אפשר לכוון בולם אחורי בכל אופנוע? אם כן כדאי לכוון אותו בכל פעם שרכיבים מאחורה מישהי? כדי לצמצם בלאי
בינתיים אני רק ממלא עוד אוויר לצמיג האחורי כמו שכתוב בספר אבל עדיין יש יותר משקל על הבולם האחורי
אפשר לכוון בולם אחורי בכל אופנוע? אם כן כדאי לכוון אותו בכל פעם שרכיבים מאחורה מישהי? כדי לצמצם בלאי
בינתיים אני רק ממלא עוד אוויר לצמיג האחורי כמו שכתוב בספר אבל עדיין יש יותר משקל על הבולם האחורי
בבולמים פשוטים לא ניתן לכוון.
מה שכן ניתן לכוון זה את עומס הקפיץ (הטבעת המשוננת, או ברז).
בבולמים יותר מתקדמים ניתן גם לכוון את מהירות הסגירה (כיווץ) ובחלק אף את מהירות החזרה.
באופנועים מתקדמים, ניתן לעשות הכל חשמלית בלחיצת כפתור.
אבל,
כיוון פרה-לואד ובולמים זה עולם ומלואו.
אם יש לך ברז ואתה יוצא לטיול של יום שלם עם מורכבת שווה.
אם יש לך טבעת ואתה מרכיב מישהי בעיר, לא הייתי מתעסק עם זה.
לבולם אחורי (ויש סוגים שונים) יש כיוון מתח קפיץ ראשוני שקוראים לו PRELOAD שבעיקר משפיע על הגאומטריה הסטטית של האופנוע כשהוא עם עומס (כלומר האם הזנב נמוך או גבוה כשהרוכבים עליו).
אם אתה מעלה את עומס הקפיץ ראוי להוסיף גם שיכוך החזרה ושיכוך כיווץ (REBOUND ו - COMPRESSION).
כלל אצבע שעובד "בסדר" במרבית אופנועי השטח תעלה 5 קליקים של כיווץ ו 5.
כיוון מתלים זאת תורה שלמה אבל בגדול, הרכבה של רוכבת נוספת מעביר את נק הכובד אחורה ומעלה ומאד מקלקלת את ההתנהגות של האופנוע.
יותר לאופנוע ספורט פחות לאופנוע טורינג.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51