השמע קולך
אני צריך toolbox ולא יכול להוסיף.
צרפתי את הבעיה בתמונה, אולי תדע את הפתרון.
בד"כ יש add now או אופציה למטה בירוק של הוספה.
אצלי אין.
toolbox לא כלול בגרסא הבסיסית של סוליד, אולי זו הסיבה.
דבר שני, מי משתמש בזה? מקומות עבודה נורמליים לא עובדים עם toolbox(לפחות אני לא נתקלתי), ואם התקנת בשביל שימוש עצמי ופאן- אזי תוריד גרסה יותר מורחבת ולא בסיסית ויהיה לך הכל...
אם מה שאני אומר לא נכון ויש לך גרסא מורחבת, תגיד לי ואני אבדוק איך זה נראה אצלי בעבודה.
ייעוד הטולבוקס הוא מודלים של קשיחים... ולמה שתרצה למדל גג״שים? יש סטנדרטים לגג״שים ועל כן יש מודלים מוכנים עפ״י הסטנדרט- אפשר למצוא ב traceparts, partcommunity וכאלה. האמת שאני לא יודע אם יש כאלה דברים בטולבוקס, לא בדקתי.
אם אתה מתכוון למדל משהו לא סטנדרטי, שכן אתה פשוט ממדל אותו מאפס עפ״י מידות גאומטיות, מודול, מס שיניים וכו'- הכללים נמצאים בספרות. לזה אתה לא צריך טולבוקס.
תפרט קצת יותר על אתה מנסה לפתור ואכוון אותך אם אדע.
אני ממדל משהו סטנדרטי.
מדובר במתקן שטיפה לאופניים.
שלד בצורת T עם מסילה משוננת כמו בשער חשמלי - "מסרק" שעליה ינוע תפסן שיניע את האופניים פנימה אל תוך המתקן.
אני לא רואה אופציה למדל גלגל שיניים שלא דרך טול בוקס.
הבנתי שצריך לגשת לאסמבלי לצייר חישוק עם קו (rack&pinion), למרכז ולתת מידות, אבל אין אפשרות להפוך את החישוק לגלגל"ש ואת הקו למסרק ללא ארגז כלים.
אם אתה יודע איך לעשות את זה אשמח להסבר תודה מראש.
טוב, בדקתי איך זה נראה אצלי.
שכחתי שצריך ״להפעיל״ טולבוקס.
למעלה באמצע יש לך גג״ש קטן, תלחץ על החץ מימינו. תבחר add-ins. ברשימה תסמן את הטולבוקס ואז הכל יסתדר. אכן יש שם גגשים ואת הדברים שאתה צריך.
אצלינו עובדים קצת אחרת, אז אני לא רואה סיבה להרחיב אם תסתדר עם הטולבוקס. בהצלחה!
תודה כבר ניסיתי את זה אבל בגרסה שלי אין ריבוע של טולבוקס ב add ins.
וזה מחזיר אותנו להתחלה - איך עושים את זה אחרת?
אוקיי.
יש לך כמה אפשרויות:
1) אתה מחפש את הגגש שאתה צריך מהקטלוגים של החברות שיש בישראל, למשל בג'יג'י, או חמלני...
מהקטלוגים הללו אפשר לגשת לאתרי יצרן ולהוריד מודל. לחלופין לבקש מודל מאותן חברות ישראליות- לעיתים זה מביא תוצאות.
2) אתה מחפש את הגגש שאתה צריך מקטלוגים של חברות עולמיות ומקווה שיש מודל למוצר שאתה צריך. למשל לי יש כרגע תכן עם גגשים של KHK- הורדתי מודלים מאתר היצרן, והזמנתי מחברת מדיטל בישראל.
3) אתה פותח sketch בסוליד, מצייר את הפרופיל של המוצר שאתה צריך ועושה extrude. הפעולה הכי בסיסית בסוליד... אני לא כ״כ הבנתי למה אתה לא מצליח לעשות את זה.
אני אפרט ליתר בטחון:
*פותח new part
*לוחץ sketch
*מצייר את הפרופיל שאתה צריך
*עושה extrude למה שציירת, בעובי שאתה צריך
הפעולות הללו הן הפעולות הרגילות ליצירת חלק חדש. אתה לא צריך להיות ב assembly בכדי למדל חלקים. לאחר שיש לך כמה חלקים, רק אז אתה יוצר assembly ומוסיך את מה שאתה צריך, ומגדיר mates עבור הקשר בין החלקים השונים.
אם זה חדש לך, אז אני ממליץ לך לעשות איזה טוטוריאל או שניים ואז הכל יתבהר.
אפשר לשרטט ישירות ב assembly ולבצע mate.
ראיתי כבר כמה וכמה טוטוריאלים וכולם משתמשים בארגז הכלים למידול של גלגלי שיניים.
אני מכיר את הפקודה extrude ... לא הבנתי איך זה מתקשר למידול של גלגל שיניים?
אתה מתכוון שאשרטט עיגול ועל הקוטר משולשים? לא ברור לי איך אתה יוצר גלגל שיניים מכלום.
כי צורות ועיגולים אפשר לשרטט הרבה ולתת להם איזה עובי שרוצים.
השיניים הם הבעיה.
אם יודע את הפתרון או קישור לסרטון אשמח לקבל.
הנה דוגמא מהאינטרנט:
thumbnail_IMG_4093.jpg
מצייר מעגל, מצייר שן, עושה circular pattern ונגמר הסיפור. אני לא מצליח להבין את הקושי.
אם נורא חשוב לך לצייר את השן מדוייק ומכאן מגיע הקושי: אז בספרי הלימוד יש את הגאומטריות המלאות של השיניים כולל זוויות לחץ אדנדום דדנדום וכו'.
אבל בגדול, אתה לא צריך את הגאומטריה האמיתית. קוטר חלוקה, מודול ומספר שיניים נותן לך את המידע הנחוץ בכדי למקם את הגגשים נכון בכדי שיעבדו.
ושוב, אני מזכיר לך שאם אתה צריך גגש סטנדרטי אתה לא צריך למדל אותו. תוריד אותו מ part community או אתרים דומים וזהו.
אם אתה חייב לעשות דרך הטולבוקס ואין לך טולבוקס אז אני לא יודע איך לעזור לך![]()