נכון להיום אין שום כוונה להחליף את הורסיס שלי מהמון סיבות אבל בעיקר מהסיבה העיקרית שכל החלפה עולה כסף רב וככל שיש יותר
החלפות ההפרש שתשלם יעלה בסופו של דבר יותר מקניית דגם מוצלח אחר ואני אסביר:
האופנוע שלי מושלם היום לצרכי - הוא אמין מאד טיפולים בזמן צמיגים רעננים וארגזים לפי צרכי תאכלס אין צורך להוסיף שקל רק לעלות ולרכוב.
את ירידת הערך של הדגם ספג המוכר הראשון (קניתי אותו עם 1700 ק"מ) וכן את כל הציוד היקר שמורכב עליו. נניח ואמכור מחירון + אז...
אופנוע חדש יעלה לי מעל 100000 ש"ח ערום הוסף ציוד ואנחנו מדברים כבר על כמעט הכפלת העלות היום. השינוי והתמורה נמוכה.
אופנוע משומש יגרור איתו את נפילת הערך למוכר אבל יצטרך יישור קו והתאמה לדרישות שלי - שוב מדובר בסכום לא מובטל לתוספת.
האופנוע שלי עומד על 23XXX ק"מ - עדיין חדש לתקלות, טיפול גדול בפתח, יש כבר את כל החלפים מראש. הטיפול הבא בעוד 12000.
12K ק"מ ייקח לי פחות או יותר עוד שנה וחצי ויותר, במאי אני מתכנן טיול 3 חודשים יוון-נרווגיה-יוון. כ-10000 ק"מ פחות או יותר.
את האופנוע הזה אנחנו מכירים ואוהבים והוא כנראה זה שיצא איתנו שוב לטיול.
כשאחזור זה יהיה כבר סיפור אחר. הדגמים החדשים כבר ישתפשפו על הכביש יהיו מציאות שונות ומשונות לקנייה עדיין לא פסלתי לחלוטין את
ה-1300 יהיה מעניין לבחון אותו. הצרכים שלנו (בדגש על שלנו) שונים ולכן התאמת האופנוע צריכה להיות מדויקת יותר מקניה רגילה והדרישות
שונות משל הקונה הרגיל.
בקיצור אבחן את הדגמים החדשים במסגרת הזמן אבל הקנייה הבאה רחוקה עדין.