למיטב ידיעתי רק המנוע בפנטיק מגיע מסין כמו בבמוו 800-900 סמ״ק ככה שלא הייתי מחשיב אותו אופנוע סיני
אתחיל בזה שחיפשתי מידע על הכלי, גם בפורום, גם במגזין ולא ממש מצאתי. לא נעשתה עליו רכיבת מבחן ובכללי זה דיי אופנוע שעובר מתחת לראדאר.
נכון להיום מטרו משווקים אותו והם מוכרים אותו במחיר "מבצע" של עודף מ40K.
על הנייר, דיל מעניין. מראה סופר אטרקטיבי (לטעמי) 40 כ"ס, משקל נמוך של 150 ק"ג, מתאים מאוד למתחילים.
עשיתי עליו רכיבה קצרה אתמול, היה ממש כיף.
מלבד בלימת מנוע חזקה יחסית שקצת הפריעה לי (וזה לגמרי יכול להיות בגלל שאני NOOB) והתחממות של המנוע בין הרגליים (שזה קצת מוזר כי זה קרור מים) את הרוב אהבתי.
במחיר של דוקאטי סקרמבלר בן 4 אפשר לקנות כלי חדש (אני עם רשיון A1 לכן ההשוואה הוגנת).
וכאן מגיעות השאלות... איך אנחנו עם הכלים הסינים האלו?
האם זה ה xiaomi של האופנועים ?
האם יש לאופנועים האלו ביקוש בשוק המשומש?
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על האופנוע בפרט ועל כלים סינים בכללי.
![]()
נערך לאחרונה על ידי שלומי; 18-07-2022 בשעה 08:23.
למיטב ידיעתי רק המנוע בפנטיק מגיע מסין כמו בבמוו 800-900 סמ״ק ככה שלא הייתי מחשיב אותו אופנוע סיני
לפני כ-6 שנים, היה לי גאס גאס עם מנוע זונגשן 250.
סה"כ - מבחינת אמינות, המנוע היה בסדר. עבר התעללות קשה והמשיך לעבוד עם תיקונים אחרי נפילות קשות במיוחד.
אם זאת, המנוע הזה היה חלש יחסית, החלוקה של הגיר הייתה לא משהו, היה חסר ליטוש בהעברת ההילוכים (גיר קשה ולא מדוייק), והעמידות בנפילות היייתה רחוקה מהסטנדרט של הכלים המקצועיים (מכסי צד בולטים ועדינים, ציר העברת הילוכים שנשבר בנקודת הריתוך לתוף השילוב אחרי נפילה בסלעים, גג"ש פלסטיק שהניע את משאבת השמן וקרס).
היופ הוא שמנוע קומפלט כזה עלה בעליאקספרסס 800 דולר (חדש), והחלקים שלו עלו גרושים (משהו כמו ציר שילוב עם תוף? 20$. סט בוכנה ורינגים? 20$. צילינדר? 80$).
אני, באופן אישי, מעדיף לקנות תוצרת אירופאית או יפאנית "טהורה" - לא רק ממניעים פרקטיים (אמינות, סחירות) אלא בעיקר כהתנגדות אישית שלי לאותם "כוחות השוק" שמכתיבים שהכל צריך להיות מיוצר במזרח הרחוק חוץ מהייטק, בידור ומניות. אותה סיבה שבגללה אני מוכן לשלם יותר (עד לגבול מסויים כמובן) על פירות וירקות שגודלו בישראל, ולא הגיעו מעזה או מטורקיה.
עם זאת, מבחינה אובייקטיבית - אם פאנטיק היו מייצרים את המנוע הזה בעצמם באיטליה, האיכות שלו לא הייתה משתפרת, אבל המחיר שלו על חלקיו היה קופץ פי 2-3.
אז מבחינת אמינות לא הייתי דואג יותר מדי. היא כנראה סבירה.
מבחינת סחירות - אופנוע נישה לא פופולארי זה כלי שמאבד שליש עד חצי מערכו בשנה הראשונה, וזה משהו שתצטרך לקחת בחשבון.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
שאלת המיליון דולאר שתי דוגמאות עכשוויות:
1. יש לי BMW דאקר 650 מודל 2000 מיוחד שמור בצורה קיצונית שני מומחים לתחום הגדירו אותו כטוב ביותר שהם מכירים. על פי מחירון
שווה פחות מ-6000 ש"ח קיבלתי עליו הצעה של 20K - לא מוכר כי לי הוא שווה יותר ואני בכלל לא רוכב עליו הוא עומד כפסל!
2. מחיר המחירון של הורסיס שלי יפני לחלוטין שוק זהב 43400 לא מתפשר ולא מכרתי - כי בעיניי הוא שווה יותר השוק לא מסכים איתי פאק אייט.
3. נהנית מהאופנוע, מתאים לך המחיר בשביל ההנאה שלך, תחזיק בכלי לפחות שנתיים? מה אכפת לך השאר כן זה מבאס שאי אפשר אח"כ להתקדם
אז תחזיק עוד שנה (כמו שאני החלטתי) או תמכור לטרייד בהפסד ידוע מראש (כמו שאני יכול לעשות).
4. מי שיודע מה הוא קונה או מה הוא רוצה צריך לחשוב אם האופנוע מתאים לו, אם יציעו לי למשל גוצי V85 במחיר מצחיק שיראה שווה בעיניי זה
סבבה לגמרי אז ארכוב עליו קצת אני אעשה את הטיול בחו"ל איתו מזווד ארגזים ואז אמכור/אחליף אתגלגל הלאה. מחיר ששווה לקונה.
5. אין מספיק כלים כאלה על הכביש בשביל לענות על השאלות שלך, כמה שווה לך להיות שפן הניסוי? הגעת לנקודת השוויון בין הערך לשווי בעינך? עוף על זה!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תלוי מה הדרישות שלך.
אני הסתדרתי בהרים של יוון על CB500X עם בולם גמור, מורכבת ושלושה ארגזי ציוד.
רכבתי לאט, והמורכבת סבלה קצת ממחלת ים. עדיין, התחתנה איתי כעבור שנה וחצי
לפות"ש:
אם הפנטיק ממש עושה לך את זה, ומטרו מציעים אותו במחיר שנראה לך מפתה - למה שלא תלך עליו?
אחריות לשנתיים תהיה לך.
ירידת ערך - גם תאבד חצי מהמחיר בשנתיים, עדיין זה "רק" 20K, שאותם תאבד גם אם תקנה אופנוע של יצרן מוכר (לא סביר שדוקאטי סקרמבלר מאבד פחות בשנתיים הראשונות).
המבחנים סה"כ די משבחים את האופנוע, אז לא סביר שמדובר במכונה גרועה מבחינת ביצועים/ארגונומיה. אבל צריך לרכב כדי להגיד משהו וודאי יותר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני הסתדרתי עם 50 כח סוס וציוד באלפים אבל משהוא בV85 לא עבד בסביבה עם חמצן דליל, יצאתי לעקיפה של קארוואן באחת הפסגות באלפים ובקושי הצלחתי לסיים אותה, הורדתי הילוכים עד לשני ועדיין לא הייתה דחיפה קדימה, זה הרגיש כמו משאית, זה חזר על עצמו כמה פעמים, ברגע שירדתי לגובה נמוך יותר התופעה נעלמה.
לדעתי זה קשור לעובדה שהV85 כמו הארלי לא עולה בטורים מהר בפתיחת גז וביחד עם פחות חמצן קשה לא מאד
למה לא?
אני לא יודע, בגלל זה אני שואל.
הפאנטיק חמוד.
אבל הדוקאטי סקרמבלר ממש עושה לי את זה.
האנפילד קלאסיק 350 עושה לי את זה ממקום אחר.
גם מוטוגוצי משומש ממש מגניב
ואולי ללכת על הסולידי? מה אני מסתבך עכשיו, נקנה הונדה CBX. הכי טוב למתחילים. אבל בא לי קרוזר כזה, נקנה Rebel?
אולי ללכת על נייקד בכלל? KTM 390 ? הוסקוורנה? אחלה value for money .
אז אנחנו בנייקד עכשיו? בעצם גם הסקרמבלרים זה נייקד.
ואם כבר נייקד אז ראיתי את הטריומף טריידנט עכשיו במחיר מעולה. אמנם זה פי 2 ממה שתיכננתי להוציא אבל זה כבר חתיכת אופנוע.
ואם לא נייקד אז יש להם גם את ה TIGER .
נראה לי שזה גדול עלי. אני אמות עליו ממש מהר.
אני בכלל מתחבר יותר לאופנועים הקלאסים.
נחזור לאנפילד, רגוע, יפה, זול, קלאסי... לא צריך יותר.
בעצם אולי כן כי זה מסוכן. הוא איטי מדי? זה לא מתאים לכביש מהיר.
נלך על האנפילד אינטרספטור, יש לו 47 כ"ס והוא ממש סבבה.
עולה 45K אבל סוגר אותי מכל הפינות. בשביל אופנוע ל FUN זה מושלם. 45K רק על FUN? אם זה רק ל FUN אפשר אפילו משומש.
נקנה אנפילד משומש. ב 30K. זהו...
ואם כבר משומש אולי נלך על משומש יותר רציני?
ב 30K קונים מוטוגוצי V9 בובר. או V7 RACER.
או בכלל, הכי טוב דוקאטי סקרמבלר משומש.
אבל משומש זה צרות. למי יש כוח למוסכים בחום הזה....
נקנה חדש וזהו.
חדש, קלאסי או סקרמבלר, זהו. החלטתי.
הפאנטיק חמוד.
Go to 0
ככה נראה הראש של איש בוגר שקצת חושש לרכוב, עם קושי בקבלת החלטות ו- FOMO מתקדם.
אני לא מצפה לקבל עזרה, זה מסובך.
זה לא אתם, זה אני.
אולי קצת אמפטיה... זה אף פעם לא מזיק.
אמפתיה לא תקבל
סיוע דווקא כן.
תגדיר:
- דרגת רישיון
- תקציב
- סגנון מועדף (למרות שזה די ברור מהודעות קודמות)
- אופי נסיעה (עירוני/בינעירוני, נסיעות לעבודה או טיולים)
- איזור גאוגרפי (מה שטוב ומהנה ברכיבות ברמת הגולן, לא בהכרח יהיה כיף בפקק של תל אביב)
- קילומטראז' שנתי צפוי
- ניסיון רכיבה וכלים קודמים שרכבת עליהם.
משם יהיה אפשר לנסות להתאפס ביחד איתך על הדגמים שיתנו את השילוב הטוב ביותר של התכונות שחשובות לך ונכנסים בתקציב.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
רשיון, כרגע A1 , בשבועיים הקרובים יש טסט ל A. (בתקופה הקרובה יהיה A) אבל חייב לציין שאין לי (כרגע לפחות) את הרצון באופנוע חזק.
סגנון - קלאסי, זקוף, רגוע
אופי - זה אופנוע לפאן, לא לתחבורה יומיומית. מדי פעם אסע איתו לעבודה, מדי פעם לים, מדי פעם לטיול בשבת בבוקר.
אני גר באמא של המרכז לצערי. רוב התחבורה פה היא עירונית.
קילומטראז' שנתי צפוי - לא יודע לענות על זה.
ניסיון רכיבה וכלים קודמים שרכבת עליהם. אין לי נסיון בכלל. עשיתי נסיעות מבחן על כמה אופנועים (דוקאטי סקרמבלר, אנפילד, פאנטיק, מוטוגוצי...)
התקציב שרציתי להוציא על זה היה במקור כ 30K. לחדש או משומש.
אני הייתי הולך על רבל משומש.
אל תפזול לכיוון האנפילד. אפילו בצחוק.
בחנתי בשבילך את האנפילד אינטרספטור. אני חושב דווקא שהוא יתאים מאוד לדרישות שלך.
https://fullgaz.co.il/%D7%92%D7%95%D...4%D7%98%D7%95/
הרבל שהומלץ פה מעלי - בעיני חיקוי זול של אופנוע קלאסי. מבחינה פרקטית, הוא כנראה יהיה אמין וחסכוני מכל כלי אחר - אבל איפה הכיף?
אם אתה מוכן להתפשר על האוטנטיות, ורוצה אופנוע מודרני עם קריצות עיצוביות מתונות לעבר - תשקול את הסוזוקי SV650. אופנוע הרבה יותר טוב מהרבל (בעיניי), לא יקר לקניה, אמין ורב-שימושי.
ההסקווארנה סווארטפילן יכול גם הוא להתאים לך, והמחיר שלו נוח מאוד. עם זאת, האמינות שלו לטווח ארוך בינונית, הוא מודרני לגמרי בהתנהגותו ולא פרקטי במיוחד (למשל - מיכל הדלק קטן מאוד). גם תנוחת הרכיבה עליו מוזרה משהו עקב הצורה של המיכל.
הפאנטיק יכול להיות מעניין, בעיקר אם תקנה כלי משומש בעשרות אחוזים מתחת למחירון. אין לי מושג מה רמת האמינות שלו.
המוטו גוצי קצת מוגזם כאופנוע ראשון ללא כל ניסיון קודם. הוא מרגיש כבד במשקל ובתגובות שלו, ולדעתי הוא עלול להקשות עליך.
אז אני הייתי מדרג את זה כך:
אם אתה מחפש רטרו אוטנטי, קח את האנפילד אינטרספטור.
אם אתה מחפש אופנוע מודרני עם מראה רטרו - קח את הסווארטפילן.
אם אתה מחפש אופנוע מודרני, רק שלא יראה כמו חרק - קח SV650 משומש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אם כבר מדברים על שאריות הפליטה למה לא CFMOTO 700x? האופנוע סיני המכלולים ברובם אירופאים והעיצוב לפי דעתי יחודי מאד, יש אולי קריצה קלה לסקמבלר של דוקאטי אבל צריך להתאמץ כדי לראות את זה
![]()