עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 28

אשכול: החייאה של אופנוע עזוב

Junior Member

החייאה של אופנוע עזוב

אהלן

אין לי ניסיון באופנועים. יש לי רשיון a1 שהוצאתי לפני אלף שנה. כשעוד היו לי חלומות.
    מֿנפלאות תקופת החגים: קרובי משפחה הציעו לי לקחת אופנוע עזוב שהיה של הבן שלהם. שעבר לגור בחו"ל.

האופנוע (דו"ש 250 של ימאהה) עמד נטוש כמעט 3 שנים. מכוסה, על סטנד, אבל עם כל הנוזלים בתוכו.

מה צריך לעשות?

להורים יש את הת.ז של הבן, אז עם ייפוי כוח נוכל לעשות העברת בעלות אליי.
    אני שואל מבחינה טכנית.

אין לי ניסיון בכלל במכונאות אופנועים אבל יש לי ידיים טובות אני רוצה לנסות.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי שלמה. צפיה בהודעה
    אהלן

אין לי ניסיון באופנועים. יש לי רשיון a1 שהוצאתי לפני אלף שנה. כשעוד היו לי חלומות.
    מֿנפלאות תקופת החגים: קרובי משפחה הציעו לי לקחת אופנוע עזוב שהיה של הבן שלהם. שעבר לגור בחו"ל.

האופנוע (דו"ש 250 של ימאהה) עמד נטוש כמעט 3 שנים. מכוסה, על סטנד, אבל עם כל הנוזלים בתוכו.

מה צריך לעשות?

להורים יש את הת.ז של הבן, אז עם ייפוי כוח נוכל לעשות העברת בעלות אליי.
    אני שואל מבחינה טכנית.

אין לי ניסיון בכלל במכונאות אופנועים אבל יש לי ידיים טובות אני רוצה לנסות.
    מבחינה טכנית:
    - קנה מצבר
    - מלא אוויר בצמיגים
    - שפוך את הדלק הישן מהמיכל ומלא דלק טרי
    - אם יש פילטר דלק, עדיף להחליף
    - תחליף פלאג.
    נסה להניע.
    אם הניע - זכית. תחליף את כל הנוזלים והפילטרים, תחליף צמיגים, תבדוק שהברקסים לא נתפסו וצא לסיבוב זהיר.
    אם לא הניע - כנראה שתצטרך לנקות או להחליף את המזרק, או לאתר בעיית חשמל.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    קודם כל לראות שהמנוע לא תפוס ומסתובב,לרוקן דלק ישן ולנקות קרבורטור,לבדוק שהשמן במצב סביר,לבדוק שיש ניצוץ.
    כדי להניע צריך קומפרסיה,ניצוץ ודלק.
    אם מניע אפשר להתקדם להחלפת שמנים,אטמים שהתייבשו, לבדוק מערכת חשמל וכו'
    כדי לחזור לכביש לבדוק גם צמיגים,שרשרת,בלמים וכו ולתקן מה שצריך

Junior Member
    זה הזרקת דלק. לא קרבורטור.
    יש מצבר ליתיום. יבש. כנראה המקורי הרטוב הוחלף. יש לי מטען אני מטעין אותו ברגעים אלו ממש.

אפשר עזרה איך מנקים פלאג? עם מה?
    ואיך עושים פלאשינג לשמן מנוע. קניתי כבר כמות כפולה. אני רוצה לרוקן את הקיים. לעשות פלאשינג. ואז לרוקן ולמלא שוב. יש דגשים? אפשר להשתמש בפילטר שמן הקיים אחרי 3 שנים?
    או דגשים אחרים?

איך עושים פלאשינג לנוזל קירור? עם מה?
    בנוסף, יש דגשים גם לאיך אחר כך ממלאים מחדש? שלא יישאר אוויר במערכת.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner

החייאה של אופנוע עזוב

למההלעשות פלאשינג? רוקן את השמן ותראה איך הוא נראה, זה יתן לך כיוון, אם השמן התחמצן הוא יצא סמיך אבל אם הוא נוזל החוצה בצורה רגילה אז לכל היותר תחליף פעמיים שמן זה עדיף ממוצרים אגרסיבים.
    בסה״כ אל תתרגש יותר מידי מזה שהוא עמד 3 שנים אם הוא היה מחסן בשנים האלו

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    עשיתי לאחרונה דבר דומה-לפני שאתה מפעיל את התותחים הכבדים תעשה טיפול גדול מלא של החלפת שמנים ונוזלים
    פילטרים מעבר מלא על כל חלקי הבטיחות ומחזרי שמן. ותפעיל את הכלי אח"כ כשהכלי כבר יהיה בתנועה ויעבור קצת ק"מ תבדוק
    מה זקוק לתיקון.

אם אין לך מושג יש לך שתי אפשרויות או להביא מישהו מקצועי שיעזור לך או לתת למוסך על מנת שלא תגרום
    נזק מיותר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בתור התחלה,
    כתבת מטען למצבר.
    לפני שתשרוף את הצעצוע החדש, אני רק מזכיר שמטען מצברים לא מתאים לסוללות ליתיום.

שנית,
    רשמת דו"ש 250 ימהה. אני מניח שזה wr. אם אכן כן זכית בגדול.

Junior Member
    טוב יש חדשות טובות יש חדשות רעות.
    ֿהחדשות הטובות שבסוף הוא הניע. וואלה על הנגיעה הראשונה. החדשות הרעות יש כמה כאלה...

ֿדבר ראשון אני מאוד איטי בעבודה ובמחשבה שלי. דברים לוקחים לי זמן.
    אני עושה הרבה טעויות כשאני עובד. ואני כבר לא מדבר על המחסור בסט של כלי עבודה והצורך לאלתר כל הזמן. אפילו דברים פשוטים - אין לי בוקסות ארוכות כל הזמן אני מאלתר עם מפתחות בתוך מפתחות רינג סגורות אחרות (כדי ליצור זרוע ארוכה). אני כבר לא מדבר על זה שאין לי משפך אללהאיסתור עד שהתגברתי רק על זה. וכל מיני טעויות מחשבה למשל רציתי לעשות פלאשינג למערכת קירור - אבל לקח לי כל כך הרבה זמן לפרק את הבקבוק מאגר מי קירור שלא רציתי להחזיר ולפרק מחדש - מבלי לעצור רגע וחשוב שאני לא צריך להרכיב אותו מחדש, פשוט לתלות אותו על האופנוע ולחבר את הצינוריות. רק אחר כך חשבתי על זה. כל מני טעויות מטומטמות של חוסר ניסיון ועייפות.

לענייננו,

כשהאופנוע דומם:
    -הטענתי מצבר ליתיום (יש לי מטען מתאים). חיברתי.
    -ריקנתי מיכל דלק כפי יכולתי. נשאר קצת למטה. מילאתי מיכל חדש.
    -ריקנתי שמן. דווקא לא נראה רע. פירקתי פילטר שמן, נראה בינוני. החזרתי אותו. מילאתי שמן חדש.
    -ריקנתי בקבוקון מיכל נוזל קירור וריקנתי גם את הרדיאטור. כל המערכת. ניקיתי את הבקבוקון עם מים מזוקקים. הזרמתי גם מים מזוקקים מהפקק של הרדיאטור לנסות לנקות את המערכת ללא פלאשינג אמיתי. עד לחור ניקוז של הריקון. מילאתי נוזל קירור חדש. כחול. מוכן לשימוש. מילאתי את הבקבוקון ואת הרדיאטור. לפני שסגרתי את הפקק של הרדיאטור - ניערתי את האופנוע שייצא בועות אוויר מהמערכת.

הנעתי. למזלי לא היה צורך לפרק/לנקות פלאג. נתתי לו לעבוד על ניוטרל רבע שעה. ואח"כ עוד רבע שעה.

מילאתי אוויר בצמיגים. רציתי לצאת לסיבוב אבל לדעתי הקדמי מאבד אוויר, וכבר ירד החושך.
    מחר חשבתי לרוקן שוב שמן. לקנות פילטר שמן חדש. ולנסות לסדר את הצמיג הקדמי אין לי מושג איך.

מחר אני רוצה גם לבדוק שרשרת וגם זה אין לי מושג איך עושים. לא ראיתי גומיות שנפלו היום מהחוליות בשרשרת. יש דרך אחרת לבדוק?

----------------------

בעיה אחת קשה שאני מקווה שהתגברתי עליה.
    המכסה של הפילטר שמן על הבלוק מנוע - יושב על שלושה ברגים. אחד הברגים היה לא מקורי. עם אותה פסיעה אבל קצר באורך. -כששיחררתי אותו הוא יצא ביחד עם חלק מההברגה שבתוך הבלוק מנוע. יצא הבורג ביחד עם חלק מההברגה. לא יאומן. חשבתי אני גמור.
    אבל הלכתי למחסן שלי ומצאתי בורג אחר (גם לא מקורי) אבל גם בפסיעה הנכונה וגם באורך הנכון. קיוויתי שייכנס ויוברג עד הסוף ואכן כך קרה. למזלי. הכל טוב כרגע. אז ההברגה בפנים הלכה באופן חלקי כנראה. לא לגמרי.

יש עצות בעניין הזה? פילטר שמן זה גם משהו שנראה לי מחליפים בתדירות גבוהה. הכוונה: זה בורג שעוד ייצא וייכנס הרבה...
    נערך לאחרונה על ידי שלמה.; 01-12-2022 בשעה 18:11.

איזה דגם האופנוע?
    איך אתה עם אנגלית?

Junior Member
    האנגלית שלי טובה. חסרה לי בקיאות במונחים טכנים באנגלית, אבל חיפוש בגוגל פותר בעיות מסוג זה.
    זה אופנוע דו"ש. הזרקת דלק. ימאהה wr 250

ציטוט נכתב במקור על ידי שלמה. צפיה בהודעה
    האנגלית שלי טובה. חסרה לי בקיאות במונחים טכנים באנגלית, אבל חיפוש בגוגל פותר בעיות מסוג זה.
    זה אופנוע דו"ש. הזרקת דלק. ימאהה wr 250
    יופי,ספר רכב+מכונאי יכול לעזור לך להכיר טוב את האופנוע.
    Wr250r?
    איזה שנה האופנוע?

Junior Member
    ספר רכב מצאתי והורדתי שניים. מקוריים של ימאהה.
    גם קובץ אחד קטן מצומצם. -וגם קובץ גדול ומפורט יותר. עם הרבה יותר עמודים.

מודל
    2016

יפה,אז בעיקרון יש לך שם הכל.
    תבדוק אם יש בורג ניקוז אוויר של המערכת קירור.

Member
    https://www.youtube.com/@SM26
    תכנס לערוץ של הבחור הזה,יש שם תוכן טכני על הדגם הספציפי שלך
    בהצלחה

Junior Member
    ניקיתי שרשרת וגלגלי שיניים (נפט, ואחר כך מים וסבון). אחרי זה ריססתי מלא שמן. ונחיה ונראה מה יהיה הלאה.

אח"כ התפנתי לצמיג הקדמי שמאבד אוויר. פירקתי גלגל קדמי, זו היתה הזדמנות טובה לשים גריז על הציר.

אולי שעה שלמה ניסיתי להוציא את הצמיג מהג'אנט כדי לבדוק את הפנימית... אני לא צוחק. שעה.
    לא יצא.
    הלכתי למוסך עם הגלגל המפורק, שם קניתי פנימית חדשה והם גם התקינו לי אותה.
    250 שקל.

באמת שאני לא מבינים איך עושים את הדבר הזה לבד.
    ניסיתי בכוחות עצמי עם מברגים עם פלאחים עם שפכטל, עם מסטרינות שיש לי. נאדה. כלום.

אגב. ישבה לי בארון ידית מומנט ישנה שמעולם לא השתמשתי בה. ניסיתי אותה היום... מה נגיד ומה נאמר.
    או שהיא תקולה או שאני לא יודע איך משתמשים בה.
    עברתי לסגור ברגים רק עם הרגש...