אולי בישראל עם ריבוי הזבל על הכביש אבל באירופה סיפור אחר, היו לי 2 אופנועים עם פנימית, המוטוגוצי V85 והאפריליה פגאסו פאקטורי, את האפריליה החזקתי 4 שנים ורכבתי בכמה ארצות עם האופנוע הזה, שום בעיה לא הייתה לי עם העובדה שיש פנימית בתוך צמיגים במידות ספורטיביות.
את המוטוגוצי החזקתי פחות זמן אבל גם שם הפנימיות החזיקו יפה לטיול לאיטליה גבול צרפת וחזרה.
בשטח מחליפים פנימית. כן. כי זה מה יש. אתה בטיול ולא ממהר לשום מקום, ואין דין חליצת צמיג שטח מאופנוע קליל כדין חליצת צמיג כביש/חצי כביש מבהמת כביש. ןגם שם, מי שיש לו עגלה נוסע עם מוס. למה? כי פנימית זה חרא.
כשאתה חוטף פנצ'ר (גם גדול) בדרך הביתה מהעבודה אתה רוצה לתקוע תולעת ולהמשיך (או פאסט). זה דבר ראשון.
דבר שני, הנסיון האישי שלי ברכבי שטח (שהם מקבילים לאדוונצ'ר) הוא שפנימיות חוטפות פאנצ'רים הרבה יותר מטיובלס. בעיקר מצביטות.
לגבי מוסים לרכיבת כביש,
שיהיה לכם בהצלחה.מוס שמתאים לרכיבת שטח, מדמה לחץ אוויר נמוך, בנסיעה באוטוסטראדה הוא נהרס יותר מהר משנאור מוריד בקבוק קגלביץ'. שלא לדבר על מה שזה עושה לצמיג.
לגבי צביטות, אין מצב בצמיג דו״ש שזה יקרה הם מאד קשים ביחס לצמיגי שטח לכן אי אפשר להשוות
פעם אחת?
יותר מכמות האצבעות שיש לי ביד רק באופנועים שלי (אלו מהם שהיו טיובלס).
אם אני מחשב גם את האופנועים של אחרים, ואת כלי הרכב האחרים,
אז יותר מכמות האצבעות בידיים וברגלים ביחד (ולא הייתי בהנדסה קרבית).
וזה בניגוד לפאסט, שלא בטוח שיתפוס. ואם החור גדול, ניתן לתקוע גם 2_3 תולעים.
ואם הזכרתי תולעים, אני חייב להכניס אזהרה-
תולעת לרכב לא מתאימה לאופנוע. גם לא המחדר שלה.
לאופנוע משתמשים בתולעים ומחדר שמיועד לאופנוע, או לאופניים.
וגם,
תולעת לא מיועדת לפנימית. זה אוביוס, אבל שלא מישהו יקרא בטעות וילך לתקן את הדוש עם פנימית שלו עם זה.
גם אני ראיתי אצל רוכבים אחרים בכמה מקרים שזה הציל אותם.. עד שקרה לי. נדהמתי כמה פשוט זה להכניס תולעת לנפח חזרה ואפילו שהייתי סקפטי שיחזיק, גם אחרי שהשארתי את הכלי על יד מתקן מילוי האויר בת.הדלק והלכתי לאכול קפה ולשתות מאפה לא ירד אויר כלל וגם לא בדרך הביתה וגם לא אחרי כמה ימים כשרכבתי לתקן במוסך עם פטריה.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
וואלה אייל (כמעט) שיכנעת אותי
האופנוע הבא שלי יהיה טיובלס
אם אחיה עד אז
השאלה אם תמצא אופנוע טיובלס שגם יכול לנסוע בשטח.
כי כרגע כל אלו שמציעים את הפיצ'ר הזה עולים תועפות.
דווקא אני רואה יותר אופנועים בשנים האחרונות עם ג׳נט שפיצים טיובלס כמו הוי סטרום 1000 XT
המוטוגוצי v85 מהשנה האחרונה, גם האפריקה עבר לטיובלס, אפריליה טוארג ועוד כמה
לדעתי טיובלס/פנימית זה לא רק נוחות תיקון אלא בעיקר בטיחות.
פנימית מאבדת אוויר במהירות גדולה יחסית לטיובלס ותוך כדי רכיבה זה כמובן מסוכן יותר.
לדעתי זו הסיבה העיקרית למעבר לטיובלס.
אני לא חושב שיש בכלל ויכוח מה יותר טוב, הטיובלס זה הטכנולוגיה שהחליפה את הפנימית.
אבל זה לא כזה נורא ולא הייתי מוותר על אופנוע רק בגלל שיש לו פנימיות.