אני סטודנט ועובד במשרה חלקית כמאבטח, לפני חצי שנה הצלחתי לחסוך לדאון טאון 250 2016, נסעתי איתו לעבודה, עבדתי לילה וכשחזרתי כבר לא היה קטנוע...לא הספקתי לשים עליו אפילו איתוראן...עד היום אני בתחבורה ציבורית, מה לעשות אני גם עוזר לאמא, היא לא במצב לעזור לי, היא אפילו לא יודעת שהיה לי קטנוע בכלל זה קרה כל כך מהר שאפילו לא הספקתי לספר לה והיום זה לא כזה רלוונטי זה מיותר.
עם כל הצער שבזה, החיים ממשיכים, והגעתי לנקודה בה אני שוקל לקנות עוד קטנוע(עד כדי כך נמאס לי מאוטובוסים דחוסים באנשים, בעיקר בשעות הלילה באיזורי תל אביב)- לנסיעה בערך 30 ק"מ ביום\100-120 ק"מ בשבוע, הדאון טאון שהיה לי היה נחמד אבל קצת חסר כוח בבינעירוני + אני 1.90, 125 סמ"ק למשל לא יושב עליי משהו.
*מצד אחד אני חושב לקנות קטנוע איכותי שיהיה קצת יותר יקר (יד 2) עם קילומטר נמוך לשמור עליו שישרת אותי להרבה זמן(מחפש דאון טאון 350 2019,התקציב: 15000), מצד שני לא בטוח שהוא ישרת אותי להרבה זמן כי הוא יגנב שוב פעם, ועם כמות הגניבות שאני רואה מידי יום בפייסבוק וכו', המשטרה סוגרת תיקים מחוסר עניין(כמו את שלי,למרות שהייתה מצלמה ממש על הזירה), איתוראן לא תמיד מוצאים את הרכב, מה שנשאר בשביל להגן מפני גניבות זה ביטוח מקיף שיקר בטירוף, ומעלה את התקציב בסכום בלתי מבוטל או לחלופין מוריד מתקציב הקטנוע.שגם יהיה מעל 250 סמ"ק בביטוח...ואני סטודנט עדיין...
*או, לקנות קטנוע עם יותר קילומטר,יותר ישן,לכוון למשהו שיהיה יותר זול במחיר הראשוני שלו, שכנראה יעלה לי יותר באחזקה בסוף עם כל מיני הפתעות,לנסוע רגוע ולשמור עליו, לנסות להתפשר על משהו עד 10000 ולהשאיר 5 אלף לכסות ביטוח מקיף ומה שישאר מחובה לפרוס, מצד שלישי מה יש לי לעשות ביטוח מקיף על רכב שעולה 10000...אומנם זה קצת אבל לי כרגע זה סכום שאני לא מביא בחודש.
*או ללכת לאיזה סוכנות, לקחת קטנוע יד שנייה, למשל את הדאון טאון שאני מחפש, לתשלומים, ואז מהסכום הנזיל שישאר לי לכסות ביטוח חובה וביטוח מקיף...
אם כי זאת החלטה כלכלית לא משהו,יותר מידי התחייבויות.
סליחה על החפירה, אם מישהו יוכל לכוון אותי, אולי מבחינת סוג הקטנוע שיכול להתאים חוץ מדאון טאון 350, או החלטה טובה שאני יכול לקבל או לפחות לקבל פרספקטיבה לגבי הגניבות ואם יש פתרון אחר לזה חוץ מביטוח חובה, אני מאמין שאני לא היחיד שסובל מזה, אני נורא אשמח לעזרה. תודה מראש לכולם.