הארלי אספנות לא יהיה אמין ולא זול לתחזוקה.
הארלי קונים כי רוצים הארלי. עם השגעונות שלו מתמודדים כי זה מה שרוצים. וזה עוד לפני האספנות.
היי חברים,
אני רוכב כ5 שנים על קטנוע 250 סמ"ק. מסתקרן לגבי שדרוג הקטנוע להארלי אספנות ותוהה אם זה "נכון", "כדאי", "חכם" או הרעיון הכי גרוע שהיה לי עד כה?
כמה דגשים על עצמי כרוכב- הרכיבות שלי היום מסתכמות בעיקר ברכיבות לעבודה (בערך פעם בחודש-חודשיים יוצא בבוקר וחוזר בצהריים, רכיבה של כשעה וחצי-שעתיים לכל כיוון) ולאימוני קונג פו (פעם בשבוע-שבועיים, רכיבה של כשעה לכל כיוון).
הקטנוע שלי, כמה שאני אוהב אותו, כבר הספיק להשתעל ולהשתנק פעם-פעמיים ברכיבות לעבודה וחזרה הביתה, מה גם שבכל רכיבה שכזו, אני בדרך כלל גם צריך לתדלק לפחות פעם אחת. די מהר הבנתי שכנראה דרוש שדרוג של הנפח. בימים הקרובים אני אתחיל תהליך של הגדלת הרישיון מa1 ל-a ובינתיים, כבר ראיתי כמה כלים מעניינים ביד2.
הייתי שמח לשמוע, בעיקר מרוכבי הארלי ובעיקר מרוכבי אספנות, אם זה בכלל משתלם כלכלית להשקיע בהארלי, אספנות, בישראל?
התקציב שלי לא גדול לרכישת כלי או תחזוקה ואני מניח שתחזוקה של הארלי יקרה יחסית, במיוחד בכלי אספנות (חלפים יקרים יותר ואולי קשים יותר להשגה? טיפולים יקרים יותר מהרגיל? דברים נוספים שאני לא מצליח לחשוב עליהם כרגע?)
התקציב שלי עומד בערך על 50-60K, מחפש סגנון קרוזר (סופטייל זה הכיוון), רוצה כמו כולם כנראה - אופנוע אמין וזול יחסית לאחזקה, תחזוקה וחלפים, שלא ישבור לי את הארנק..
מחפש אופנוע שאוכל להחזיק לתקופה ארוכה ככל האפשר גם מבחינת נוחות רכיבה למרחקים קצרים וארוכים (אני גובה 1.85+- אם זה רלוונטי), גם כלכלית (אחזקה, תיקונים, טיפולים וכו') וגם מבחינת אמינות הכלי עצמו (תקלות ידועות, שכיחות וכו')...
זהו, נראה לי.. כתבתי הרבה... עכשיו תורכם.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
הארלי אספנות לא יהיה אמין ולא זול לתחזוקה.
הארלי קונים כי רוצים הארלי. עם השגעונות שלו מתמודדים כי זה מה שרוצים. וזה עוד לפני האספנות.
אני זה שהחברים עם ההארלי באים אליו עם הצרות שלהם. כן החזקתי אופנועים ישנים. גם כאלו שבתקופתם נחשבו מאוד אמינים. זקנה לא עושה להם טוב. וכשזה אספנות, אתה מתחיל לבזבז חודשים על לחכות לכל מיני חלקי חילוף.
אני לא רוכב/רכבתי על הארלי. לא שאני פוסל, פשוט לא הכוס תה שלי. אצלי אופנוע צריך להיות או לשטח (כנראה כבר לא אחזור לשם), או דיילי קומיוטר- פרקטי וזול.