מהירות גבוהה סובייקטיבית...
היי.
הסיפור:
רעננתי אצל עופר צמיגים לווספה (בחתימה), דגם City Grip 2 של Michelin, אחרי 20k על המקוריים (גרסה 1, אם משנה), שנת ייצור סוף 21'. יצאתי משם לעשות סידורים בעיר: נוסעת חלום, נדבקת לכביש כמו מסטיק, נוחתת לפניות כמו ב-MotoGP. ואז עברתי לכביש המהיר...
בערך מ-100-105 קמ"ש הכידון מתחיל לרעוד כאילו שאני נוסע על באמפים ממש רכים. אין תחושה של איבוד אחיזה, אבל זה לא כיף, מרעיד קצת את המראות ואת הפלאפון ובאופן כללי נותן לי חוויה של לנסוע על וספה (ת'כלס). בצמיגים הקודמים זה לא קרה, בשום שלב, אבל איתם העברתי אלף קילומטרים שלמים לפני שהגעתי למהירות הזו. התקשרתי לעופר, אמרו לי לחזור, בדקו, בדקו שוב, עשו לצמיג חצי סיבוב, בדקו שוב; בסוף זה קצת הקל על הבעיה, אבל לא פתר אותה, ובשלב הזה הייתי צריך לחתוך ואמרתי ניסע קצת נראה מה יהיה, ואחרי כ-160 ק"מ לא השתפר (או הרע) המצב.
השאלות:
א. זה קטע של צמיגים חדשים? אני יודע שיש Break-in, אבל על רעידות לא שמעתי.
ב. חיפשתי על זה, נשמע כמו עניין של איזון לגלגלים - משהו שצריך מוסך מתמחה אליו? בעופר נזרק משהו "בעיה לאזן בווספה", מניח בגלל המיקום של הקפיץ. משהו שאפשרי לפתור לבד (01:09)?
ג. כלשון המכונאי, "במצב מכאני מעולה" - האם יש מניעה מלהמשיך לנסוע בהנחה והמצב נשאר סטטי? כאמור, עד 100 קמ"ש הכל פיקס. אם לא הייתי נוסע 500 ק"מ בשבוע זה לא היה מפריע לי, אבל בעדיפות לי להישאר בחיים ומתישהו גם למכור את הכלי בלי שהוא יתפרק לקונה בזמן הנסיעה.
סופר תודה וסופ"ש נעים.