אכתוב כאן כמה מילים על הלאונצ׳ינו 250, בשביל לתת טיפה נפח לאופנוע הזה שאני חושב שהוא אנדרייטד.
אני איתו כבר שנה ועושה נסיעות עירונית בעיקר (פתח תקווה - תל אביב), ומידי פעם כבישים מהירים. סה״כ בשנה האחרונה נסעתי בערך 2500 ק״מ. כן, זה מעט מאוד אבל למי שנוסע למשרד בממוצע פעמיים בשבוע, זה נשמע די הגיוני.
קצת על האופי שלי, כי אני חושב שזה יכול לסייע לך בבחירה. עברתי בדיוק את אותו תהליך חשיבה של פות״ש רק לפני שנה:
אני כמעט בן 40, חזרתי לאופנוע אחרי 20 שנה (היה לי בצבא, הפסקתי בגלל תאונה) ובעיקר בגלל הפקקים הנוראיים בדרך לעבודה. אני רוכב מאוד (ומשתדל מאוד מאוד) רגוע, ונהנה בעיקר לעבור את המכוניות שעומדות בנסיעה איטית בין הטורים הבלתי נגמרים של ז׳בוטינסקי בבוקר. התחשק לי אופנוע שאחייך כשאני רואה אותו בבוקר ואשמח לרכב עליו בסטייל והתלבטי בין הבנלי למנודיאל (בחרתי בבנלי כי כל המונדיאלים המשומשים שראיתי היו עם בעיה מכנית כזו או אחרת). עשיתי לו מעט שיפוצים קוסמטיים בשביל לשפר נראות (מראות + צביעת אגזוז) ואולי אעשה עוד כמה קטנות בעתיד הקרוב. במהלך השנה שיש לי אותו לא נדרשתי להגיע למוסך (אני שומר עליו טוב, מנקה ומשמן שרשרת כל 300 ק״מ) וכשהלכתי לעושת טיפול אחרי שנה בהתחלה הם צחקו עלי בטלפון (כי מי מגיע לפני שעבר את הק״מ הדרוש).
בגלל שהוא 250 הביטוח נמוך ב- 1000 שקל, זה לא סכום משנה חיים, אבל לא ראיתי סיבה לאופנוע חזק יותר כי רוב הנסיעות שלי עירוניות. לא ידעתי שהוא נחשב אופנוע כבד משקל, לא יצא לי להרים אותו יותר מדי.. אבל אני מסתדר איתו טוב בפקקים, וקל לתמרן איתו בין טורי מכוניות. יש לו מספיק כח בשביל להאיץ כשצריך, ובכביש מהיר הוא נוסע בכיף על 110, ויש כאלו שהצליחו להגיע ל 150 (אני שומר חוק אז אין לי מושג אם זה נכון או לא). אם רוב הרכיבות שלך יהיו במהירות נמוכה (פקקים, תנועה צפופה, עירונית) אז קשה לי לחשוב על אופנוע יותר מתגמל ו VFM.

במהלך השנה היו לי מחשבות כפירה על לעבור לקטנוע כי למי יש כח להילוכים, אבל אני שמח שלא עשיתי את זה. היום אני נהנה מהאופנוע מאוד ואני בהחלט שוקל להחליף לאינטרספטור, למרות שלא בא לי לשלם יותר על הביטוח. החיים שלי השתנו באופן חיובי מאוד ואת הזמן שחסכתי על הפקקים אני ״מבזבז״ על אימוני כושר + זמן איכות עם המשפחה. למרות הסיכון הרב בעליה על אופנוע, אני ממליץ על זה.

זהו בגדול, אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות

נ.ב.
אם יהיה עניין אכתוב סקירה מפורטת על הניסיון שלי איתו, לא רציתי לחפור אם אין עניין.