תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: כ"ע- טובע בנתונים על ציוד

Junior Member

כ"ע- טובע בנתונים על ציוד

אהלן חברים, אני נכנס לתחום וזקוק לעזרתכם
    אני קורא וחוקר על קניית ציוד ראשון ומודה שאני הולך לאיבוד מכמות המידע וההיצע...
    חומרים משתנים, רמות הגנה שונות, ייעוד שונה - בקיצור עזרההההה!

לגבי מה שאני מחפש - ביום-יום אני מתכנן לעשות בעיקר נסיעות עירוניות ובין עירוניות (כ30-60 ק"מ) ויותר מתחבר למראה של ציוד ADV ופחות לציוד כביש קלאסי.

הבנתי שלהתחלה צריך לכל הפחות: קסדה, כפפות, מעיל, מכנסיים ונעליים. משהו נוסף שאני מחסיר?
    מצרף קישורים למוצרים שהייתי רוצה רק כדוגמא, ללא קשר למחיר, כדי להבין אם אני בכלל בלופ.

*תיק גב, מעמד לטלפון (מה קורה בחורף?), מגיני ברכיים?

תקציב - האם 800-1000 שקל הוא תקציב ריאלי לכל פריט בנפרד?
    האם אפשר לקנות סט אחד של ציוד שישמש אותי כל השנה או שאין ברירה וחייבים לקנות נפרד לקיץ ולחורף?
    חומרים ותכונות מה חשוב, מה פחות? - Goretex, Kevlar, אטימות למים, רמת הגנה: כן/לא/באיזה איזורים של הגוף?

תודה תודה תודה

עמית

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    היי עמית,

אנסה לענות לפי הסדר.

קסדה - גם כאן יש התלבטות, בין מלאה (סגורה) לנפתחת (פליפ-אפ) שהיא יותר נוחה במידה ואתה מרבה לתקשר עם אנשים או לעבור במחסומים, אך נחשבת קצת פחות בטוחה. במידה ואין לך צורך לתקשר בעצירות עם הקסדה על הראש, לך על המלאה. שלושת היצרנים שנחשבים ב"טופ" העולמי הם שוברט, שואי ואראי. לי יש ניסיון מעולה עם השניים הראשונים. מחיר של קסדה סגורה של אחד מהיצרנים הנ"ל מתחיל בסביבות ה-2000 ש"ח בארץ ומשמעותית פחות בחו"ל.
    כמובן שאפשר ללכת על משהו פשוט יותר. במקרה הזה הקסדה תהיה כבדה יותר, מאווררת פחות, רועשת יותר... כל עוד זה לא ברמה קיצונית, אפשר להתפשר. מה שכן - חושב מאוד למדוד פיזית את הקסדה לפני קניה, ולראות שהיא נוחה לך. לקסדות שונות צורה פנימית שונה, וחובה לבדוק שיש התאמה טובה בי הדגם הספציפי לצורת הראש שלך.
    הקסדה שבחרת נראת כמו אופציית תקציב טובה.

כפפות - אני לא מכיר כפפות שמתאימות הן לחורף והן לקיץ. המלצתי היא לרכוש 2 זוגות - כפפות קיץ קלות (מעור - לא להתפתות לכפפות בד) וכפפות חורף עם מיגון טוב נגד מים (לפי המלצות). שניהם ביחד יעלו כ-1000-1500 שקלים.
    הכפפות שבחרת לדעתי לא יספקו מענה לכל השנה.

מעיל - אפשר להסתדר עם 4 עונות, אבל אני מעדיף מעיל חורף טוב ומעיל קיץ מרושת וקליל. טווח המחירים עצום, בעוד שמעיל קיץ איכותי ניתן להשיג ב-700-800 שקלים, מעיל חורף טוב מגורטקס יעלה כנראה 400 יורו ומעלה בחו"ל, ויש גם דגמים ב-1000 יורו.
    מגן גב - מומלץ. הוא מסרבל את המעיל, ומגדיל את הסיכויים שלא תרצה לשבת בפאב עם המעיל עליך. מצד שני, זאת תוספת בטיחותית חשובה.
    המעיל שבחרת נראה טוב, אני בטוח שיש עוד הרבה אלטרנטיבות ראויות. למשל - תעיף מבט בציוד של HELD.

מכנס - למעיל החורף הייתי כבר קונה מכנס גורטקס תואם, בסכום דומה.
    לקיץ, או שתמצא מכנס מאוורר מאוד, או שתסתפק במגיני ברכיים (ממליץ על DAINESE KNEE-V - הם קלים, מגינים על השוק ואין להם ציר שמפריע לאחוז את האופנוע).
    לא ממליץ על הציוד של אלפינסטארס, שמעתי הרבה תלונות עליהם בשנים האחרונות. שווה לבדוק האם יש משהו תואם למעיל.

נעליים - אותו עקרון.
    יש לי את הגרסה הגבוהה של המגף שציינת.
    בחורף הם לא אטומים לגמרי למים, בקיץ חם איתם מאוד. היתרון שלהם שהם נוחים מאוד לרכיבה בכביש ובשטח, ודי נוחים להליכה.
    לשימוש יומיומי הייתי מחפש משהו מאוורר יותר (לקיץ) ואטום יותר למים (לחורף). לחילופין, אם התקציב לוחץ - אפשר להסתפק בנעליים טקטיות מאווררות/נעלי עבודה, או באמת ללכת על הפורמה הנ"ל ולחיות עם העובדה שהן לא מושלמות.
    מנסיון עבר - שווה לבדוק מגפיים של TCX.

אתה יכול לבדוק גם באתר הזה - לפעמים יש להם מחירים טובים מאוד.
    https://www.fc-moto.de/en/Motorcycle
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 21-09-2022 בשעה 15:52.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    איזה תשובה מפורטת, תודה קטקוב!
    קסדה - יקר ממה שחשבתי אבל מעולה, אנסה להתמקד בהן ואולי באמת מחו"ל אם יהיה יקר מדי נראה, מכל הדברים עם קסדה באמת לא כדאי להמר...
    כפפות - מבין. אקנה שני זוגות או שאתחיל עם אחד ואקנה זוג נוסף כשתתחלף עונה.
    מעיל - סגור. אראה מה המחירים ואולי כמו עם הכפפות אתחיל עם אחד ואחכה לעונה הבאה כדי לקנות נוסף.
    מכנסיים - מעניין לגבי אלפינסטארס, אבדוק את העניין. אם אקנה רק מגיני ברכיים יש מכנסי גשם (על משקל מעיל גשם..) שאפשר לקנות לימי החורף?
    נעליים - מבין..

נשמע שהתשובה שאני מחפש יותר מורכבת ממה שחשבתי. נראה שאין מנוס "מלהמר" בקניית ציוד ראשון ותוך כדי תנועה כבר להבין טוב יותר מה אני באמת צריך. מחיר הניסיון שצריך לשלם...

שוב תודה!

אם לעוד מישהו יש הארות וחידודים אשמח לשמוע

Senior Member
    הסיפא מתבקשת... זה מאוד אינדיבידואלי והרושם שלי היה שכל אחד מנסה קצת ובסוף מתכנס למה שמתאים לו.
    אישית אני כרגע עם קסדה של שואי (nxr2), מעיל קיץ של רוויט (tornado 2), מעיל חורף של אלפיינסטארס ונעלים של tcx (סטריט נמוכות - יש לי זוג מאוורר לקיץ וזוג אטום לחורף).
    לעניין המכנסים, חלק ניכר מההגנה שהביגוד צריך לספק היא על העור בזמן החלקה ומכנס רגיל לא יספק אותה, גם אם שמים עליו מגיני ברכיים. בקיץ אני רוכב בעיקר עם ג׳ינס קליים k fifty 1 - למרות שהוא עבה, הגיזרה שלו אמריקאית רחבה והוא מרגיש מאוורר למדי ברכיבה. ההגנה שהוא מספק צריכה להיות טובה מאוד. יש לי ג׳ינסים בגזרות יותר נורמליות שמשמשים אותי בשאר עונות השנה (k fifty 2 של קליים וphilly 2 של רוויט).
    לגבי מעיל חורף, אני מסכים שמומלץ מאוד לקנות מעיל עם ממברנה, בדגש על כזו שמולחמת חיצונית ומונעת המעיל עצמו לספוג מים (בניגוד לכאלה עם ממברנה פנימית שבה המעיל סופג מים והממברנה רק מונעת מהם לעבור אליך) אבל משום שהעונה הגשומה אצלנו היא גם העונה הקרה, לא חייבים לקנות גורטקס יקר ואפשר לקנות מעיל זול הרבה יותר עם ממברנה חיצונית אחרת (לחברות גדולות כמו דיינזה ואלפיינסטארס יש ממברנות משלהם ואחרים עושים שימוש בממברנות של חברות נוספות).

בכל מקרה, אני יכול להמליץ בחום לוודא שהציוד שאתה קונה נוח לך. אם הוא לא נוח, אתה לא תשתמש בו לאורך זמן ולא משנה כמה ההגנה שהוא מספק טובה.

Senior Member
    מסכים עם כל מה שכתבו אבל אחדד נקודות.
    מיגון גב מרפקים במעיל חשוב מאוד ויותר חשוב שיעמוד בתקינה. יש מיגונים שלא ימגנו. הכי ממוגן הוא תקן EC2.
    שכח ממעיל 4 עונות. זה טריק שיווקי. בקיץ בארץ ובמיוחד ברכיבה עירונית איטית צריך מעיל מאוורר.
    קסדות-, חוץ מנוחות לבדוק את התוצאות של הדגם במבחן sharp. יש קסדות זולות שקיבלו ציון מקסימלי וקסדות של מותגים שקיבלו ציון בינוני. הייתי מברר נוחות אטימות בידוד מרעשים של קסדה בינונית בפורומים. פינלוק מאוד חשוב למניעת אדים.
    אם חושקים בדברים טובים שרוצים גם למדוד, אפשר לקפוץ לאירופה שלנו ולחזור עם הכל בחצי מחיר בערך. רק ההפרש במחיר בין 2 מעילים טובים לקיץ ולחורף יכסה את הכרטיס.
    אפשרות נוספת היא למדוד בארץ ולהזמין באינטרנט.
    טלפון- עמידות למים ומתקן RAM.
    GORETEX - מצויין לגשם בינוני וקל לשעה, שעתיים. מצויין לארץ. אממה, ביליתי יום רכיבה בגשם בינוני. נשארתי יבש אבל המעיל עצמו ספוג מים למרות שהממברנה מולחמת.
    נעליים- יש יפות ונוחות ויש ממוגנות. חפש פוסט מצויין בבלוג של מיצו.
    אם את אתה קונה מעיל ומכנס לחורף - כדאי לבדוק סטים של מותגים כי לחלק יש אפשרות לחבר ביניהם. מעיל ומכנס חורף טובים מאפשרים לרכוב עם חולצת טריקו מלמטה וזה פשוט כיף.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    מסכים עם כל מה שכתבו אבל אחדד נקודות.
    מיגון גב מרפקים במעיל חשוב מאוד ויותר חשוב שיעמוד בתקינה. יש מיגונים שלא ימגנו. הכי ממוגן הוא תקן EC2.
    שכח ממעיל 4 עונות. זה טריק שיווקי. בקיץ בארץ ובמיוחד ברכיבה עירונית איטית צריך מעיל מאוורר.
    קסדות-, חוץ מנוחות לבדוק את התוצאות של הדגם במבחן sharp. יש קסדות זולות שקיבלו ציון מקסימלי וקסדות של מותגים שקיבלו ציון בינוני. הייתי מברר נוחות אטימות בידוד מרעשים של קסדה בינונית בפורומים. פינלוק מאוד חשוב למניעת אדים.
    אם חושקים בדברים טובים שרוצים גם למדוד, אפשר לקפוץ לאירופה שלנו ולחזור עם הכל בחצי מחיר בערך. רק ההפרש במחיר בין 2 מעילים טובים לקיץ ולחורף יכסה את הכרטיס.
    אפשרות נוספת היא למדוד בארץ ולהזמין באינטרנט.
    טלפון- עמידות למים ומתקן RAM.
    GORETEX - מצויין לגשם בינוני וקל לשעה, שעתיים. מצויין לארץ. אממה, ביליתי יום רכיבה בגשם בינוני. נשארתי יבש אבל המעיל עצמו ספוג מים למרות שהממברנה מולחמת.
    נעליים- יש יפות ונוחות ויש ממוגנות. חפש פוסט מצויין בבלוג של מיצו.
    אם את אתה קונה מעיל ומכנס לחורף - כדאי לבדוק סטים של מותגים כי לחלק יש אפשרות לחבר ביניהם. מעיל ומכנס חורף טובים מאפשרים לרכוב עם חולצת טריקו מלמטה וזה פשוט כיף.
    לא הבנתי מה הבעיה עם הגורטקס, נשארת יבש וזאת כל המטרה שלו, הוא לא אמור גם להגן על הקורדורה מלספוח מים, אגב בשביל זה יש ספריי שמרססים והוא הופך את הקורדורה לפחות סופחת מים.

לגבי שארפ כבר הנושא נטחן אבל למען הרוכבים החדשים אני רק הגיד שזאת לא תורה מיסיני ואני למשל ממש לא מסתכל שם לפני קניית קסדה, מי שרוצה יותר הגנה יקנה את התקן החדש 22.06 שיש למשל לשואי NXR2

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    לא הבנתי מה הבעיה עם הגורטקס, נשארת יבש וזאת כל המטרה שלו, הוא לא אמור גם להגן על הקורדורה מלספוח מים, אגב בשביל זה יש ספריי שמרססים והוא הופך את הקורדורה לפחות סופחת מים.

לגבי שארפ כבר הנושא נטחן אבל למען הרוכבים החדשים אני רק הגיד שזאת לא תורה מיסיני ואני למשל ממש לא מסתכל שם לפני קניית קסדה, מי שרוצה יותר הגנה יקנה את התקן החדש 22.06 שיש למשל לשואי NXR2
    תקן שארפ יעזור למי שמחפש קסדה במגבלות תקציב.
    הגורטקס והמעיל נועדו להגן מגשם. ביום רכיבה ממושך וגשום כשהמעיל שוקל 10 ק"ג ובכיסים הממוגנים בגורטקס נכנסים מים זה חוטא לעיצוב ובעיקר מטעה לקוחות שמשווקים להם יובש תמידי.
    כנ"ל לגבי כפפות מגפיים וכל מה שאמור להגן מגשם.
    חלק גדול מהרוכבים באותו יום גשום ומהנה רכב עם מעילי סערה שעולים לירה וחצי- מעל למעילים שעולים אלף יורו.
    זה מגוחך בעיני, מבחינה צרכנית.
    אפשר לקנות מעיל ממוגן זול לגשם קל ומעיל סערה לגשם כבד\ממושך בהרבה פחות וזה יספק בערך אותה תועלת- מלבד סוגיית האדים.
    אז השאלה מצטמצמת לעלות תועלת:
    רכיבה עם מעיל ספוג מים כשהרוכב יבש
    או לרכב עם אדים בלי המשקל של המים
    אם היו לי ימי רכיבה ממושכים בגשם לא בטוח שהייתי בוחר שוב בגורטקס.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני כבר הרבה שנים באופציה הזולה. מעיל רשת, מעליו מעיל מחמם (בימים קרים במיוחד), ומעליו חלפס.
    יצא לי לרכוב גם עם חלפס מרופד של אחת מחברות המדבקה הזולות. לא רע. אם כי החלפס עצמו לא היה באיכות משהו, ודלף באזור המפשעה ובאזור הרוכסן של המעיל. היתרון הוא שלא צריך להחזיק סט קיץ וסט חורף, וניתן להחליף את החלפס די בזול כל שלוש ארבע שנים.

Junior Member
    תודה רבה לכולם, הרבה נקודות חשובות שלא הייתי חושב עליהן, לוקח לתשומת ליבי. אשתדל לעשות הימור מושכל ומקסימום אחליף עם הזמן...