עמוד 25 מתוך 36 ראשוןראשון ... 15232425262735 ... אחרוןאחרון
תוצאות 361 עד 375 מ 529

אשכול: הענק הירוק - KAWASAKI VERSYS 1000 SE - סיפור מסע מתגלגל.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    חזון אחרית השנים

המילות של השושנה כאילו פרצו מגרונו של המונסטר

רק שלא יקנה בסף NC750X

כי אם להדות באמת לא צריך ותר ממנו בכבישי הארץ.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    ה-RT אופנוע מאד מגושם וכבד בתאכלס מתאים לכבישים הארוכים והישרים של ארה"ב יש לי חבר בארץ שמתנהל עם אחד כזה מאד קשה לרכיבה בעיר בתנועה צפופה
    בגלל המחיר הוא מתחרה בדגמי האדוונצ'ר וה-GS של אותה חברה. היתרון שלהם היא יכולת ירידה גם לכבישים פחות טובים ושבילים מה שלא הייתי מנסה איתו.
    בארה"ב הוא מתחרה דווקא בגולדווינג שעל ידו הוא ניראה פיצפון.
    אז זהו. גם אני חשבתי כך, אבל ליתר ביטחון, אחרי 8 שנים על וורסיס 1000 ועוד שנתיים על גוצי 850TT לקחתי רכיבת מבחן והופתעתי. אגב, ההפתעה הגדולה ביותר הייתה ההתנהגות שלו בעליות והפיתולים של כביש בית אורן. אחרי שלקחתי רכיבת מבחן גם על הגוצי מנדלו (שהוא נחמד לכשלעצמו) היה ברור לי שאני הולך על הבוקסר. בהתחלה כיוונתי ל-R1250R, אבל הסתבר לי שעם כל התוספות שאני צריך (חלקן BMW אפילו לא מציעים) אגיע ל"אופנוע טלאים" במחיר דומה לזה של ה-RT, אז הלכתי עליו.
    אני איתו כבר קרוב לשנה. לא מרגיש את המשקל שלו (יחסית לוורסיס, בטח ובטח יחסית לגוצי) בעיר – הוא לא יותר מגושם מה-2 הקודמים שהיו לי – רק נראה ככה. ומיחוץ לעיר (לבד ובהרכבה) – הוא ברמות מעל שני הקודמים.
    וזה עוד בלי לדבר על הפינוקים שהאופנוע מציע, החל מקוויקשיפטר חלק ועד למשקף מתרומם חשמלית – תענוג אמתי.
    אתה יודע כמה האימג' של אופנוע יכול להיות מטעה (כמו של הוורסיס 1000), אז אל תכנס למלכודת בעצמך. קח רכיבת מבחן – אחרי זה תביע דיעה.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    חזון אחרית השנים

המילות של השושנה כאילו פרצו מגרונו של המונסטר

רק שלא יקנה בסף NC750X

כי אם להדות באמת לא צריך ותר ממנו בכבישי הארץ.

להשוות את הורסיס 1000 ל-NC750X זה כמו להשוות סירת משוטים מהירקון ליאכטה במרינה - לא אותה קטגוריה.

להשוות את הורסיס לבימר שמציע מר זקן זה עניין אחר לגמרי לגמרי ומוכיח שני דברים:

1. האופנוע חייב להתאים לצרכי בעליו ויכולותיו אחרת הוא לא מחזיק יותר מכמה חודשים אצל הבעלים.
    2. מר זקן לא קרא את כל הפוסט הזה לאורכו.

כתבתי שבעולם מושלם היה לי בימר לא כי הוא ייתן לי יותר אלה כי אני רוצה. (כרגע לא בטוח עם 1250 או 1300 מקווה שתהיה לי תשובה בקרוב).

חייהם של בעלי ה-RT אינם זהים וטבלת המכירות לא משקרת נמכרים הרבה יותר אדוונצ'רים ו-GS למיניהם מאשר RT למה?

כי לכל אחד הצרכים והיכולות שלו שלא בהכרך זהים. אני לא נכנס לחישובים כלכלים של כל אחד אבל יכול להניח בניחוש מלומד שרק הביטוח המקיף על
    כלי כזה הוא בסביבות ה-12000 ש"ח בשנה. כ-1000 ש"ח בחודש ביטוח בלבד.

אישית שוב מבלי להיכנס ארנקם של אחרים אני מעדיף לשלם פחות ובהפרש לעשות טיול רכוב בחו"ל של כ-10 ימים או יותר- (וזה מה שאני עושה)

דבר נוסף כמי שרכב המון בחו"ל בחישוב גס למעלה מ-25000 ק"מ אני מוצא את עצמי רוכב פחות ופחות בארץ והאופנוע קשור ברחוב יותר ויותר.
    יש לנו מדינה קטנה בעיות רבות ונקודות עניין מעטות חרשתי את המדינה לאורך ולרוחב הרבה מאד פעמים וסימני הגומי של הצמיגים שלי מפוזרים
    כמעט בכל מקום. די מיציתי. העניין היום הוא באנשים שאיתך והרכיבה הטכנית מאשר במקומות. לי אישית ה-RT לא ייתן ערך מוסף האדוונצ'ר כן
    כי אני משייט את האופנוע שלי לחו"ל. דבר נוסף לא בדקתי אבל נפילה מנהלית תגרום נזק יקר ל-RT יותר מאותה נפילה לאדוונצ'ר שזה לחם חוקו.

אני שמח מאד שא. זקן מצא את הכפפה ליד שלו, מההיכרות אישית אני יודע שהוא בדק וחיפש ועשה בחירה מושכלת ואמתית בשבילו זה לא אומר
    שהאופנוע טוב יותר או פחות, זה רק אומר שהאופנוע הנ"ל מתאים לו יותר!
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

ולפיכך ובהתאם לזאת
    הוורסיס הוא האופנוע הכי טוב בעבורך אבל לא בעולם

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ולפיכך ובהתאם לזאת
    הוורסיס הוא האופנוע הכי טוב בעבורך אבל לא בעולם
    קשה לך לקבל את זה... אה?

Senior Member הסמל האישי של AsafA

אני שמח מאד שא. זקן מצא את הכפפה ליד שלו, מההיכרות אישית אני יודע שהוא בדק וחיפש ועשה בחירה מושכלת ואמתית בשבילו זה לא אומר
    שהאופנוע טוב יותר או פחות, זה רק אומר שהאופנוע הנ"ל מתאים לו יותר!
    ינון, תרשום את זה

20230421_133539.jpg

בימים אלה נסגרת הרפתקה חדשה, הכיוון רומניה והפעם בלי הורסיס הטוב ונאמן אלה דווקא עם בימר מסקרן 1300.

הפעם אני מתכונן להעלות לפייסבוק ובתקווה גם לפה (למרות הממשק הבלתי נוח בעליל) את הסיפור היומי שלנו כולל
    מסלולים ותמונות.

יש למישהו רעיון איך לעשות את זה חלק?

22150 ק"מ

כשעולה נושא הטיולים שלנו בחו"ל בשיחה עם אנשים תמיד ניתן לשמוע מגוון תגובות, החל מכאלה שאומרים אני בחיים לא אעלה על אופנוע,
    דרך כאלה שאומרים זה פשוט לא נוח ולא באתי לסבול בחו"ל, ועד כאלה שמבינים או עשו טיול כזה בעצמם ואז השיחה איתם יותר פשוטה וקולחת.

קשה לחלוק חוויה עם מישהו שלא התנסה בתנאים דומים, אפשר לספר להסביר ונסות להעביר את התחושות אבל זה עדיין לא יהיה הדבר האמתי.

רוב אלה שלא ניסו זאת מעולם מנסים להשוות את הטיול לכזה שעשו בארץ, זה בסיס ההשוואה ואז מנסים להדביק את זה לנופים או הטיולים שעשו
    בחו"ל ועדיין זה לא זה.

ובארץ אתם מטיילים ליותר מיום או יומיים? זאת שאלה לגיטימית שאני נישאל לא פעם, אז ככה ככל שאני אוהב לרכוב בארץ כל התנאים לרעתך, אני
    מיד מסביר.

כריס הוא תושב מינכן בגרמניה, הוא ואשתו יצאו לפנסיה יש להם אופנוע הכנסה קבועה טובה וזמן פנוי למכביר הם נהנים לטייל, כריס בוחר לו כמה
    ימים באביב בקיץ או בסתיו האירופאי, מעמיס את האופנוע בכל טוב ורוכב לשוויץ/צרפת/נורווגיה/איטליה. הוא יודע שלא ירכב יותר מ-300 ק"מ ביום
    ולכן מתכנן עצירות במלונות נחמדים צימרים רומנטיים ואפילו אתרי קמפינג נחשבים או אכסניות על פי תקציב צנוע ידוע מראש. עכשיו ארוחת הבוקר
    הטובה כלולה ברוב המקומות אבל אם ירצה יוכל לוותר עליה ולעצור בדרך בהמון סוגי דוכנים, מסעדות, בתי קפה ואפילו שווקי איכרים, סופר-מרקטים,
    ותחנות דלק. הכל במחירים עממים שלא שותים לו מהתקציב.
    כריס גם לא צריך לדאוג אם יטעה בניווט שהוא נכנס לכפר עוין או מקום לא בטוח. ברוב המקומות הוא יוכל גם להשאיר את הציוד על האופנוע ולטייל עם
    באתרים המטופחים בלי לדאוג אם הציוד יעלם או האופנוע ייגנב או סתם איזה בן עוולה ידאג להפיל אותו לרצפה. רוב המקומות שם גם ידידותיים לאופנועים
    מכבדים אותם ורואים בהם קהל לקוחות מבטיח ורצוי ועושים הכל על מנת למשוך אותם אליהם-(שווה להם).

כריס לא צריך להתמודד עם נהגים מסוכנים ובלתי צפויים זה לא שהם לא קיימים שם הם בכל מקום אבל בכמויות אחרות, ורוב המשתמשים בכביש יודעים
    מה הם עושים ישנה תרבות, וישנו כבוד הדדי וכיבוד החוק. הרכיבה שם נעימה יותר.

טיול של כריס יכול להתחיל ב-28 מעלות חמימות (או יותר) ואחרי שעה להגיע לטמפרטורות קרובות לאפס זה למה הם אוהבים מעילי גרוטקס ארבעה
    העונות. גשם הוא חלק מהטיול בכל עונה.

כבישים- רק תבחרו את סוג הכביש הרצוי לכם באותו היום אוטוסטרדות, כבישים מהירים, כבישים משניים, כפר, עיר, עיר ענקית, שבילים, יערות, אגמים
    נחלים, מצוקים, מעברי הרים. כוון את הכידון וסע כולם שם ובלי צפיפות. תמיד תמצא פינה "פרטית" רק אתה האישה והאופנוע.

אז יש את ישראל...ראשון שני שלישי נגמרה הארץ, (וזה כשאנחנו לא במלחמה/קורונה/אירועים בטחונים/טילים/שווארמה). לישון על אם הדרך..."אחי מינימום
    שתי לילות אצלי בצימר, רק 4700 ש"ח ויש לי גיגית שתוכל לשחות בה, את האופנוע שים ברחוב ע"י אף אחד לא יגע מילה שלי".

יצאת כבר לדרך, כל בן יונה ואשתו ינסו להוריד אותך בכל דרך אפשרית, נהיגה כפרית, או שירי קודש במערכת בפול ווליום ואלוהים ישמור.

רביעי..."עצור גבול לפניך"...45 מעלות בצל (ואין צל) סע לשלום חביבי המפתחות בפנים. אין מקום שלא הייתי בו כמה פעמים...

אז כן אני רוכב אבל לא כמו כריס!

P90809-142525.jpg

Senior Member
    20230421_133539.jpg

בימים אלה נסגרת הרפתקה חדשה, הכיוון רומניה והפעם בלי הורסיס הטוב ונאמן אלה דווקא עם בימר מסקרן 1300.

הפעם אני מתכונן להעלות לפייסבוק ובתקווה גם לפה (למרות הממשק הבלתי נוח בעליל) את הסיפור היומי שלנו כולל
    מסלולים ותמונות.

יש למישהו רעיון איך לעשות את זה חלק?
    למפות- תלמד לצלם מסך בנייד או איך לשתף ולשלוח קישור של מסלול בגוגל מפות
    צריך להקטין תמונות למשקל קטן יותר ע"י כלים חינמיים במרשתת (הגבלה מוזרה בפורום ב 2024).
    שני אלה יספקו כיסוי לתיאור מילולי - איפה היינו, מה ראינו.
    אבל זה מוגבל. ממש ממליץ להצטייד במצלמת גופרו מדגם וותיק 8 מספיק טוב ו 3 כ. זיכרון של 256 ג'יגה ופשוט לצלם את הדרכים הטובות.
    תוך כדי רכיבה לוחצים על הכפתור והמצלמה מתחילה לצלם. גמרנו? לוחצים והמצלמה מפסיקה לצלם ונכבית. ככה פשוט.
    לא חייבים לערוך וידיאו.
    אפשר להעלות ככה, בשבילכם, בשביל החברים והמשפחה...
    מכיוון שאתה עקשן אני לא טורח להביא לך סרטוני הדרכה שנמצאים למכביר ביוטיוב
    אם תרצה הכוונה, דבר איתי.
    שמרו על עצמכם ותיהנו. ממש מתחשק לי לצאת לטיול של 3 שנים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

התלבטתי באיטליה אם לקחת אופנוע עם הבת שלי.
    לבסוף לקחתי פשרה פיאט 500 קבריולט
    האמת לא מתחרט
    בצהריים מזגן בוקר ובערב הגג פתוח
    יש מקום לציוד
    וכשהתחיל גשם לא היה אכפת לנו

אני פחות אוהב את הרעיון לרכב בחו"ל למעט טיול שאני אולי אי פעם יעשה לסטורג'יס וזה יהיה על הארלי כשברור לי שאני עושה דילוגים קצרים כל יום.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

התלבטתי באיטליה אם לקחת אופנוע עם הבת שלי.
    לבסוף לקחתי פשרה פיאט 500 קבריולט
    האמת לא מתחרט
    בצהריים מזגן בוקר ובערב הגג פתוח
    יש מקום לציוד
    וכשהתחיל גשם לא היה אכפת לנו

אני פחות אוהב את הרעיון לרכב בחו"ל למעט טיול שאני אולי אי פעם יעשה לסטורג'יס וזה יהיה על הארלי כשברור לי שאני עושה דילוגים קצרים כל יום.
    מי שאוהב לרכוב רוכב, ברכב אתה מאבד חלק מהדרך ואולי מרוויח קצת משהו אחר, רכיבה בחו"ל היא חוויה שונה מכל דבר שאתה מכיר כאן.
    זה מגיע עם תג מחיר מי שלא מוכן לכל החבילה עלול להתבאס. זה בסדר זה לא מתאים לכל אחד.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    זה משתנה בהתאם ליעד ולנסיבות, ובלי קשר אם אין איתי אופנועים נוספים אז בחו"ל אני מעדיף רכב.
    ואני אוהב לרכוב, אחרת לא הייתי מטייל הרבה ובטח שלא הייתי עושה 25,000 ק"מ בשנה על האופנוע. בנוסף לק"מ באוטו.
    יש בעולם יותר מוורסיס, ולא כל דבר חייבים לעשות עם אופנוע.
    את הטיול של הצנון, גם אני הייתי מעדיף לעשות עם קבריולט, אפילו עם 500 שיש לה חצי גג נפתח.

אז ככה הטיול הראשון שלי עם אופנוע שכור בחו"ל היה בגיל 50 מתנה מהג'ינג'ית זה היה טיול לפירינאיים משולב שמונה ימים עם אופנוע ועוד
    10 ימים עם רכב, הקטע שאהבנו יותר היה עם האופנוע. מאז עשיתי טיולים רבים כולם עם אופנוע ואני מוצא שזו הדרך הטובה ביותר לחוות דברים.
    מי שחושב אחרת זה בסדר, אבל שיבדוק למה.

כרגע בשבוע הראשון של ספטמבר מתוכנן לי טיול עם אופנוע שכור ל-12 יום ברומניה, ובמאי שנה הבאה טיול של כמעט שלושה חודשים מסלוניקי
    יוון ועד נוד-קאפ הנקודה הצפונית ביותר באירופה שנמצאת בקצה של נורווגיה וחזרה עם האופנוע שלי...מתנה לגיל 60!

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אל תקשיב לזקנים האלה שושני, אתה היחיד כאן שנשאר צעיר
    טיולים בחו"ל - רק עם אופנוע.
    למשל במרץ היינו בדרום צרפת, 6 ימים ו-1200 ק"מ על גוצי V85TT. הגברת נהנתה, למרות הקור והגשם (אולי זה קשור לעובדה שלפני כן היו לה שלושה ימים בפריז).
    למען האמת, עכשיו אישתי לוחצת עלי לקחת את הילדים לגיאורגיה ולשכור שם ג'יפ, ואני לא יכול להגיד שאני מתנגד לרעיון... אבל הטיולים שלנו כזוג - בהכרח רכובים. אחרת אני לא בא
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

תראה הטיולים שלי מסתכמים במקרה הטוב כ 3שבועות.

מבחינת עניין אני יותר אוהב נקודות עניין ספציפיות ( יכול להיות עתיקות רכב נוף או כל מיני שיגעונות אחרים ) אבל גם זה כאמור נקודתי ואני מהר מאוד מאבד עניין.
    נסיעה ( כולל ברכב) זה משהו שאני אוהב והדרך תמיד מזמנת לה הפתעות מעניינות.

אז לצורך העניין בטיול עם הבת ב3 וקצת שבועות נחתנו ברומא הגענו לקומו מודנה (פרארי ) הדרמנו לפומפיי וחזרה לרומא ( אל תחפשו הגיון זרמתי עם המשאלות לב של הבת שלי) שזה מעל 3000 קילומטר שאת חלקם עשינו על הכביש המהיר וחלקים אחרים בכבישם הצדיים של הכפרים כולל יומיים בטן גב במלון מפופן על חופי הים התיכון בהם ישבתי מרחוק וצפיתי מרחוק בחרדה על הבת שלי שלשמחתי ניפנפה כל מיני מחזרים פוטנציאליים.

בכל מקרה הנקודה היא שאני יושב באזור מסויים יומיים שלוש ועושה קפיצות גדולות של לפעמים 700 קילומטר (תלוי ) בין נקודה אחת לאחרת ואת זה קשה לעשות באופנוע.

ככה זה גם בטיולים שלי בארה"ב

לי אופנוע פחות מתאים וכמובן שאני מפחד להתעורר בבית חולים כשאיזו נאופליטנית גוחנת מעליי כשהיא מחליפה לי את הקטטר ואני לא מצליח לתקשר איתה

טוב משהו כזה

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI