היי עמית,
אנסה לענות לפי הסדר.
קסדה - גם כאן יש התלבטות, בין מלאה (סגורה) לנפתחת (פליפ-אפ) שהיא יותר נוחה במידה ואתה מרבה לתקשר עם אנשים או לעבור במחסומים, אך נחשבת קצת פחות בטוחה. במידה ואין לך צורך לתקשר בעצירות עם הקסדה על הראש, לך על המלאה. שלושת היצרנים שנחשבים ב"טופ" העולמי הם שוברט, שואי ואראי. לי יש ניסיון מעולה עם השניים הראשונים. מחיר של קסדה סגורה של אחד מהיצרנים הנ"ל מתחיל בסביבות ה-2000 ש"ח בארץ ומשמעותית פחות בחו"ל.
כמובן שאפשר ללכת על משהו פשוט יותר. במקרה הזה הקסדה תהיה כבדה יותר, מאווררת פחות, רועשת יותר... כל עוד זה לא ברמה קיצונית, אפשר להתפשר. מה שכן - חושב מאוד למדוד פיזית את הקסדה לפני קניה, ולראות שהיא נוחה לך. לקסדות שונות צורה פנימית שונה, וחובה לבדוק שיש התאמה טובה בי הדגם הספציפי לצורת הראש שלך.
הקסדה שבחרת נראת כמו אופציית תקציב טובה.
כפפות - אני לא מכיר כפפות שמתאימות הן לחורף והן לקיץ. המלצתי היא לרכוש 2 זוגות - כפפות קיץ קלות (מעור - לא להתפתות לכפפות בד) וכפפות חורף עם מיגון טוב נגד מים (לפי המלצות). שניהם ביחד יעלו כ-1000-1500 שקלים.
הכפפות שבחרת לדעתי לא יספקו מענה לכל השנה.
מעיל - אפשר להסתדר עם 4 עונות, אבל אני מעדיף מעיל חורף טוב ומעיל קיץ מרושת וקליל. טווח המחירים עצום, בעוד שמעיל קיץ איכותי ניתן להשיג ב-700-800 שקלים, מעיל חורף טוב מגורטקס יעלה כנראה 400 יורו ומעלה בחו"ל, ויש גם דגמים ב-1000 יורו.
מגן גב - מומלץ. הוא מסרבל את המעיל, ומגדיל את הסיכויים שלא תרצה לשבת בפאב עם המעיל עליך. מצד שני, זאת תוספת בטיחותית חשובה.
המעיל שבחרת נראה טוב, אני בטוח שיש עוד הרבה אלטרנטיבות ראויות. למשל - תעיף מבט בציוד של HELD.
מכנס - למעיל החורף הייתי כבר קונה מכנס גורטקס תואם, בסכום דומה.
לקיץ, או שתמצא מכנס מאוורר מאוד, או שתסתפק במגיני ברכיים (ממליץ על DAINESE KNEE-V - הם קלים, מגינים על השוק ואין להם ציר שמפריע לאחוז את האופנוע).
לא ממליץ על הציוד של אלפינסטארס, שמעתי הרבה תלונות עליהם בשנים האחרונות. שווה לבדוק האם יש משהו תואם למעיל.
נעליים - אותו עקרון.
יש לי את הגרסה הגבוהה של המגף שציינת.
בחורף הם לא אטומים לגמרי למים, בקיץ חם איתם מאוד. היתרון שלהם שהם נוחים מאוד לרכיבה בכביש ובשטח, ודי נוחים להליכה.
לשימוש יומיומי הייתי מחפש משהו מאוורר יותר (לקיץ) ואטום יותר למים (לחורף). לחילופין, אם התקציב לוחץ - אפשר להסתפק בנעליים טקטיות מאווררות/נעלי עבודה, או באמת ללכת על הפורמה הנ"ל ולחיות עם העובדה שהן לא מושלמות.
מנסיון עבר - שווה לבדוק מגפיים של TCX.
אתה יכול לבדוק גם באתר הזה - לפעמים יש להם מחירים טובים מאוד.
https://www.fc-moto.de/en/Motorcycle