הונדה בישראל מקדמים בתקופה זו מכירות של Hornet CB750
על פי מבחני הדרך והביקורות האופנוע בולט בקבוצתו ונותן ערך למחיר הנקוב
איזה אופנוע הנמכר בישראל בקבוצתו מתחרה איתו?
שאלה נוספת, האם כדי להשקיע בתוספת שלQuickshifter?
הונדה בישראל מקדמים בתקופה זו מכירות של Hornet CB750
על פי מבחני הדרך והביקורות האופנוע בולט בקבוצתו ונותן ערך למחיר הנקוב
איזה אופנוע הנמכר בישראל בקבוצתו מתחרה איתו?
שאלה נוספת, האם כדי להשקיע בתוספת שלQuickshifter?
על הנייר, במחיר ההשקה (כ-54 אלף ש"ח) ההורנט החדש נותן יותר אופנוע לשקל מכל המתחרים שלו. הוא חזק יותר מכלי 650-700 בסיסיים כמו ה-MT-07, SV650, Z650 וכנראה גם מתנהג טוב יותר - בעוד שהמחיר שלו נמצא באותו איזור בערך.
עם זאת, הוא הרבה יותר זול מכלים כמו GSX-S750,MT-09, Z900 או למשל אפריליה טואונו 660 (שלדעתי, הכי דומה להורנט ברמת הקונספט).
מכאן, אלה כבר עניינים של טעם וריח: עד כמה אתה מתחבר לעיצוב שלו (אני לא, אבל אני גם חושב שה-Z900 וה-MT-09 מכוערים. מבחינתי בגרסאות הנאות שלהם הם נקרים Z900RS/XSR900, בהתאמה). עד כמה אתה צריך את המנוע החזק-יחסית של ההורנט. עד כמה אתה מוכן לספוג ריקול או בעיית אמינות בגלל מחלת ילדות של דגם חדש בשנה הראשונה שלו.
לגבי הקוויקשיפטר: אני לא רואה בזה צורך, אבל אני גם לא רואה שום צורך בגיר אוטומט ברכב, ומתעקש לנהוג ברכב עם 3 דוושות וידית. אז מה אני מבין בכלל.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 16-01-2023 בשעה 08:51.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לפי המבחנים אין לו מתחרים כי הוא by far עם יותר כח סוס בקטגוריה אבל אם תתעקש אז יש את הMT07, z650, GSX 8S, הסוזוקי הכי קרוב אליו מבחינת כח סוס אבל עדיין יותר מ10 כח סוס הבדל.
הדבר היחיד שעובד לרעתו זה המראה ההונדאי החלבי שלו.
אני חובב קוויק שיפטר זה מוסיף המון כיף ברכיבה למרות שממש אין צורך בו.
אם אופנועים היו נמדדים רק בכוח סוס לשקל - החיים היו משעמים.
ואם ללכת בגישה הזאת - Z900 שמציע 125 כ"ס ב-60 אלף ש"ח (2.08 כ"ס ל-1000 ש"ח) משתלם יותר מההורנט עם 95 כ"ס ב-54.5 אלף ש"ח (1.74 כ"ס ל-1000 ש"ח).
כאמור, מבחינת מנוע ההורנט מתיישב על התפר בין אופנועי בכמעט-ליטר לאופנועי ה-600-700 המתונים.
מכל שאר הבחינות - צריך לרכב כדי לדעת לאן הוא קרוב יותר.
מקריאת מבחנים - ששיבחו את המידות הצנומות והידידותיות למשתמש - נוצר הרושם שההורנט תוכן יותר כאופנוע ביניים על סטרואידים מאשר כאופנוע כמעט-ליטר זול במיוחד.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הגוצי לא בדיוק נייקד ואם הטריומף XE היה עם גלגל 19 מקדימה הייתי קונה אותו כי יש לו יותר כח סוס ומומנט מפלצתי והוא באותה קטגוריה עם הגוצי.
הz900 כמובן לא רק כח סוס אבל בהשוואה לקטגוריה הבינונית אתה מקבל הרבה בz בתוספת קטנה של כסף, לא הייתי חושב פעמיים.
ההנחה שלי שאני משווה זה ששאר המכלולים קרובים, MT07 וההורנט החדש פלוס מינוס אותו הדבר ומה שמיחד את ההורנט זה כח הסוס
מתלבט גם לגבי רכישת הורנט
רק שעובר מ קטנוע 300 סמק ולא יודע אם הקפיצה תהיה טובה בשבילי (ואיך יראה עליו ארגז)
מבחינת תמורה למחיר והביקורות שאני קורא הוא הכי משתלם בקטגוריה
95 כ"ס על 190 ק"ג זה לא אופנוע ביניים בעיני. נראה נחמד בלבן. מתחרה גם של הדיוק 890/790.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
למתלבטי הרכישה -
אני (גילוי נאות) בין השאר,
גם סוכן מכירות של אופנועי הונדה, אם תחליטו לרכוש.
רק אומר...![]()