על הדוקטור, הצמיגים המקוריים בריג'סטון טרייל ווינג, החזיקו לי קצת מעל 18K (ומאוד אהבתי את האחיזה שלהם). החלפתי לפני כשבוע למישלין אנקי סטריט, כי אין כמעט אפשרות להשיג צמיגים במידות של הדוקטור, אולי מישהו מכיר ויודע איך הם מבחינת אחיזה (הם ממש חדשים, כך שעדיין לא בדקתי את האחיזה) ואורך חיים ?
איתם כבר 15,000 ק"מ, זה נראה שיש לו עוד 5,000 ק"מ לפחות.
Cf moto 650mt
הבעיה אצלך להערכתי היא בלחץ אוויר. על הטרייסר 900GT שלי סט של מצלר M5RR וסט נוסף של מצלר M7RR לא הגיעו ל-7,000 ק"מ. בסט השלישי, M7RR שיניתי את לחצי האוויר מ 42-36 ל- 39-33 (לא מרכיב כמעט אף פעם, אוהב רכיבה ספורטיבית ומהירויות גבוהות, מכרתי ביד 2 סט PR5 אחרי 1000 ק"מ מאחר וסבלתי מהם בדומה למה שאתה סבלת).
הסט האחרון כבר עבר 7,000 ק"מ ולהערכתי יש לו עוד 2-3K והשינוי היחיד היה לחצי האוויר כפי שציינתי.
אתה חושב שעם לחץ אויר נמוך הצמיג יחזיק יותר קילומטרים?!
בוודאי, אחרי שהתייעצתי עם יבואן צמיגים ובעל חברת הדרכה לרכיבה מתקדמת-לגמרי.
תבין, הנתון של 42-36 PSI מדבר על רכיבה בעומס מלא וממש לא מתאים למי שרוכב בסולו וללא ציוד מועמס.
אגב, בשני הסטים הקודמים בהם לחץ האוויר היה 42-36, הצמיג הקדמי התעוות והנסיעה לא הייתה חלקה במקביל לסיום חיי האחורי.
כיום, עם למעלה מ-7K עם המצלר M77RR כאמור, הקדמי במצב טוב בהרבה לעומת האחורי מבחינת "בשר", ונראה שיחזיק
עוד כמה אלפי ק"מ אחרי האחורי, כפי שבדרך כלל קורה.
המלצתי החד משמעית מניסיון של 3 סטים מסדרת ה-SPORTEC המצוינת, וכמי שאוהב רכיבה ספורטיבית מהירה-לך על זה.
אנסה. הקדמי עם 8500 קמ ונראה טוב מאד (אני מצפה שהוא יהיה טוב עד שהאחורי ייגמר - שני אחוריים על כל קדמי). האחורי עם 1,000 ק"מ.
ברמת העיקרון לחץ גבוה שווה אורך חיים ארוך יותר כי לחץ גבוה יוצר פחות חום בחיכוך עם הכביש.
תמיד יש לבדוק באתר היצרן מה הוא אומר בנושא ובמקרה של מצלר הם כותבים שאסור לשים בצמיג יותר מ40 PSI
על כל הצמיגים שהיו לי עד היום במידה הזאת תמיד היה רשום על דופן הצמיג שהלחץ המקסימלי הוא 42 לאחורי ו-36 לקדמי.
גם על המצלר האחורי רשום 290KPA (שהם 42PSI). על הקדמי היה לעיניים הזקנות שלי קשה לקרוא מה רשום אבל כן ראיתי שם את המספר 40PSI.
אחרי שנים על אנג'ל gt 1-2, ורואד 5-6 שמתי לראשונה את המצלר.
מרגישים שזו קפיצת מדרגה באחיזה, הפתיע ממש לטובה גם בגשם חזק. על צבע בכביש השטורינג החזיקו יחסית, המצלר מרגיש סכנת חיים.
חוץ מזה הבולם של ה07 לא מצליח להתמודד עם האחיזה שהוא מייצר.
והמבחן האחרון יהיה כמה הוא יחזיק.האנג'ל והרואד היו מחזיקים לי 15 בכיף, אם הוא יגיע לחצי זה מעולה
mt-07
כן. המצלר לא חברים של הצבע בכביש... מבחינתי זה החסרון היחיד שלהם.
גם הROAD6 לא ממש מתחבר לצבע בכביש ביחוד בימים האלו של השנה
לא חושב שאפילו הצבע בכביש לא מרגיש נוח.
בפניה שמאלה מבגין לכיוון מרכז העיר ( דרך רבין כמדומני) ממש לא נעים לרכב שם
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
נשאלת השאלה מהו אורך חיים.
אם צמיג נהיה מרובע ובגלל זה נזרק, יש מצב שלחץ נמוך דווקא יעזור.
לגבי לחץ אוויר מקסימלי הרשום על הצמיג. שימו לב שהוא מגיע יחד עם משקל מקסימלי. ובד"כ אלו משקלים שאנחנו לא מתקרבים אליהם (למעט באופנועים מזוודים לטיול חוצה יבשות בזוג).
אין באמור שום המלצה לניפוח בלחץ כזה או אחר.