תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: ייעוץ לכלי שני אדוונצ'ור A1

צפייה משולבת

Junior Member

ייעוץ לכלי שני אדוונצ'ור A1

היי מחפש לחזור לעלות על האוכף אחרי כמה שנים שלא רכבתי,הכלי הראשון שלי היה ER5 מיושן שנת 2000 והיה מאוד אמין בנסיעות עירוניות יומיומיות ומדי פעם בין עירוניות אבל הרגיש מאוד מעייף בנסיעות של שעתיים ומעלה ככל הנראה בגלל היותו נייקד בלי שום הגנה מהרוח?<br><br>אני 1.70 בערך ועם מגפיי רכיבה 1.75 +- , על פניו נראה שהטנרה 660 עולה לי על כל הדרישות , טורינג,שטח ונוחות יחסית בנסיעות ארוכות עם תקציב של 25-30K , אשמח לשמוע את דעתכם. אגב לא מכונאי וידיים שמאליות קצת אז כל טיפול זה למוסך אז אמינות של הכלי מסדר עדיפויות גבוהה .

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי CheesusMan צפיה בהודעה
    היי מחפש לחזור לעלות על האוכף אחרי כמה שנים שלא רכבתי,הכלי הראשון שלי היה ER5 מיושן שנת 2000 והיה מאוד אמין בנסיעות עירוניות יומיומיות ומדי פעם בין עירוניות אבל הרגיש מאוד מעייף בנסיעות של שעתיים ומעלה ככל הנראה בגלל היותו נייקד בלי שום הגנה מהרוח?<br><br>אני 1.70 בערך ועם מגפיי רכיבה 1.75 +- , על פניו נראה שהטנרה 660 עולה לי על כל הדרישות , טורינג,שטח ונוחות יחסית בנסיעות ארוכות עם תקציב של 25-30K , אשמח לשמוע את דעתכם. אגב לא מכונאי וידיים שמאליות קצת אז כל טיפול זה למוסך אז אמינות של הכלי מסדר עדיפויות גבוהה .

עד כמה אתה באמת הולך לרדת לשטח שהוא מעבר לשביל קק"ל עביר לפרייבט?
    הטנרה 660 הוא אופנוע מגניב, אבל הוא די גבוה (בדגם ABS) או גבוה מאוד (דגם ללא ABS). בנוסף לזה הוא גם כבד ומרכז הכובד שלו למעלה.
    כמה גבוה? אני בגובה 1.77 מ', עם ניסיון על אופנועי אנדורו ודו"ש כגון הק.ט.מ 690, הרגשתי שהגובה של הדגם ללא ABS גבולי בשבילי (הגעתי עם קצות האצבעות בשני הצדדים. בשילוב עם המשקל - לא הצלחתי לעשות רוורס בשיפוע קטנטן ונאלצתי לרדת מהאופנוע ולדחוף, למשל). התחושה ברכיבה הייתה דווקא מדהימה - כמו לשבת על סיפון של יאכטה, עם שדה ראיה גבוה מעל כולם, ומתלים רכים שמשכיחים כל דבר שנמצא מתחת לגלגלים.
    דגם ה-ABS כבר הרגיש לי נמוך משמעותית מכלים מקצועיים, ולא איתגר אותי בכלל מבחינת גובה. הוא יכול להתאים לך (דגמי 2015+), אבל כדאי לך לבדוק לפני שאתה ננעל על הדגם.
    מבחינת נוחות, יכול להיות שהטנרה דווקא לא יפנק אותך בנסיעות ארוכות כפי שחשבת. מנוע חד-צילינדרי גדול נוטה לווברץ בסל"ד גבוה, וממה ששמעתי - המהירות הנוחה על גבי הטנרה היא 120-130.
    אם זאת, מדובר בכלי טיולים אמין, עמיד ועם יכולת שטח לא מבוטלת בידיים הנכונות. אני אישית, מאוד מחבב את הדגם.

במידה ואין לך צורך ביכולת השטח של הטנרה, או חיבה מיוחדת לסגנון הפריז-דקאר שלו, ואתה מחפש אופנוע משיקולים פרקטיים בעיקר - כנראה שעדיף לרכוש הונדה CB500X מהדור האחרון (עם גלגל 19' מלפנים) או סוזוקי ויסטרום מוגבל. ההונדה הוא אול-ארואנדר מעולה, ויקח אותך במידת הצורך לקפה ביער בן שמן (אם זאת ההגדרה ל"שטח" - אז כל אופנוע יגיע לשם, כולל R1). על הדרך - זה אופנוע מאוד אמין, ולא יקר לתחזוקה. הויסטרום הוא מכונת כיסוי מרחקים משובחת, עם מושב כורסתי, מנוע נעים ומרווח מחיה ראוי לשני אנשים + ציוד. גם הוא נחשב מאוד אמין.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 21-06-2022 בשעה 09:13.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    עד כמה אתה באמת הולך לרדת לשטח שהוא מעבר לשביל קק"ל עביר לפרייבט?
    הטנרה 660 הוא אופנוע מגניב, אבל הוא די גבוה (בדגם ABS) או גבוה מאוד (דגם ללא ABS). בנוסף לזה הוא גם כבד ומרכז הכובד שלו למעלה.
    כמה גבוה? אני בגובה 1.77 מ', עם ניסיון על אופנועי אנדורו ודו"ש כגון הק.ט.מ 690, הרגשתי שהגובה של הדגם ללא ABS גבולי בשבילי (הגעתי עם קצות האצבעות בשני הצדדים. בשילוב עם המשקל - לא הצלחתי לעשות רוורס בשיפוע קטנטן ונאלצתי לרדת מהאופנוע ולדחוף, למשל). התחושה ברכיבה הייתה דווקא מדהימה - כמו לשבת על סיפון של יאכטה, עם שדה ראיה גבוה מעל כולם, ומתלים רכים שמשכיחים כל דבר שנמצא מתחת לגלגלים.
    דגם ה-ABS כבר הרגיש לי נמוך משמעותית מכלים מקצועיים, ולא איתגר אותי בכלל מבחינת גובה. הוא יכול להתאים לך (דגמי 2015+), אבל כדאי לך לבדוק לפני שאתה ננעל על הדגם.
    מבחינת נוחות, יכול להיות שהטנרה דווקא לא יפנק אותך בנסיעות ארוכות כפי שחשבת. מנוע חד-צילינדרי גדול נוטה לווברץ בסל"ד גבוה, וממה ששמעתי - המהירות הנוחה על גבי הטנרה היא 120-130.
    אם זאת, מדובר בכלי טיולים אמין, עמיד ועם יכולת שטח לא מבוטלת בידיים הנכונות. אני אישית, מאוד מחבב את הדגם.

במידה ואין לך צורך ביכולת השטח של הטנרה, או חיבה מיוחדת לסגנון הפריז-דקאר שלו, ואתה מחפש אופנוע משיקולים פרקטיים בעיקר - כנראה שעדיף לרכוש הונדה CB500X מהדור האחרון (עם גלגל 19' מלפנים) או סוזוקי ויסטרום מוגבל. ההונדה הוא אול-ארואנדר מעולה, ויקח אותך במידת הצורך לקפה ביער בן שמן (אם זאת ההגדרה ל"שטח" - אז כל אופנוע יגיע לשם, כולל R1). על הדרך - זה אופנוע מאוד אמין, ולא יקר לתחזוקה. הויסטרום הוא מכונת כיסוי מרחקים משובחת, עם מושב כורסתי, מנוע נעים ומרווח מחיה ראוי לשני אנשים + ציוד. גם הוא נחשב מאוד אמין.
    וואו תודה רבה על התגובה!
    מבחינת כמות שטח?למען האמת זאת תיהיה הפעם הראשונה שלי שארכב בשטח ואני מחפש לגדול עם הכלי ביכולות עד שאגיע לגבולות הכלי עצמו(בתקווה) אז בסופו של דבר לאחר כמה זמן בשטח אגיע לסינגלים. אכן שאר הכלים שציינתה גם עלו לי בשיקולים אך יכולתם המוגבלת בשטח לעומט הטנרה מגבילה את הפוטנציאל שלי כרוכב לגדול בשטח(בתאוריה)
    אפילו הסתכלתי על הטנרה700 עם אופציות תשלומים,מנוע של mt07 פחות ויברציות בכביש ואולי בעתיד אתקדם לרישון A ואפתח את ההגבלה,אולי יותר שווה לפזול לכיוון הזה?
    מה שאני מנסה לאמר זה שבוסופו של דבר אני מחפש את הtourer עם הכי הרבה יכולות שטח שאוכל לגדול איתו כמובן עם עוד שיקולים של הנוחות הבכביש לנסיעות ארוכות והאמינות, ושוב תודה על זה שאתה חולק את הניסיון שלך .

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    הטנרה 700 הוא מכונה מדהימה, ועונה במדוייק לדרישות שלך. אם הגובה בעייתי, תמיד יש אפשרות להנמיך קצת (על חשבון מרווח הגחון).
    אבל... ללמוד לרכב בשטח על אופנוע ששוקל 200 קילו זה מאתגר וכילול הרבה נפילות.
    להפיל אופנוע אדוונצ'ר גדול וכבד - כואב בכיס.
    אולי כדאי לך לוותר על אחד משני הדברים: או על הנוחות בכביש, או על השטח.
    אם תוותר על הנוחות - תוכל לקנות באיזור ה-30 DR650 משופצר (אולי יתמזל מזלך למצוא אחד שכבר יש עליו מושב קומפורט, מיכל מדברי, מיגון גחון/ידיים וכו').
    הוא נמוך וקל יותר מהטנרה.
    הטנרה 660 גם מתאים, ומתעלה על ה-DR בכביש - אבל יש בו יותר חלקים שיכולים להיפגע בנפילות והוא עלול להיות בעייתי מבחינת גובה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    נדמה לי שמטעמי נוחות נסיעה וכמות הנפילות הטנרה 660 abs מהשנתונים שציינתה יהיה הסוויט ספוט,חוץ מזה לא מתגעגע לקרבורטור יותר מידי על הer5 אבל הdr650 גם נראה טוב ביד 2