תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: התלבטות עם ביטוח מקיף או בלי ? + המלצה על קטנוע + שיתוף סיטואציה

Junior Member

Unhappy התלבטות עם ביטוח מקיף או בלי ? + המלצה על קטנוע + שיתוף סיטואציה

אני סטודנט ועובד במשרה חלקית כמאבטח, לפני חצי שנה הצלחתי לחסוך לדאון טאון 250 2016, נסעתי איתו לעבודה, עבדתי לילה וכשחזרתי כבר לא היה קטנוע...לא הספקתי לשים עליו אפילו איתוראן...עד היום אני בתחבורה ציבורית, מה לעשות אני גם עוזר לאמא, היא לא במצב לעזור לי, היא אפילו לא יודעת שהיה לי קטנוע בכלל זה קרה כל כך מהר שאפילו לא הספקתי לספר לה והיום זה לא כזה רלוונטי זה מיותר.
    עם כל הצער שבזה, החיים ממשיכים, והגעתי לנקודה בה אני שוקל לקנות עוד קטנוע(עד כדי כך נמאס לי מאוטובוסים דחוסים באנשים, בעיקר בשעות הלילה באיזורי תל אביב)- לנסיעה בערך 30 ק"מ ביום\100-120 ק"מ בשבוע, הדאון טאון שהיה לי היה נחמד אבל קצת חסר כוח בבינעירוני + אני 1.90, 125 סמ"ק למשל לא יושב עליי משהו.

*מצד אחד אני חושב לקנות קטנוע איכותי שיהיה קצת יותר יקר (יד 2) עם קילומטר נמוך לשמור עליו שישרת אותי להרבה זמן(מחפש דאון טאון 350 2019,התקציב: 15000), מצד שני לא בטוח שהוא ישרת אותי להרבה זמן כי הוא יגנב שוב פעם, ועם כמות הגניבות שאני רואה מידי יום בפייסבוק וכו', המשטרה סוגרת תיקים מחוסר עניין(כמו את שלי,למרות שהייתה מצלמה ממש על הזירה), איתוראן לא תמיד מוצאים את הרכב, מה שנשאר בשביל להגן מפני גניבות זה ביטוח מקיף שיקר בטירוף, ומעלה את התקציב בסכום בלתי מבוטל או לחלופין מוריד מתקציב הקטנוע.שגם יהיה מעל 250 סמ"ק בביטוח...ואני סטודנט עדיין...

*או, לקנות קטנוע עם יותר קילומטר,יותר ישן,לכוון למשהו שיהיה יותר זול במחיר הראשוני שלו, שכנראה יעלה לי יותר באחזקה בסוף עם כל מיני הפתעות,לנסוע רגוע ולשמור עליו, לנסות להתפשר על משהו עד 10000 ולהשאיר 5 אלף לכסות ביטוח מקיף ומה שישאר מחובה לפרוס, מצד שלישי מה יש לי לעשות ביטוח מקיף על רכב שעולה 10000...אומנם זה קצת אבל לי כרגע זה סכום שאני לא מביא בחודש.

*או ללכת לאיזה סוכנות, לקחת קטנוע יד שנייה, למשל את הדאון טאון שאני מחפש, לתשלומים, ואז מהסכום הנזיל שישאר לי לכסות ביטוח חובה וביטוח מקיף...
    אם כי זאת החלטה כלכלית לא משהו,יותר מידי התחייבויות.

סליחה על החפירה, אם מישהו יוכל לכוון אותי, אולי מבחינת סוג הקטנוע שיכול להתאים חוץ מדאון טאון 350, או החלטה טובה שאני יכול לקבל או לפחות לקבל פרספקטיבה לגבי הגניבות ואם יש פתרון אחר לזה חוץ מביטוח חובה, אני מאמין שאני לא היחיד שסובל מזה, אני נורא אשמח לעזרה. תודה מראש לכולם.
    נערך לאחרונה על ידי Axel; 01-02-2023 בשעה 23:10. סיבה: תיקון טקסט

Member
    מצטער לשמוע על הגניבה, זה מכעיס, מקומם אבל ממשיכים הלאה.

לצד הכלכלי, לך על 250 סמ"ק. הוא אמנם לא חזק במיוחד אבל יספיק לשימוש שלך ותוספת הביטוח בהחלט לא שווה את זה במיוחד שאתה משתדל להשאר בתקציב.
    לשאלה האם חדש או משומש, קל - לא חדש, איבוד ערך גבוה מהרגע שיצא מהסוכנות. לך על כלי בן שנה-שלוש עם קילומטראז' נמוך ועם הוכחות לטיפול נאות.

סוכנות או פרטי? זה מאוד אינדבידואלי, אם יש המלצות (רבות) לגבי עסק ישר שימכור לך כלי תקין במעט יותר יקר מאשר בשוק הפרטי זה מעולה וחוסך לך בדיקה עצמאית - מה טוב. מצד שני אפשר למצוא כלים טובים גם בשוק הפרטי, לא ציינת אם הדאון טאון נקנה כך או כך אבל נראה לי שהבנת.

איזה דגם לקנות - פה צריך איזון, אתה רוצה כלי פופלרי (זמינות חלקים, אמינות) אבל לא יותר מדי...כי הם נגנבים. הדאון טאון גניב? הייתי עושה סקר שוק לכלים הכי גניבים ומשם מצמצם את הרשימה, ואני בטוח שחברי הפורום פה יציעו אפשרויות טובות.

בהצלחה!

Senior Member הסמל האישי של erani99
    לא מכיר את שוק הקטנועים/גדלנועים כל כך, אבל - יש עדיין בורגמנים בשוק?... מתכוון ל 400 (ה 650 מעולה ונח, אבל יש שם קטע אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ להחליף שם את הווריאטור/גיר, וזה חתחת מכה !!!.. לאידע אם יש את זה ל 400)
    המחירים שלהם אמורים להיות ממש בריצפה, אמינות לאידע, זה סוזוקי אז... יש סילברווינג 400 גם, חונדה - אמינות מוכחת.
    זרקתי פה עוד שני דגמים שתבדוק אותם, בכוונה הבאתי שני דגמים וותיקים וישנים בשוק, כי רף הגניבות אמור להיות נמוך. מה גם 400 זה כבר מרווח מספיק למטר-90 שלך.
    תעשה סקר עליהם, תחפור ותבדוק.
    בהצלחה לסטודנט
    (לעזור לאמא יותר חשוב, אז תבלע את התחב"צ בינתיים אם אין לך את השנקל בכיס, רקאומר)
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מצטער לשמוע על הניסיון המר שלך.
    לשאלתך: אני במקומך הייתי קונה קטנוע ישן וזול מדגם לא גניב.
    בקטגוריית ה-250 הייתי הולך על הפיאג'ו XEVO - קטנוע מעולה ודי אמין, שכנראה כבר פחות מבוקש אצל הגנבים. תוכל למצוא אחלה כלי ב-10-12K, כך שכלכלית - זאת האופציה הזולה ביותר.
    בקטגוריית מעל 250, הייתי בוחר במודע כלי נדיר יחסית ולא מבוקש. זה מאפשר מיקוח חזק יותר במעמד המכירה, וכמובן - פחות עניין לגנבים.
    האופציות שעולות לי בראש:
    פיאג'ו בוורלי 350 - הכלים הישנים ביותר הם משנת 2017. קטנוע מעולה, עם התנהגות דינמית ממדרגה ראשונה בזכות הגלגלים הגדולים, עיצוב מהמם (בעיניי) ומספיק נדיר כדי לא למשוך גנבים. קטנוע טוב יעלה ככל הנראה 13-16K.
    הונדה SH300 - עוד קטנוע עם גלגלים גדולים (יותר התנהגות כביש על חשבון נפח אכסון). דגם נדיר ולא גניב. יש כלים מעטים בשוק, אבל אני מניח שב-10-15K תוכל למצוא כלי שמור אם תעזר בסבלנות.
    הונדה SW400T (סילוור 400) - קטנוע מנהלים גדול, ארוך, כבד ומרווח שמזכיר רכב אמריקאי ישן בהתנהגותו. אמין בצורה בלתי רגילה, יצא לי לראות כזה עם 280 אלף ק"מ על השעון... הקטנוע היה יקר מאוד כחדש, אבל כמשומשים - המחירים בהחלט ברי השגה. חשוב לבדוק את הקטנוע היטב ולחפש כלי שמור ומטופל, כי ככל הנראה, הקטנוע שתמצא יהיה בן 10 לפחות.
    המחירים תלויים בשנתון, בק"מ ובממצב - מכ-10K לכלים שמורים בני 12-14 שנים, ועד ל-15-20K לכלים חדשים יותר ועם ק"מ נמוך יותר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    חברים תודה רבה על התגובות
    הפנמתי ויישמתי את הרוב שנאמר כאן, ירדתי מקטגוריית ה350 במטרה להתרכז ב250 סמ"ק, בעיקר הפיאג'ו XEVO(כפי שנאמר כאן ולפי מחקר שעשיתי קראתי הרבה מחמאות עליו-חסכוני,טיפולים,ביצועים,תמורה למחיר,גובה(גבוה יחסית לאחרים)...) ובג'וי מקס 250.
    מחר אני הולך לראות את
    פיאג'ו XEVO 2016 מפרטי, ועל הדרך נתקלתי בתפנית מעניינת, אני רוצה לשאול כאן ולא לפתוח אשכול חדש(נראלי מיותר):

נתקלתי בג'וי מקס XI 250 שנת 2016 יד 3 שטוען שהקטנוע על 10 אלף קילומטר...זה לא נראלי הגיוני, והוא טוען שלא הוחלף מנוע, ושכל הידיים לפניו היו חברים שלו שהקטנוע עבר ביניהם...יש חיה כזאת או שזה מתכון לאסון?

בנוסף התכנון שלי להתקין הזעקה האחרונה על
    הפיאג'ו XEVO במידה וארכוש נטו בגלל הטראומה שעברתי, אולי יעזור לי לישון יותר טוב בלילה... אשמח אם יש כאן המלצות עליהם, גם קראתי שהם יכולים להחזיר את מחיר הקטנוע במידה ולא נמצא, אני בכל מקרה אתקשר אליהם לשאול פרטים, אך אשמח לקרוא חוות דעת בעדם או נגדם בפורום.

ושוב אני ממש מודה לתגובות כאן, שהיו בעבר ושיהיו בעתיד, המון המון תודה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Axel צפיה בהודעה
    חברים תודה רבה על התגובות
    הפנמתי ויישמתי את הרוב שנאמר כאן, ירדתי מקטגוריית ה350 במטרה להתרכז ב250 סמ"ק, בעיקר הפיאג'ו XEVO(כפי שנאמר כאן ולפי מחקר שעשיתי קראתי הרבה מחמאות עליו-חסכוני,טיפולים,ביצועים,תמורה למחיר,גובה(גבוה יחסית לאחרים)...) ובג'וי מקס 250.
    מחר אני הולך לראות את
    פיאג'ו XEVO 2016 מפרטי, ועל הדרך נתקלתי בתפנית מעניינת, אני רוצה לשאול כאן ולא לפתוח אשכול חדש(נראלי מיותר):

נתקלתי בג'וי מקס XI 250 שנת 2016 יד 3 שטוען שהקטנוע על 10 אלף קילומטר...זה לא נראלי הגיוני, והוא טוען שלא הוחלף מנוע, ושכל הידיים לפניו היו חברים שלו שהקטנוע עבר ביניהם...יש חיה כזאת או שזה מתכון לאסון?

בנוסף התכנון שלי להתקין הזעקה האחרונה על
    הפיאג'ו XEVO במידה וארכוש נטו בגלל הטראומה שעברתי, אולי יעזור לי לישון יותר טוב בלילה... אשמח אם יש כאן המלצות עליהם, גם קראתי שהם יכולים להחזיר את מחיר הקטנוע במידה ולא נמצא, אני בכל מקרה אתקשר אליהם לשאול פרטים, אך אשמח לקרוא חוות דעת בעדם או נגדם בפורום.

ושוב אני ממש מודה לתגובות כאן, שהיו בעבר ושיהיו בעתיד, המון המון תודה
    לגבי הג'וימקס:
    קרו דברים מעולם. יש אנשים שקונים קטנוע ובקושי רוכבים.
    עם זאת, כשזה קורה על פני 3 ידיים זה כבר מדליק נורה. פחות סביר שכל אחד מהבעלים לא נסע אפילו 3-4 אלף ק"מ בשנה.
    אפשר לבקש לראות תיעוד מהטיפולים, בדגש על טיפול פעם בשנה (כנדרש, ללא תלות בק"מ). אם הקטנוע טופל כל שנה ובקבלות מופיע שבאופן עקבי הוא נסע 1500-2000 ק"מ בשנה, סבבה. אם אין תיעוד, ולא ברור מתי ואיך הקטנוע טופל - הייתי מדלג הלאה מיד.
    בכל מקרה, ק"מ נמוך באופן חריג זה נחמד - אבל זה לא בהכרח אומר שהקטנוע במצב מצויין. יכול להיות שעבר תאונה, יכול להיות שהוא עדיין נוסע על שמן בן 6, יכול להיות שנרכב בפול-גז ללא בדיקות שמן והיה בחוסר תמידי.
    לכן, אני הייתי מתמקד בראש ובראשונה בחיפושים אחרי קטנוע מבעלים רציני ובוגר, שרכב רגוע, טיפל היטב והיה ערני למכונה. הייתי נמנע מכלים עם ק"מ ממוצע ומעלה (בכל זאת, יש מספיק כלים בשוק), אבל אשקול בחיוב קטנוע שנסע 4-6 אלף ק"מ בשנה בממוצע אצל בעלים רגוע ואחראי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual