תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: חוקים שיכולים להקל על רוכבים

Junior Member

חוקים שיכולים להקל על רוכבים

במסגרת הפודקאסט שאני חלק ממנו (דרייב, למי שרוצה להקשיב) אנחנו הולכים לדבר על אגרות הגודש.
    התכנון כרגע הוא לא להשיט אותם על רוכבי ד"וג וזה מבורך.
    יש לי הרבה נסיון ברכבים אבל על דו"ג אין בכלל
    בכללי הכיוון שאליו אני רוצה למשוך הוא שחלק גדול מבעית שאותן אגרות גודש באות לפתור יכול להיפטר על ידי הקלות משמעותיות לרוכבי הדו"ג.
    רציתי לדעת, בתור כאלה עם נסיון מה לדעתכם צריך לעשות כדי להקל על הרוכבים ולהנגיש את הדו"ג ל- mass market?

דברים שחשבתי עליהם:

נתיבי תחב"צ בהם לדו"ג מותר לסוע.
    ביטוח לרוכב ולא לכלי. זה משהו שבכלל אני מתקשה להבין למה קיים. הביטוח המשמעותי הוא ביטוח חובה, ביטוח נזקי גוף . למה הוא צריך להיות על הכלי ולא על הרוכב?
    הקלה במיסים
    סטנדרט בטיחות גבוה יותר בתשתיות

מה עוד ?

שוב, מכיוון שאין לי נסיון כרוכב אשמח לשמוע ממכם

תודה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי שלומי צפיה בהודעה
    במסגרת הפודקאסט שאני חלק ממנו (דרייב, למי שרוצה להקשיב) אנחנו הולכים לדבר על אגרות הגודש.
    התכנון כרגע הוא לא להשיט אותם על רוכבי ד"וג וזה מבורך.
    יש לי הרבה נסיון ברכבים אבל על דו"ג אין בכלל
    בכללי הכיוון שאליו אני רוצה למשוך הוא שחלק גדול מבעית שאותן אגרות גודש באות לפתור יכול להיפטר על ידי הקלות משמעותיות לרוכבי הדו"ג.
    רציתי לדעת, בתור כאלה עם נסיון מה לדעתכם צריך לעשות כדי להקל על הרוכבים ולהנגיש את הדו"ג ל- mass market?

דברים שחשבתי עליהם:

נתיבי תחב"צ בהם לדו"ג מותר לסוע.
    ביטוח לרוכב ולא לכלי. זה משהו שבכלל אני מתקשה להבין למה קיים. הביטוח המשמעותי הוא ביטוח חובה, ביטוח נזקי גוף . למה הוא צריך להיות על הכלי ולא על הרוכב?
    הקלה במיסים
    סטנדרט בטיחות גבוה יותר בתשתיות

מה עוד ?

שוב, מכיוון שאין לי נסיון כרוכב אשמח לשמוע ממכם

תודה
    ביטוח אישי ולא פר-כלי, ו/או הוזלה של הביטוח - זה כנראה הסעיף שתוקע את ההתפתחות של הדו"ג הכי חזק.
    נתיבי תחב"צ - מבורך ומתבקש. הייתי גם מוסיף את "תקנות השוליים" הלא רשמיות לחוק.
    הקלה במיסים - מבורך, אך לא סביר (גם ככה המס על כלים קטנים ובינוניים נמוך יותר מרכב).
    אני הייתי מוסיף - הסרת כל החסמים ליבוא אישי של חלקים (חדשים ומשומשים). מחירי החלקים בארץ מטורפים לגמרי, ובמקרה של דו"ג - אחוז גבוה יחסית של רוכבים מטפל בכלי לבד ברמה כזאת או אחרת. לא פעם ראיתי רוכבים שממשיכים לרכב עם דיסק בלם גמור, או בולם אחורי גמור, כי דיסק חדש עולה קרוב ל-1000 שקלים ובולם חדש עולה בארץ פי כמה מזה. באותו הזמן, באיביי ניתן להשיג את החלקים האלה כמשומשים, במצב תקין ועם בלאי מינימאלי בעשרות דולרים בודדים - אך לא ניתן להכניס אותם לארץ, משום שאלה "חלקי בטיחות משומשים" והיבוא אסור.

אם זאת, עידוד של כלי הדו"ג בצורה עיוורת יגרום בהכרח לעליה משמעותית בכמות הפצועים וההרוגים.
    הוראת הרכיבה בישראל נתקעה אי-שם בשנות ה-60 של המאה ה-20, ואינה מכינה את הרוכבים כלל ל"חיים האמיתיים" בכביש.
    אני יודע שהיו בעבר ניסיונות לעדכן את מערך הוראת הרכיבה, אך למיטב ידיעתי - השיטה לא שונתה.
    משום שעליה בנפגעי התאונות לא נראת טוב בכותרות, אני מאמין ששרי הממשלה יטרפדו כל תהליך שמנסה לעודד שימוש בדו"ג.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי שלומי צפיה בהודעה

תודה
    לי זה תמיד היה נראה כדאי להקל על העלות של כלי רכב יחיד למשפחה מרובת נהגים על חשבון המשפחות שלכל נהג יש כלי רכב. העשירים מסבסדים את העניים. ואיזה פלא מי שמתלונן זה מי שיכול להרשות לעצמו יותר מכלי רכב אחד.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי tree צפיה בהודעה
    לי זה תמיד היה נראה כדאי להקל על העלות של כלי רכב יחיד למשפחה מרובת נהגים על חשבון המשפחות שלכל נהג יש כלי רכב. העשירים מסבסדים את העניים. ואיזה פלא מי שמתלונן זה מי שיכול להרשות לעצמו יותר מכלי רכב אחד.

בול.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

כל נושא אחזקת הרכב במגזרים מסויימים (ציבורי, ממשלתי וכנראה גם הייטק) לדעתי יכול להגביר ולעודד שימוש בדוג. כיום, אדם שמחזיק רכב ארבע גלגלי, מקבל על זה סכומים גבוהים יחסית לחודש, לעומתו, מי שמחזיק דוג, מקבל הרבה פחות. וזה צריך להיות הפוך, מי שמחזיק רכב ארבע גלגלי, לא צריך לקבל כלום, ומי שמחזיק דוג, צריך לקבל פי שניים. נושא אחזקת הרכב, בעצם מעודד וממש מכריח את הציבור להחזיק רכבים ארבע גלגליים וחבל שזה כך.
    וכמוכן, כל מה שפורט מעליי, ביטוח לרוכב ולא לכלי, הקלות במיסים על כלים, חלפים ומוצרי בטיחות ועוד.

Junior Member
    ברכבים יש בזה הרבה יותר הגיון.
    ברכב נוהגים בדר"כ יותר מנהג אחד. באופנוע זה כמעט ולא קורה. אופנוע הוא אישי.

מעבר לעובדה שהמרכיב היקר בביטוח לדו"ג זה ביטוח החובה שבמהותו הוא פרסונלי.
    ברכבים הביטוח היקר יותר הוא הביטוח המקיף.

אתה סוציאליסט?
    למה ה"עשירים" (בעלי עסקים, רופאים, הייטקיסטים, בעלי מקצועות חופשיים) צריכים לסבסד את ה"עניים" (קופאיות בסופר, עובדי פס יצור במפעל, נהגי משאיות)?
    כי אתה מחפש שכולם יחיו אותו דבר, בלי קשר לכמה שנים הם למדו, כמה קשה הם עבדו כדי לרכוש מקצוע ולהתקדם בו, ועד כמה לעבודה שלהם אישית אין תחליף?

מבחינתי, בישראל גם ככה יש יותר מדי שאריות מהימים שבהם נוהלה ע"י סוציאליסטים. לא רואה שום צורך להתקדם עוד בכיוון הזה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

שבירת הקרטל העבריני של יבואני הצמיגים לאופנועים והשוואת מחירים כמו באירופה.

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אתה סוציאליסט?
    למה ה"עשירים" (בעלי עסקים, רופאים, הייטקיסטים, בעלי מקצועות חופשיים) צריכים לסבסד את ה"עניים" (קופאיות בסופר, עובדי פס יצור במפעל, נהגי משאיות)?
    כי אתה מחפש שכולם יחיו אותו דבר, בלי קשר לכמה שנים הם למדו, כמה קשה הם עבדו כדי לרכוש מקצוע ולהתקדם בו, ועד כמה לעבודה שלהם אישית אין תחליף?

מבחינתי, בישראל גם ככה יש יותר מדי שאריות מהימים שבהם נוהלה ע"י סוציאליסטים. לא רואה שום צורך להתקדם עוד בכיוון הזה.
    אתה קצת מתבלבל בין מדינה קומונסטית או הקיבוצים של פעם לבין תנאים סוצאילים.

אני די מסכים שכל אחר צריך להשתכר על פי כישוריו, אבל אם חד הורית מדימונה צריכה לקבל מהמדינה
    תמיכה סוציאלית ועזרה, למה? כי אנחנו ערבים זה לזה ואם אנחנו לא רוצים בעוד שנים לקבל חברה של
    עשירים ועניים ללא מעמד הביניים זו הדרך, והדרך היא ניצול משאבי המדינה מכל המקורות ולהפנות אותם
    לשכבות הנזקקות ביותר, לא בתרומה חומרית אלה הגדלת היכולות להשתכר.

לצערי המדינה בוחרת לספסד ציבור ענק שלא תורם במאום ורק מקבל, אל מול השכבות שבאמת יכולות להיעזר
    בו על מנת להתקדם.

וכן ערבות הדדית היא לא מילה גסה.

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אתה קצת מתבלבל בין מדינה קומונסטית או הקיבוצים של פעם לבין תנאים סוצאילים.

אני די מסכים שכל אחר צריך להשתכר על פי כישוריו, אבל אם חד הורית מדימונה צריכה לקבל מהמדינה
    תמיכה סוציאלית ועזרה, למה? כי אנחנו ערבים זה לזה ואם אנחנו לא רוצים בעוד שנים לקבל חברה של
    עשירים ועניים ללא מעמד הביניים זו הדרך, והדרך היא ניצול משאבי המדינה מכל המקורות ולהפנות אותם
    לשכבות הנזקקות ביותר, לא בתרומה חומרית אלה הגדלת היכולות להשתכר.

לצערי המדינה בוחרת לספסד ציבור ענק שלא תורם במאום ורק מקבל, אל מול השכבות שבאמת יכולות להיעזר
    בו על מנת להתקדם.

וכן ערבות הדדית היא לא מילה גסה.
    מה שאתה עושה זה אלה משחקי מילים.
    "אם חד הורית מדימונה צריכה לקבל מהמדינה תמיכה סוציאלית ועזרה" - אי אפשר שלא להסכים עם זה, נכון?
    השאלה מה סוג העזרה שאתה מתכוון לספק לה (קורס הסבה להייטק בסבסוד המדינה, או הנחה בביטוח לרכב פרטי) - ועל זה אנחנו כנראה לא מסכימים.
    השאלה הנוספת מה המדינה אמורה לעשות אם אותה אם חד הורית בוחרת להמשיך לעבוד כקופאית בסופר, כי אין לה רצון ונחישות ללמוד ולפתח כישורים חדשים - האם המדינה עדיין צריכה לסבסד לה את הביטוח לרכב על חשבוני?

ודי נמאס לי מהצעקות על אותו "ציבור ענק". עם כל הבעיות, אני בהחלט רואה מגמה מבורכת שבני אותו ציבור שכולנו יודעים מהו, יוצאים לשוק העבודה, כולל החלקים היותר-טכנולוגיים שלו.
    ציבורים אחרים, שיודעים לא פחות טוב לדרוש (ולקבל) מהכסף שאנחנו משלמים, מנצלים את זמנם הפנוי לחסימות כביש וניסיונות לפגוע ברכבות בנגב, או להפגנות אלימות עם הנפת דגלי ארגון טרור ברחבי המדינה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כאמור, עניין של השקפה.
    כשאני גדלתי לימדו אותי שישראל היא מדינה סוציאליסטית. אם זה טוב או רע? כל אחד זכאי להחזיק בדעה משלו.
    ....בשורות הבאות נכתבו הרבה מילים שלא קשורות לנושא השרשור אבל הן מביאות אחלה טראפיק, והן גם אחלה חומר בערה, סתם, כי גם לי מותר.
    אחר כך לחצתי הרבה על המקש הזה עם החץ אחורה שמוחק מילים, כי לא חייבים לחרב כל שרשור, ואנחנו אפילו לא באוף....

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כאמור, עניין של השקפה.
    כשאני גדלתי לימדו אותי שישראל היא מדינה סוציאליסטית. אם זה טוב או רע? כל אחד זכאי להחזיק בדעה משלו.
    ....בשורות הבאות נכתבו הרבה מילים שלא קשורות לנושא השרשור אבל הן מביאות אחלה טראפיק, והן גם אחלה חומר בערה, סתם, כי גם לי מותר.
    אחר כך לחצתי הרבה על המקש הזה עם החץ אחורה שמוחק מילים, כי לא חייבים לחרב כל שרשור, ואנחנו אפילו לא באוף....
    כנראה שאחרי עשור+, אנשים מתעייפים מלדבר על אופנועים.
    ועדיין, יש כאן הרבה אנשים איכותיים ודעתנים, כך שויכוחים במגוון נושאים מספקים אחלה "אקשן" וטראפיק לאתר.
    אני חושב שזאת הסיבה העיקרית לכך שהשרשורים הכי פעילים בתקופה האחרונה הם אלה שגובלים בעבירה על חוקי הפורום
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אני ממש מתרגש. נדמה לי שזו פעם ראשונה שאני מסכים עם קוסטה על משהו שהוא לא אופנוענות טהורה. אמנם מסיבות אחרות....

ביטוח חובה מבטח את הנהג/רוכב, לא את הרכב/אופנוע. זה מנוגד לכל היגיון שמשלמים את הביטח הזה לפי הרכב/אופנוע.

ולכל אילו שמודאגים מרכב רב-נהגים – אם השינוי יתנהל נכון זה לא צריך לעלות יותר למי שיש רכב אחד עם מספר נהגים. ההסבר: נניח שלרכב ממוצע יש 3.5 נהגים (סתם זרקתי מספר). כדי לא לפגוע בהכנסות חברות הביטוח, כל נהג על הרכב ישלם 1/3.5 ממה שהוא משלם היום. משפחות בהן 3 נהגים או פחות ישלמו ביטוח חובה פחות מהיום. משפחות בהם 4 נהגים או יותר ישלמו יותר. אני לא רואה כאן בעיה סוציאלית. כמובן, אם מישהו נוהג ביותר מרכב אחד הוא ישלם את התעריף היקר ביותר לפי הרכב שבו הוא נוהג.

Member
    ישנם רעוינות ישימים, הגיונים, ואפשריים. אבל במדינת ישראל, זה נשאר רעיון. וזה נחמד לדבר על זה, לפנטז, לעלות מחשבות ועל הדרך לכעוס וללכלך אחד על השני (כי אחרי הכל, ישראלים) ופה נשאלת השאלה - מישהו מכם מאמין שיש אנשים (שהם לא ציבור הרוכבים או משתמשי הדרך שמבלים שעות בפקקים) שבכלל רוצה באמת ובתמים לעשות שינוי אמיתי?

התשובה היא לא מוחלט, הכוח נמצא אצל האנשים, ועד שלא יתאגדו עשרות אלפי אנשים למטרת על מסויימת עם אג'נדה ברורה ושביתה אמיתית, כנראה שזה לא יזיז לאף איש ציבור שיכול להשפיע.

וכמובן יש עוד היבטים פוליטיים (יריבות מפלגתית וכו') שמוסיפים עוד גוון של "זה לא יקרה", אז בינתיים אל תבזבזו אויר, תמשיכו לעצום עיניים..כי כולם טובים בזה, וגם עם רעיונות טובים, מה שבסוף קובע זה המעשים.

הייתי פותח דיון על שביתה מעשית, שכוללת מספר רב של מגזרים שיהיו לכוח ניכר ומנוף להשפיע על החלטות חשובות ומשם ליצור דרישות שיקלו על משתמשי הדרך. כסף זאת התשובה.

Banned
    הייל קסטנר צרת התחבורת הרכבות

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...l=1#post191653