ממהלך שגורם לכדור להסריח פחות, וייצור החשמל בדרכים ירוקות הוא חלק גדול מזה.
וולוו היא גם יצרן אחד, מניח שיש עוד שמזהמים יותר או מזהמים פחות. ההתקדמות האסטרונומית ביעילות הסוללות (חשמל + מחזורי טעינה) בעתיד הקרוב גם כנראה תעזור בלהוריד את פליטת הייצור הכוללת של השימוש בחשמלי.
[הפוסט לא נועד לקדם מעבר לחשמלי (בטח לא דו"ג), אגב.]
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
מכון מחקר ממשלתי בגרמניה תומך במה שאומרים בוולוו, הם מצאו שטסלה באולם תצוגה כבר פלטה מזהמים כמו מרצדס שעשתה 200000 ק״מ, היום המחקר הזה כבר לא נמצא בשום מקום והאיזכור היחיד שלו הוא באתר הFact cheaking של הEU שטוען שהמחקר לא נעשה נכון והוא misleading מסכן אותו פרופסור שכנראה מאז הוא מובטל.
נכון להיום וגם בעתיד הנראה לעין האנרגיות המדחדשות לא מסוגלות להחליף את הגז והפחם שאחראיים לרוב הפקת החשמל בעולם לכן אני אומר בו נדחוף כבר את הגז למכונית ונשרוף אותו מאשר להמיר אותו לחשמל ואז לצרוך אותו ועל הדרך לנצל מדינות עניות למחצבים שלהם שהולכים ונעלמים.
עכשיו תתחילו כמו תמיד לספר לי על טכנולוגיה שעוד מעט נכנסת לשוק וזה ישנה את הכל, את זה אני שומע כבר 20 שנה, רכב חשמלי הוא לא חדש וממש לא חדשני, גם תא דלק זאת טכנולוגיה ישנה שמקבלת עכשיו זריקת מרץ ויש האומרים שתעקוף את הבטריה, כנראה הפיזיקה תמשיך להראות לנו שאנרגיה לא גודלת על העצים ובשביל אנרגיה צריך להשקיע אנרגיה, הרכב החשמלי (מימן או בטריה) בסוף יחליף את מנוע הבעירה הפנימית אבל פליטת המזהמים לא תשתנה ובטח לא בצורה שתשפיע על האקלים אבל המצפון המזוייף של כמה יהיה נקי.
אגב זה הגרף שוולבו מציגה שבו רואים שרק לאחר 110000 ק״מ הרכב החשמלי עובר את הבנזין אבל חדי עין יבחינו שהם מסתמכים על יצור חשמל עם אנרגיה מתחדשת שהם לא נכונים בלשון המעטה, למשל נוטים להגיד ש40 אחוז מהחשמל בגרמניה הוא מאנרגיה מתחדשת שזה נכון אבל 40 אחוז מתקבלים רק כמה ימים בשנה, זה הפיק ולא הממוצא, כי אין לגרמניה דרך לאגור את האנרגיה ככה שיוצא ממוצא שנתי של 10 אחוז, לפי הנתון הזה בגרמניה רכב חשמלי לא מסוגל לעקוף את רכב הבנזין בזמן חייו אלה אם אנשים יחזיקו רכבים עם יותר מ300000 ק״מ
![]()
חוקים נכתבים על ידי בני אדם, ושיקולים פוליטיים הם חלק מזה, אז מה אתה רוצה שיגידו הפוליטיקאים שמצאו פתרון לבעיית מחירי האנרגיה שהם עצמם יצרו? שהם טעו? באמת....
כך לדוגמא קליפורניה שהעבירה חוק שאחרי 2030 לא ניתן יהיה לקנות בה רכבי מונע במנוע בעירה עצמית...
לך תבין את המפגרים.
כבר היום ב 2022 לא ניתן לרשום אופנוע דו"פ או 4 פע אופנוע שלא עומד בתקנות זיהום אוויר - רמז זה כל האופנועים התחרותיים בין אם הוא 2 או 4 פע.
2030 זה לא כ"כ רחוק.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
אם אין אופנוע נאכל יאכטה
![]()
הקולגה הניו-זילנדית של גרטה:
מדובר בנרקסיזם - "אני חשוב לכן אני יכול לטוס לפ'יג'י, אתה לא חשוב".
הנה ביל ששם להם מראה מול העיניים....
https://www.youtube.com/shorts/Qpc-N6ZXBvU
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
טיפה קשה להאמין לחברת רכבים שהוציאה מחקר בזמן שהיא לא יצרה רכבים חשמליים וחברות אחרות כן.
הטווח שצריך לעשות רכב חשמלי בשביל שיהיה פחות מזהם לא רק תלוי מאיך החשמל מיוצר באותה המדינה, אלה מה גודל הסוללה שנמצא ברכב, סוללה יותר קטנה, זיהום יותר קטן בייצור שלה ואז הרכב נהיה יותר נקי אחרי מספר קילומטרים יותר נמוך.
בנוסף לזה אפשר חברות החשמל בעולם עוברות יותר ויותר למקורות אנרגיה נקיים, כמו רוח,מים וסולר, מה שיפחית את הקילומטרז שהרכב צריך לעבור כדי להיות יותר נקי, בזמן שמנוע דלק נשאר מזהם באותה המידה.
ברב הדו גלגלי החשמלי עומדת סוללה הרבה יותר קטנה, מה שגורם לו להיות יותר נקי ממנוע בעירה פנימי אפילו יותר מהר מאשר ברכבים.
הנה הסבר קצר על איך משפיע גודל הסוללה והחשמל שמופק
https://www.youtube.com/watch?v=6RhtiPefVzM