תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: הגבלת רכיבה בשטח: הצעת החוק מסתבכת

צפייה משולבת

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

הגבלת רכיבה בשטח: הצעת החוק מסתבכת

הצעת החוק המגבילה נסיעה בשטח עלתה אתמול לדיון בוועדת הפנים; אם בתחילה נראה היה שהיא צומצמה ושהיא תעבור בקלות, הרי שבהמשך ההצעה הלכה והסתבכה, ולא נראה שתעבור במתכונתה הנוכחית; הפרטים בפנים

http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%92%d7...1%d7%9b%d7%aa/

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שיסתבכו כמה שיותר.
    הבנו מה מעניין את ח"כ רם בן ברק... לא הגנה על שטחים חקלאיים.
    עוד יפה נפש שבא "לשמור על הסביבה" .
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    שיסתבכו כמה שיותר.
    הבנו מה מעניין את ח"כ רם בן ברק... לא הגנה על שטחים חקלאיים.
    עוד יפה נפש שבא "לשמור על הסביבה" .
    מדהים היה לראות כמה הפוליטיקה תופסת חלק משמעותי בדיון: רם בן-ברק כנושא דברם של הירוקים הרדיקלים, וואליד טאהא כמגן חופש התנועה האבסולוטי של הבדואים (ועל הדרך מנהל את הדיון תוך שהוא משפיל אנשים אחרים, ושכל אחד ייקח את זה לאן שהוא חושב), אופיר סופר מתמקד בפשיעה חקלאית לאומנית, ורם שפע בא עם כוונות טובות אבל עושה הכל עקום, בעיקר איסור על חופש תנועה בשם ערכים נעלים, מה שנקרא לשפוך את התינוק עם המים.
    נערך לאחרונה על ידי אביעד אברהמי; 08-06-2022 בשעה 11:29.

Senior Member
    פוליטיקת הזהויות במיטבה. צפוי כשמדובר בפוליטיקאים אבל גם החברה להגנת הטבע עסוקה בנראות ולא במהות (כמו במקרה חוקי הדיג).
    חרשתי לאחרונה ברגל (ארבינקא במוסך) את אזור כפר אוריה לטרון וכמעט לכל גבעה יש שביל לבן בפסגה, שביל באמצע קו הגובה ושביל בבסיס ליד הואדי. חלק מהשבילים קרביים וחלק שבילים לבנים לכל רכב. חוץ מהשבילים הרבים (מרושת מדי) יש סינגלים רשמיים ואינספור פריצות דרכים מכוערות. גבעות עם 2-3 שבילים קרביים שמטפסים לאותה פסגה במרחק של 15-30 מטר. מסביב רואים הרבה עדויות לחורניות של חובבי שטח כולל 4X4 ודו גלגלי. פצעים לבנים ארוכים של שבילים שחצבנו באדמת הגיר ללא צמחיה. האזור עצמו מקסים. המון בעלי חיים, מעיינות נוף משגע ונקי להפתעתי. שוב, אני לא ממחבקי העצים ולא אוכל טבעול- אבל זה נזק מכוער ומיותר. צריך חקיקה ואכיפה נגד מי שהבילוי שלו הוא להרוס את השדות החקלאיים ואת הטבע. אני לא נכנס עכשיו לחלוקה בין טמבלים ממניע לאומני לטמבלים של פאן להבדל ההרס בין אדוונצ'רים לצרצרים ובין דו גלגלי לכלי 4X4 אחרים. לי ברור אם המחוקקים והרשות המבצעת לא ינהגו באחריות נגיע למצב שלא יהיה טעם לצאת לטבע כי הכל מסביב יהיה מכוער מצולק והרוס.
    בגלל שלשון החוק לא מגדירה דרך, הדבר הנכון הוא להגדיר אזורים שבהם מותר להתחרע מוטורית (יש כאלה, הרוסים ומכוערים) שבהם הכל מותר ובכל שאר האזורים התנועה תתאפשר רק בשבילים קיימים. לא שבילי עיזים, שבילים שפצעו את הטבע. מי שייתפס נוהג או רוכב שלא על שביל יחרימו לו את הכלי לשנה וקנס של 10,000 ש"ח. ככה פשוט. זו פשרה שמאפשרת המון חופש לכל מי שרוצה להינות מהטבע והרתעה לכל המטומטמים בלי הבדלי מין גזע נפח מנוע וכמות גלגלים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    פוליטיקת הזהויות במיטבה. צפוי כשמדובר בפוליטיקאים אבל גם החברה להגנת הטבע עסוקה בנראות ולא במהות (כמו במקרה חוקי הדיג).
    חרשתי לאחרונה ברגל (ארבינקא במוסך) את אזור כפר אוריה לטרון וכמעט לכל גבעה יש שביל לבן בפסגה, שביל באמצע קו הגובה ושביל בבסיס ליד הואדי. חלק מהשבילים קרביים וחלק שבילים לבנים לכל רכב. חוץ מהשבילים הרבים (מרושת מדי) יש סינגלים רשמיים ואינספור פריצות דרכים מכוערות. גבעות עם 2-3 שבילים קרביים שמטפסים לאותה פסגה במרחק של 15-30 מטר. מסביב רואים הרבה עדויות לחורניות של חובבי שטח כולל 4X4 ודו גלגלי. פצעים לבנים ארוכים של שבילים שחצבנו באדמת הגיר ללא צמחיה. האזור עצמו מקסים. המון בעלי חיים, מעיינות נוף משגע ונקי להפתעתי. שוב, אני לא ממחבקי העצים ולא אוכל טבעול- אבל זה נזק מכוער ומיותר. צריך חקיקה ואכיפה נגד מי שהבילוי שלו הוא להרוס את השדות החקלאיים ואת הטבע. אני לא נכנס עכשיו לחלוקה בין טמבלים ממניע לאומני לטמבלים של פאן להבדל ההרס בין אדוונצ'רים לצרצרים ובין דו גלגלי לכלי 4X4 אחרים. לי ברור אם המחוקקים והרשות המבצעת לא ינהגו באחריות נגיע למצב שלא יהיה טעם לצאת לטבע כי הכל מסביב יהיה מכוער מצולק והרוס.
    בגלל שלשון החוק לא מגדירה דרך, הדבר הנכון הוא להגדיר אזורים שבהם מותר להתחרע מוטורית (יש כאלה, הרוסים ומכוערים) שבהם הכל מותר ובכל שאר האזורים התנועה תתאפשר רק בשבילים קיימים. לא שבילי עיזים, שבילים שפצעו את הטבע. מי שייתפס נוהג או רוכב שלא על שביל יחרימו לו את הכלי לשנה וקנס של 10,000 ש"ח. ככה פשוט. זו פשרה שמאפשרת המון חופש לכל מי שרוצה להינות מהטבע והרתעה לכל המטומטמים בלי הבדלי מין גזע נפח מנוע וכמות גלגלים.
    100% צודק.

יותר חקיקה אומר יותר עבריינים. על-ידי חקיקה לא תצליח למנוע את הפגיעה בערכי טבע, אלא רק תיצור יותר עבריינים שנוהגים בניגוד לחוק. העבריינים האמיתיים, אלה שפוגעים בערכי הטבע, ימשיכו להשחית.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    בגלל שלשון החוק לא מגדירה דרך, הדבר הנכון הוא להגדיר אזורים שבהם מותר להתחרע מוטורית (יש כאלה, הרוסים ומכוערים) שבהם הכל מותר ובכל שאר האזורים התנועה תתאפשר רק בשבילים קיימים. לא שבילי עיזים, שבילים שפצעו את הטבע.
    בקיצור - כמה מתחמים סגורים "להתחרע" כדבריך, וכל השאר אסור.
    גם על שביל עיזים כי העיזה "פצעה את הטבע" (איי, איי).
    בבקשה תודיע לי מראש כשתחליט לרוץ לפוליטקה כדי שלא אצביע לך
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא. לא כל השאר אסור. הוא לא אמר את זה. מדמגוגיה לא נתקדם לשום מקום.

ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    יותר חקיקה אומר יותר עבריינים. על-ידי חקיקה לא תצליח למנוע את הפגיעה בערכי טבע, אלא רק תיצור יותר עבריינים שנוהגים בניגוד לחוק. העבריינים האמיתיים, אלה שפוגעים בערכי הטבע, ימשיכו להשחית.
    מה שמחזיר אותי לעונש שהציע קידוזו. גם בלי שינוי החקיקה הנוכחית.

Senior Member
    קרא שוב, כל השבילים מותרים. בנוסף אזורי פורענות מוגדרים לכל דיכפין.
    מי יחליט מה זה שביל ומה לא?
    הפקח ובמקרה של בקשה למשפט- השופט. לכולם יש טלפונים עם מצלמות ו- GPS והצדק ינצח.
    מי שהורס ורוכב \ נוהג שלא על שביל יסתכן בקבלת פטיש 5ק"ג בראש.

ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    אני לא בעד עודף חקיקה אבל מי כמוך יודע שהמציאות השתנתה ובשנים האחרונות יש עליה אדירה בכמות הכלים שמסתובבים בטבע. יהיה מי שירכב בשבילים קיימים (ויש המון שבילים קיימים מאתגרים) ויהיו את אלה שיסתכנו ויהיו את אלה שיתפסו. כיום כל טמבל הורס את הטבע בלי דין ובלי דיין ואת זה צריך לעצור.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא. לא כל השאר אסור. הוא לא אמר את זה. מדמגוגיה לא נתקדם לשום מקום.
    כמעט שאין היום פוליטיקאי שלא התקדם בזכות דמגוגיה.
    רק מעיד עד כמה מצבנו עגמומי.

מה שמחזיר אותי לעונש שהציע קידוזו. גם בלי שינוי החקיקה הנוכחית.
    למיטב הבנתי החוק הקיים מאפשר להרוס ולכן הוצעה החקיקה.

כדי להימנע מדמגוגיה- את מה שמחפשים בטבע חובבי האקסטרים אפשר לסכם באחיזה נמוכה (בוץ דרדרת, סלעים) מכשולים (מדרגות, בולי עץ) ושיפועים. הם לא מחפשים סירה קוצנית ולא יחמורים ולא קיני חוגלות. את הדברים האלה אפשר לספק בקלות במתחמי התחרעות קיימים או להכשיר באזורים שכבר מתאימים. ארבעה כאלה ברחבי הארץ וכל אחד יוכל להינות מאנדורו רך או קשה בלי בג"צ ובלי בצלם.
    מי יממן?
    שנה של שופל זה כסף קטן לעומת הנזק, עלויות הפיקוח.
    מי יבטח?
    אין ביטוח. זו לא דרך אלא אתר התחרעות.
    צלע גבעה באורך 250 מ' עם 8 דרכים לפיסגה:
    Clipboard01.jpg
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

אני לא בעד עודף חקיקה אבל מי כמוך יודע שהמציאות השתנתה ובשנים האחרונות יש עליה אדירה בכמות הכלים שמסתובבים בטבע. יהיה מי שירכב בשבילים קיימים (ויש המון שבילים קיימים מאתגרים) ויהיו את אלה שיסתכנו ויהיו את אלה שיתפסו. כיום כל טמבל הורס את הטבע בלי דין ובלי דיין ואת זה צריך לעצור.

[]
    אני מסכים לגמרי שהמצב הנוכחי גרוע ושצריך לעצור את הורסי הטבע ואת המזיקים לחקלאות, אבל אני לא חושב שחקיקה תעזור. יותר נכון, אני בטוח שחקיקה לא רק שלא תעזור, אלא תפגע באנשים הנורמטיביים, בעוד הפורעים ימשיכו להתפרע.

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    תגידו תודה שהגזרה הנוכחית לא צלחה,
    תשימו לב איך הפוליטיקאים שנראו נחמדים התהפכו עליכם ברגע האחרון
    וכן צריך למצוא פתרון שיאפשר לקיים אכיפה על אותם פורעי חוק שרוכבים על שדות - אולי חינוך של הנוער / רוכבים צעירים.
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
    When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn

ROGUE RC51