ציטוט נכתב במקור על ידי oradul צפיה בהודעה
יש לי כמה סוגיות עם דוקאטי.
הראשונה, זה שמאז שרכבתי מבחן על המונסטר 821 (כמובן שזה היה לפני 4 שנים בערך) יצא לי כל החשק לדוקאטי. זה היה כל כך underwhelming וחוויה מבאסת בכללי, שפשוט מחקתי את המותג הזה מהמחשבה. למרות שזה לא הוגן כי זה היה אופנוע אחד משנתון אחד.
השניה, הינה המחיר. המולטידרדה V2 הרגיל, אשר הינו הכי זול, מתחיל ב108K. זה חורג מהתקציב המקסימלי שהצבתי לעצמי. לא בהרבה, אבל חורג. בנוסף אני רוצה להוסיף דברים שגם עולים כסף.
שלישית, זה האחזקה. אני לא מכיר את תמחור האחזקה של דוקאטי, אבל אני לא מצפה למחירים זולים כמו ההונדה שלי. כמו כן, המותגים האירופאים לא אמינים כמו היפנים. אפילו מבחני שמן (וידאו שבדק את השמן של רוב היצרנים) הראו שלדוקטי שמן המנוע מלוכלך (סוג שמן ירוד או מנוע שהורס את עצמו?).
כך שזה מרחיק אותי כי לא בא לי להעביר את חיי במוסך כמו בעלי ג'יפים אנגליים משנות השמונים/תשעים.

אבל אין לי ניסיון עם דוקטי, כך שיש סיכוי טוב שאני מדבר מהתחת
מרווחי הטיפולים של הדוקאטי החדשים עומדים על 15K ק"מ.
ברור שהשמן יהיה טינופת.
אני דוגל בלהחליף לפני, אבל מבחינתי זאת עלות של 250 שקלים + 20 דקות עבודה בבית.

מבחינת אחזקה שוטפת, שום דבר לא יהיה זול כמו ההונדה שלך. שילוב כזה של פשטות, אמינות וחלפים זולים (בחו"ל לפחות, לא יודע מה המחירים בארץ) זה משהו שקשה למצוא.
אם אתה עולה לאופנועי ליטר, האחזקה הולכת להתייקר. כמו שאמרת (ובצדק) - הורסיס 1000 הוא אופנוע יקר לאחזקה (שילוב של מחירים מנופחים במטרו, וטבלת טיפולים מנופחת ע"י היצרן).
oLw0eWe.png
אני חושב שהפשרה הטובה ביותר זה ה-MT-09 טרייסר. הוא אופנוע מהנה, מספיק נוח, אמין, נמכר במחיר סביר - ועלויות הטיפולים נמוכות יותר (אם כי עדיין מחרידות. יש לי תחושה שמטרו מעלים את מחירי הטיפולים ב-10-15% מדי שנה).