תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: ייעוץ לדו"ג ככלי תחבורה יחיד - רשיון A

צפייה משולבת

Junior Member

ייעוץ לדו"ג ככלי תחבורה יחיד - רשיון A

אהלן,
    אני רוכב דו"ג מזה כ7 שנים, בן 34, מתנייד אך ורק עם דו"ג ולא מחזיק רכב או כלי תחבורה נוסף.
    עד היום רכבתי על קטנוע 250 סמ"ק (פיאג'ו xevo) שמספק אותי ברמה היומ-יומית, משרת אותי נאמנה ובעיקר מאפשר להתגמש ברמת העמסת קניות או אחסון קסדה נוספת כשמצטרף מורכב לנסיעה.
    לאחרונה שדרגתי רישיון לA ומאוד מדגדג לי לעשות את הקפיצה מקטנוע לאופנוע.

הדרישות ואופי השימוש שלי הם:
    אני 1.77 מטר וכ72 ק"ג, עושה נסיעות יומיות בקבוע לעבודה וחזרה (קיץ-חורף), באיזור חיפה, כ20 ק"מ ביום. בסופי שבוע אני מבקר אצל המשפחה או חברים ונוסע בינעירוני - לרוב לבד ומדי פעם עם מורכב - סדר גודל של 40 ק"מ.
    עושה קניות וסידורים סטנדרטיים של זוג על הקטנוע ובד"כ ממלא את האחסון שמתחת למושב פלוס כמה שקיות על הוו.
    חשובה לי מאוד הגמישות של דו"ג במובני התנהלות קלה יותר בפקקים, פחות בעיות חניה, פחות זמן בתחנות דלק... ולכן אני לא מחפש כלים גדולים שבהם הבעיות האלה עשויות כן לצוץ.
    השאלה העיקרית, אם למקד את כל הכתוב מעלה, היא איך מתמודדים עם הפתעות היום יום באופנוע? ארגזי זנב וצד מספקים מבחינה כזאת? האם זה דורש נשיאה של 2 קסדות איתי לכל מקום למקרה שמורכב יצטרף? מה הפטנטים שיש בתחום כדי להתמודד?
    האופנוע שכרגע הכי קולע למטרות והשימושים שלי מבדיקה אישית, קריאת כתבות וללא נסיעת מבחן, הוא MT-07. אשמח לשמוע את דעתכם בהתחשב בדרישות ובשאלות שהעליתי.
    מעבר לזה, עשיתי נסיעת מבחן על אופנוע חשמלי של זירו, ומאוד אהבתי (סליחה מראש מחובבי הבנזין ושאגות המנוע) את השקט והטכנולוגיה הנלווית. קצת חננה, מה לעשות. מעיון בפורומים אני רואה שאין עניין רב בתחום ורציתי לשמוע אם זה בגלל שהכלים עדיין לא בשלים או מכל סיבה אחרת?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    בנושא האכסון:
    ארגז אחורי גדול (52+ ליטר, בעדיפות ל-56-58) מספיק בקלות לאכסון של 2 קסדות או סט ציוד מורכב (קסדה מלאה, מעיל קורדורה, מגיני ברכיים) ולא פוגע בכושר ההשתחלות.
    ארגזי צד פוגעים ברמה מסויימת בכושר ההשתחלות (יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות) והייתי נמנע מלהתקין אותם ביומיום לאופנוע שמשמש ככלי תחבורה עירוני. שלי עולים על האופנוע רק בטיולי יומיים.

את ענייני הקניות אני פותר כך:
    בשגרה, תיק הגב שלי (די גדול) נמצא בארגז.
    במידה ואני עושה קניות, הן הולכות לארגז והתיק עם הלפטופ עולה על הגב.
    במידה ומדובר בהרבה קניות, הארגז מתמלא והשאר נכנס בתיק. לא הכי נוח לרכב עם תיק מפוצץ על הגב, אבל זה גם לא נורא.
    אציין שבאופנוע שלי מותקן ארגז 46 ליטר, ואני בהחלט מרגיש שארגז גדול יותר היה עוזר במצבים כאלה.

לגבי הזירו: אם אתה מתחבר לטכנולוגיה ולסגנון הרכיבה הזה (אני לא - אבל אלה עניינים של טעם וריח) אז הבעיה העיקרית שלו זה טווח הרכיבה (קפיצה מחיפה לתל אביב וחזרה ללא הטענה זה לא משהו שתוכל לעשות) והזדקנות מוקדמת של הסוללות (חבר עם זירו החליף סט אחד באחריות, ולקראת סוף האחריות הסט החדש התחיל להראות סימני עייפות דומים. עלות הסוללות יכול להיות גבוהה יותר מעלות של זירו משומש). הזירו יכול להיות פתרון חסכוני וטוב אם האופנוע משמש לתחבורה למרחקים קצרים בלבד (עד 80 ק"מ ביום) ואין לך כוונה לצאת איתו לסידורים בערים מרוחקות או לטיולי סופ"ש.

בתחום אופנועי הבנזין, הייתי מציע לך לשקול אופנועי אדוונצ'ר/דו"ש. אתה גבוה מספיק, והכלים האלה מרגישים מעולה בתנועה צפופה. מהכלים הבסיסיים והמשעממים הייתי מציע לך לשקול את ההונדות CB500X/NC750X, מהכלים הקצת פחות בסיסיים - את הימאהה MT-07 טרייסר (שהוא אופנוע כביש רגיל שנראה כמו אדוונצ'ר - אבל לטעמי שימושי ויפה יותר מה-MT-07 נייקד).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני עברתי מxevo לnc750 עם ארגז אחורי.
    נושא הקניות והסידורים לא נפגע בזכות התא אחסון הקדמי.
    תוסיף ארגזי צד ואתה כבר יכול להעביר דירות

Junior Member
    תודה על התגובות, מסדר את הראש ומרגיע את החששות.
    אשחק קצת בראש עם המחשבה על המעבר לאופנוע חשמלי. על פניו - עונה לדרישותיי ומתאים לסגנון החיים שלי. מצד שני, עניין השחיקה של הסוללות יכול להיות לא נעים בכלל.
    לגבי אופנועי בנזין - גם ההונדות ה"משעממות" נשקלו ואני מודה שכרגע, בשלב הגישוש הראשוני, כל האופציות פתוחות.
    יש דגם מסויים שיותר מומלץ מבחינת אמינות או אורך חיים? אני מכוון לאחזקה ארוכת טווח ומחפש מינימום זמן מוסך והפתעות ושהכלי ישרת אותי במינימום התעסקות.