ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
זה נחמד שאתה מעלה טענות.
בא לך לנסות להוכיח את מה שאתה אומר?
למשל - למצוא מחקר עם נתוני דגרדציה של שמנים כתלות באופי שימוש?
נסית לפחות להתאמץ ולהעביר את מרווח הטיפולים (נגיד, 10-12 אלף ק"מ) לשעות מנוע בשימוש בינעירוני בעיקר (ספויילר: עד 200 ש"מ, שזה עמוק בטווח התקין לשמן סינטטי) ובשימוש עירוני (ספויילר: יכול להגיע גם ל-400 ש"מ, מה שכבר גבולי לסינטטי והרבה יותר מדי לחצי סינטטי)?

לא יודע מתי פעם אחרונה על אופנוע "קטן", אבל אני פה ושם רועה בשדות זרים (קרי - נוסע על כל כלי שאני יכול).
בשום אופנוע 250 סמ"ק ומעלה שאינו דו"פ, לא חייבים להגיע לשיא המומנט (ב-7-8-10K) כדי "לייצר תאוצה". פשוט התאוצה שהם מייצרים בסל"ד הביניים לא תולשת ידיים, בלשון המעטה.
כל עוד אתה לא חונק את המנוע עם ניסיונות האצה בפול-גז מ-2-2.5K סל"ד, אין שום "מעמסה" על המנוע שתגרום לו לנזק.
הטענה שלי היא שבגלל השמן הסנטטי הצורך בהחלפה תכופה יותר ממה שהיצרן אומר מיותרת.

ושוב אין שום בעיה מכנית להעביר הילוכים ב7000-8000 סל״ד באופנוע שהקו האדום שלו רחוק מזה, אנשים נוטים לחשוב שמנוע זה כמו חיית מחמד וצריך להתנהג אליו ברכות אז כן אני מסכים שלפתוח מצערת במכה כן יכול להביא לנזק מצטבר אבל הסל״ד עצמו (זה שאנחנו מדברים עליו) לא ישנה הרבה למנוע שתוכנן לזה, הרינגים והבוכנות ביחד עם השמנים של היום לא ממש מתרגשים מההבדלים של 4000 או 8000 סל״ד.