לא חשבתי שאשאל שאלה כזאת פה, כי אני די יודע מה אני רוצה ויכול להחליט לעצמי. אפילו את הראשון קניתי ללא חוות של אחרים.

אני עם CB500X תיכף 7 שנים. אופנוע מעולה שעדיין נותן עבודה כמו גדול.
אבל כבר מזמן אני רוצה לשדרג כי צריך להתקדם.
הבעיה שאני לא מצליח למצוא משהו לשדרוג. יותר נכון לומר שאני לא מצליח למצוא משהו לשדרוג במחיר שאני יכול ומוכן להוציא.
בדקתי את הבאים:
tracer 9 gt
nt 1100
mt 09 sp
kawasaki ninja 1000 sx (רק ישיבה בסוכנות כי לא נותנים עליו רכיבות מבחן)
suzuki v-strom 1050
ktm advanture 890
kawasaki z 900
honda cb 1000 r
honda cbr 650 r
kawasaki versys 650

היו עוד אבל הם היו לכיף בלבד, גם חושב שהבנתם את הקטע.

בכל מקרה, עד היום לא החלפתי כי בסופו של יום, משהו מנע ממני את ההחלפה.עלות שלדעתי לא התאימה, משהו באופנוע לא התאים לי, או סיבה אחרת.
הnt1100 כן התאים לי מלבד 2 דברים. אחד מינורי ועניין של הרגל, השני יותר בעייתי.
מיקום הרגליות וגישה לדוושת ההילוכים. מיקום הרגליות בNT הוא יותר קדימה ומחובר לשלדה. מה שגרם למגה של הרגלית בשוק. אבל זה עניין של להתרגל להנחת הרגל קצת יותר קדימה, למרות שזה פחות נוח ופחות יציב מאשר מקום טבעי של הרגל.
הדבר השני זה שהיה לי מאוד קשה להכנחס את הרגל בין הרגלית לדוושה כדי להעלות הילוך. עד רמה שזה פגע ברכיבה וכאב ברגל.
ההמלצה של הסוכן הייתה להחליף לדוושה aftermarket ארוכה יותר ואז יהיה מקום.
אני כן מתכנן לשים חלקים AM כדי לשפר את האופנוע בנושאים מסוימים, זה לא אחד מהם. כך שאני מאוד מתלבט לגביו.

חזרה לנושא, יש למישהו המלצה על על אופנוע שלא חשבתי עליו (לא קרוזרים או חיקויים סיניים כמו ווג)? כי כבר התחלתי לחשוב על פשוט לקנות 500X חדש, אבל זה לא שדרוג אלא רק חידוש. לצורך פרופורציות, אני 1.88 מטרים ו100 קילו, שלא יציעו zx10r או mt 07.