מקפיץ.
אף אחד לא רוצה אופנוע חדש עם תוספות במחיר של משומש ללא תוספות?
נאלץ למכור עקב נסיעה ארוכה לא מתוכננת. מוטו-גוצי V85TT עם פחות מ-3500 ק"מ עדיין באחריות. יד שנייה (נרכש מהיבואן עם 0 ק"מ). תוספות: מגן מנוע Givi, משקף גבוה מתכוונן Givi, ארגז, פנסי ערפל, כיסוי מושב, צופר משופר וחוקי (ערך התוספות מעל 4000 שקל). מחירון – 68,000 שקל. אמנון 0523498196 20220802_181347.jpg20220802_181435.jpg20220802_181419.jpg
מקפיץ.
אף אחד לא רוצה אופנוע חדש עם תוספות במחיר של משומש ללא תוספות?
באסה, מקווה שהמעבר לחו"ל מצדיק את זה)
נראה כמו אחלה קניה, למרות שארגז ADLO על גוצי זה דיסוננס
בהצלחה במכירה!
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
המעבר לחו"ל הוא לכחצי שנה (ענייני עבודה) עם ביקורים מדי פעם בארץ.
המכונאים טוענים שלהעמיד את הכלי לתקופה ארוכה יזיק לו. שושני טועו שלא.
אם ישאר אצלי, אני מניח שיקבל ארגז מכובד יותר.....
תגיד לי,
אתה רציני?
חצי שנה זה כלום.
אם אתה דואג, תעשה פרוטוקול אחסנה לטווח ארוך.
בעקבות שאלה בפרטי התחלתי לכתוב מה צריך לעשות.
אבל נתקלתי בכתבה של מיצו שדי מדברת על הכל.
בגדול,
אופנוע חדש מתמודד טוב יותר עם אחסנה, מאשר אופנוע ישן (בעיקר בלאי של מחזירי שמן, חלקי גומי, וחלודות), והרבה דברים שרשומים הם מיותרים לתקופה לא ארוכה מדי של חצי שנה, אבל גם אני בשביל השקט הנפשי הייתי משקיע בהם (לא כי צריך, אלא עניין של אופי).
אני רוצה לציין שwd40 הוא לא! שמן ולא מחזיק מעמד. ולכן כשמדברים על שימון, עדיף להשתמש בשמן אמיתי (ועדיף כבד, ואחד שלא תוקף גומיות).
טלסקופים נוטים לפתח ג'ינג'ים וכדאי להקפיד על שימון שלהם, בעיקר את הקטע ש"עובד". לגבי ניפוח, זה סבבה, אבל עדיף להרים את האופנוע (ג'ק אמצע מטפל באחורי, ואת הקדמי אפשר לאלתר, או לפרק). וכמו שרשם מיצו, הכי חשוב זה מקום האחסון. ולא. כיסוי ברחוב הוא לא פתרון טוב (מה גם, שקיים סיכוי שהעיריה תסלק את ה"מפגע"). המינימום זה מקום מקורה+כיסוי. הכי טוב- חניון סגור ויבש+כיסוי.
משזה נאמר,
האופנוע שלי עמד כמה חודשים טובים מכוסה תחת סככה, ללא שום "טיפול" למעט מצבר מנותק, כי פשוט לא יכולתי פיזית לעשות זאת. כשהצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ברמה שמאפרת הנפת רגל מעל המושב, פשוט באתי, חיברתי מצבר (הטענתי אותו לפני, אבל לא היה באמת צורך. בבדיקה הוא היה מלא לחלוטין), הנעתי, ואחרי כמה דקות של חימום, פשוט נסעתי למוסך לטיפול גדול. לא נרשמו נזקים או בלאי (למעט ג'ינג'ים במזלג).
הנה מה שרשם מיצו:
https://www.mitsu.co.il/?p=5114
וגם שרשורים רלוונטיים:
(יש עוד כמה):
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A0%D7%95%D7%A2
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...95%D7%93%D7%A9
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 24-02-2023 בשעה 11:30.
אתה לא רציני.
ברוב ארצות אירופה הכלים מאוכסנים לחצי שנה כל שנה. לא קורה להם כ-ל-ו-ם, מקסימום מחליפים מצבר.
כעיקרון, כל מה שאתה צריך:
- שים תוסף לדלק, שמעכב את הפירוק שלו (הדלק היום אקולוגי, ועם הזמן מתפרק למרכיבים).
- רצוי להרים את הגלגלים מהרצפה (ג'ק). אם זה לא אפשרי, הייתי לפחות ממלא לחץ גבוה יותר מהמלצת היצרן (+15%).
- רצוי לנתק את המצבר, בייחוד אם יש אזעקה.
- לשמור במקום מקורה.
- לשמן היטב את השרשרת.
- אפשר, כמו שהמליצו מעליי, לשמן את הטלסקופים למניעת חלודה.
- בעוד חצי שנה - תטעין מצבר (אם צריך), מלא אוויר בצמיגים, וסע להחליף שמן.
ורק כדי להעמיד דברים בפרופורציה - גם אם לא תעשה את כל אלה, שום דבר נוראי לא יקרה. פשוט יש סיכוי שתצטרך להגיע לטיפול במוסך בגרירה ולא בנסיעה כי לא יהיה לך מצבר.
יצא לי להשמיש כלים שעמדו תקופה הרבה יותר ארוכה (מעל שנה), ולרוב - זה הסתכם בדלק טרי במיכל, החלפת שרשרת אם האופנוע עמד בגשם עם שרשרת יבשה ומצבר חדש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה על הטיפים.
זה מה שאעשה (חוץ מלשמן שרשרת - לגוצי יש דרייב שאפט).
אגב, מה עדיף (אם יש עדיפות בכלל)? לחבר את המצבר למטען חכם למשך כל התקופה (יש לי אפשרות כזו) או לנתק מצבר?
אם יש לך אזעקה ואיתוראן אז מטען. אם לא אז לנתק. זאת לא אמירה גורפת. אסביר את ההגיון.
לפעמים המערכות הללו מגיעות עם סוללת גיבוי חיצונית. בשגרה הן מקבלות חשמל מהמצבר, והסוללה כשמה כן היא- לגיבוי.
כאשר אין מצבר למשך תקופה ארוכה, הסוללה הפנימית יכולה להגמר (או קרוע מכך לקצר) ובהמשך לעורר שלל בעיות במערכת החשמל (בד"כ זרמי זליגה גבוהים שמחסלים מצברים).
מעניין אם באיתוראן של אופנוע יש סוללת גיבוי. המערכת כל כך קטנה שאני בספק.
המערכת אכן פיצית. פעם היו פלאגים של כבל טעינה לטלפון שהיו גדולים יותר, אבל איך היא תשדר בניתוק מצבר? אני יכול רק לשער שיש שם איזו סוללת ליתיום קטנה.
לזכרוני, עדיף להשאיר בטעינה מאשר לתת למצבר להפרק לאט. חצי שנה זה לא הרבה זמן, אז לא נורא אם תשכח.
הלו, זה פורום מכירה.. חבל שלא פתחתם שרשור כבר בכללי, יש פה לא מעט הגיגים לשמירת כלים שעומדים תקופה.
אני הייתי מוסיף לאחסנה היבשה - לרסס ספריי סיליקון (להשקיע במשהו מוכר, לא הפשוטים של סאסא-טק הרקולס ודומייהם, של WURTH מעולה!!) על כל הגומיות/מחזירי השמן החיווטים וצינורות הגומי, גם על הפלסטיקים השחורים זה טוב, אם כי אם מכוסה אז פגיעות שמש לא יהיו.
לדחוף איזו גרב לחור האגזוז, אולי גם לפתח של נשם תיבת האויר/פילטר האויר מקדימה, ולשמור שלא יהיה רווח בין המושב לכיסוי, כי אז זה יהפוך לבית של חתול.
בהצלחה![]()
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast