כשיצאתי עם האופנוע לחו"ל היה לי ברור שאיפשהו לאורך הדרך אני אזדקק לשירות מוסך, היית לי אמונה מלאה באופנוע ומערכותיו המכאניות
קצת פחות במחשב (בעיקר בגללי ובגלל המוגבלות שלי) ידעתי דבר או שתיים על מגבלותיו הדינמיות אבל עיקר הספקות היה המסע אל הלא נודע.

שם ניסיתי לראשונה את מערכת הקרוז קונטרול, את חימום הידיות, ואת היכולות העמסה שלו של משקל גדול נוסף, היצרן מגביל את משקל העמסה
על הכלי (אמתי לחלוטין תבדקו בספר הרכב) יצרנית הארגזים כנ"ל, כשכל אחד לוקח מקדמי בטיחות גדולים להימנע מתביעות נזיקין.

דבר נוסף היו תנאי הדרך הפיזיים, גשם (הרבה מאד גשם) שלג, קרח, וכבישים מחוספסים למניעת החלקה שנמצאים באזורים המועדים לשלג.

עם המשקעים ניתן להתמודד בעזרת ציוד טוב בעיקר חליפות סערה (שנגנבו ממני בדרך חזרה של האופנוע לארץ) נעלים טקטיות משופרות, ולבוש
תרמי. הכבישים והמשקל גבו מחיר יקר מאד מהצמיגים (בעיקר האחורי אבל לא רק) ומרפידות הבלם, כן רכיבה עם משקל של כמעט חצי טון בירידה
מטורפת תוך וויסות הרכיבה למהירות שניתן לשלוט על האופנוע מאכלת את הרפידות במהירות. חלקים שמחליפים אין שום בעיה והחלפת רפידות
בלם או צמיג לא מצריכה מומחיות מיוחדת אבל הפרוצדורה בחו"ל היא שונה ולא מוכרת ולכן מצריכה סוג אחר של היערכות.

כשגיליתי שהצמיג האחורי שלי כבר גמר את חייו חיכיתי לרגע המתאים ונכנסתי למוסך קאוואסקי המקומי בצרפת מתוך ידיעה שאשלם מחיר של...
מוסך מרכזי, זה זהו שלא, למרות שקיבלו אותי כלקוח מזדמן ובלי תור, הטיפול היה מהיר מקצועי והמחיר הוגן 120 אירו להחלפת צמיג אחורי
כולל עבודה והצמיג אם נכפיל ב-4 (אז זה היה קצת פחות) נקבל 480 ש"ח.

היום קיבלתי הצעה ממוסך נחמד בירושלים של החלפת צמיג קדמי מאותו הסוג (להזכירכם צמיג קדמי זול יותר מאחורי ופחות עבודה) סך של...
תחזיקו חזק...מוכנים?

1200 ש"ח לא כולל מע"מ....

למען ההגינות במוסך אחר קיבלתי הצעה של 900 ש"ח...ועדיין כיף להיות אופנוען פה בישראל.