תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: אופנוע חדש לרוכב חדש - אשמח לעזרתכם

Junior Member

אופנוע חדש לרוכב חדש - אשמח לעזרתכם

היי אנשים, מה שלומכם ?
    אני חדש בפורום ואשמח לעזרה.

הפקקים שברו אותי - אז החלטתי לאחרונה לעבור לאופנוע.
    כן כן, כמו לכולם, גם לי נמאס לבלות כל בבוקר שעה וחצי נסיעה לעבודה (אחרי שאני מכניס את בתי לגן), ואז לצאת מהמשרד ממש מאוחר בשביל לחמוק מפקקים - ולא לראות את הבת שלי
    מרחק העבודה מהבית שלי נע סביב ה- 8-10 ק"מ. ניסיתי אופניים, אך אין באזור שלי תשתית מתאימה - לקח לי שעה (יותר טוב מרכב) ולא היה נוח.

יש לי רישיון לאופנוע עד 500 סמ"ק שעשיתי בגיל 17 (היום אני בן 35+) והתחלתי לאחרונה לקחת שיעורי ריענון.

כעת אני מתלבט איזה אופנוע לרכוש, ואשמח לעזרתכם.
    להלן מספר פרטים חשובים:

1. אני רוצה לקנות אופנוע חדש בלבד! יד 2 מבחינתי זה הרבה עבודה. לא רוצה ליפול על אופנוע בעייתי ואז לשלם הרבה כסף על תיקונים.
    2. אני מתכנן לנסוע רק לעבודה וחזרה (יש ברשותי רכב משפחתי נוסף) בכבישים עירוניים, וקצת בין עירוניים (כביש 4 אזור רמת גן/קרית אונו).
    3. היות ואני עובד מידי פעם מהבית, אני מגיע עם הרכב לכ- 7,500 ק"מ בשנה בלבד.
    4. אני לא רוצה קטנוע, אלא אופנוע בלבד - אם כבר לרכוב, אז בכייף ובסטייל.
    5. מחפש אופנוע חסכוני, שלא יעשה לי בעיות, אך במחיר סביר - עד 35 אלף ש"ח - אם זה בכלל אפשרי (עדיף אופנוע זול יותר).
    6. אני בחור יחסית נמוך - 1.69 שוקל 63 ק"ג

- מאוד התלהבתי מהמראה של הלאונצ'ינו 250 (מאוד אוהב וינט'ג) אך מדובר באופנוע סיני (על אף המותג האיטלקי) אז נראה לי עדיף שלא.
    - מאוד התלהבתי גם מהמראה של ה- HPS 300 (FB) ומה- 300AC (ווג), אך נאמר לי שמדובר באופנועים לא אמינים. זו הסיבה אולי שהם זולים. האמנם?
    - ברור לי שזה לא חכם לקנות אופנוע ראשון חדש... האופנוע יקבל הרבה שריטות (במקרה הטוב).. אך בכל זאת, אני מעדיף אופנוע חדש בשביל לעשות קניה מהירה ולא להתעסק בבדיקות וחיפושים.
    - מתחקיר קטן שעיתי, נראה לי (ואולי אני טועה) שהכי יכול להתאים לי זה ה- CB300R ההונדות אימינות נכון?

אשמח להצעות נוספות, תודה מראש !
    נערך לאחרונה על ידי AV1986; 25-02-2023 בשעה 10:18.

Member
    ברוך הבא לפורום ולעולם הדו"ג!
    אכן באתי להציע את ה-CB300R עוד לפני שהגעתי לסוף וראיתי שרשמת. וכן, הונדה נחשב למאד אמין כאשר סיניים נחשבים ל... פחות. וגם עם פחות פוליש בחווית הרכיבה.
    לא רכבתי על אף אחד מהדגמים שרשמת (מעטים ניסו, לדעתי), אבל כן רציתי לציין לשקילה את ההוצאות שמסביב: ביטוח חובה, מקיף (או לפחות צד ג'), ציוד מיגון והשתלמות רכיבה שאולי תרצה לקחת אם סגנון הנסיעה העיקרי הוא להשחיז את הכלי בין מכוניות. יכול להיות שיהיה הגיון להציץ בכלים יד שניה במצב טוב ולעשות מחקר קטן לאיך לזהות שם בעיות. לא חסר אחלה כלים.
    אגב, מבין את ההעדפה לאופנועים מבחינת סטייל, אבל קטנוע הוא לא בהכרח רע מהבחינה הזו ובד"כ הרבה יותר פרקטי לשימוש הצפוי שלך (יום-יום לעבודה), גם מבחינת תפעול (לפחות בהתחלה) וגם מבחינת נוחות. לרכב באוגוסט עם ציוד מלא ותיק גב לא כזה שוס.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Junior Member
    תודה רבה על התגובה המפורטת.

"השתלמות רכיבה" ? סקרנת אותי. במה מדובר ? מה המטרה? איפה עושים?

Senior Member
    היה לי cb300r, הוא מתאים ואני יכול להמליץ עליו בחום.
    אם אתה קונה כזה ורוצה לשים עליו ארגז אז תחזור אלי (צריך להיות לי קיט סבל של givi ואני בכיף מוסר אותו).

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שלום וברוך הבא!

ברשותך, לפני שאמליץ על כלים כאלה ואחרים, אחדד כמה נקודות כלליות שאוללי אתה לא מודע אליהן.
    1. עלות הביטוח. ביטוח החובה לאופנועים יקר מאוד, ועומד על כ-4K לאופנוע עד 250 סמ"ק ועל כ-5.5K לאופנוע 251 סמ"ק ומעלה - לרוכב בסביבות הגיל והותק שלך, ללא עבר ביטוחי ושלילות ב-3 שנים האחרונות. משום שרוב הנסיעות שלך הן עירוניות-פרבריות, יש הצדקה כלכלית לרכוש אופנוע עד 250 סמ"ק שמספיק לתנאים האלה (כמובן שזה לא חובה, כל עוד לא מדובר בסכום משמעותי בשבילך).
    2. ישנם אביזרים מסויימים שמשדרגים מאוד את החיים עם האופנוע. העיקרי הוא ארגז מטען (רצוי בגודל של 50 ליטר ומעלה) והשני הוא מגני מנוע (שיכולים לחסוך הרבה כסף רב ועוגמת נפש במקרה של נפילה חו"ח). אני ממליץ על מגיני ברזל שמתחברים לשלדה - מה שנקרא Crash Bars.
    העלות - 2000-3000 שקלים לסבל וארגז איכותי (Givi, Kappa, Shad, Hepco&Becker) וכ-1500 שקלים למגן מנוע.
    3. אומנם רכישה של אופנוע חדש זאת הדרך הפשוטה, אבל אם יש רצון לחסוך - ניתן לחפש כלים משומשים עם קילומטראז' זעום. הם יהיו זולים יותר באלפי שקלים, ולפעמים גם יהיו כבר מצויידים בתוספות יקרות כפי שתארתי לעיל.

לגבי הכלים עצמם:
    בקטגוריית ה-250 אני ממליץ בחום על הויסטרום 250 של סוזוקי. למה? בעיקר כי זה כלי מאוד אמין (למרות שההרכבה מתבצעת בסין) וראיתי כבר כלים כאלה עם קילומטראז'ים מאוד גבוהים יחסית לנפח.
    אם אתה לא מוכן להתפשר על עניין העיצוב, תוכל לשקול גם את ההסקוורנה סוורטפילן 250 - שיהיה פחות פרקטי, כנראה פחות אמין ויקר יותר לאחזקה, אבל מרגש ומגניב יותר. מצד שני, הוא זול לקניה (משאיר עודף מ-30K).
    ויש גם את המונדיאל שהזכרת. לא יודע מה רמת האמינות שלו, אבל להערכתי - זה דגם שבו הפרקטיקה (נוחות, ביצועים, יכולת הרכבה) הוקרבו על מזבח העיצוב (שזה נכון גם לגבי ההסקוורנה במידה מסויימת).

מעל 250 - השמיים הם הגבול.
    קודם כל, יש את ה-CB300R שהזכרת. אופנוע מעולה ומתאים בול לדרישות שלך. הוא נוח, פרקטי, אמין ולא יקר לאחזקה. העניין הוא שכחדש ועם תוספות, הוא כנראה עובר קצת את התקציב.
    כיוון אחר הוא הרויאל אנפילד מטאור 350. הוא גם זול מאוד לקניה (25-28K), קל לרכיבה ובעל מראה קלאסי נקי. דגם נוסף של האנפילד הוא ההימליאן - שמשלב קווים קלאסיים עם תנוחת אדוונצ'ר ויכולת שבילים. הוא יתאים מאוד לדרישות שלך ויביא ערך מוסף של יכולת לטייל בשטח קל - לאט, אבל בסטייל.
    אם עולים עוד בתקציב לכיוון ה-40, יש את ההסקוורנה סוורטפילן 401 (שזה בעצם, ק.ט.מ דיוק 390 בעיצוב ניאו-רטרו). זה כבר אופנוע עם ביצועים מרשימים למדי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

והנה לך כמה אופציות מעניינות...
    סוורטפילן 250 יד יבואן (0 ק"מ) - מניח שהמחיר יהיה באיזור 25K, מה שמשאיר לך לא מעט כסף לתוספות/שדרוגים.
    https://www.yad2.co.il/s/c/jhnreszz

הונדה CB300R אחרי הרצה, עם קצת יותר מ-1000 ק"מ. כולל תוספות (ארגז).
    די בטוח שתוכל לסגור 29-30K עם המוכר.
    https://www.yad2.co.il/s/c/7huexrqu

סוורטפילן 401 כמעט חדש - עם עודף מ-30K.
    https://www.yad2.co.il/s/c/9l57dqe1

רויאל אנפילד הימליאן עם 4K ק"מ, בטרייד של היבואן. יש בלוח עוד כמה כלים עם נתונים דומים.
    https://www.yad2.co.il/s/c/r3ff5h6n
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ואוו!
    תודה רבה לך על המענה ה-כל כך מפורט. אבדוק את האופציות השונות, ובטח אחזור בקרוב עם שאלות נוספות!
    שוב, תודה!

Senior Member
    בנוסף להצעות של קקטוב- לפני כל התוספות תשקיע בקורס רכיבה מתקדמת.
    אחר כך תעשה קורס אסטרגיות כביש.
    כי לדעת לרכב זה משהו אחד ולדעת להתנהג בכביש עם אופנוע זו תורה בפני עצמה.
    עשיתי 2 קורסים עם אופנוען מאומן ומאוד מרוצה אבל לא משנה אצל מי -כי התורה היא אותה תורה בגדול.
    לרוכב חדש שנמצא בשעת העומס במצב הכאוטי שקיים על הכביש הסכנה מאוד גדולה. יותר נכון סכנות. אוקיינוס של סכנות.
    תעשה קורס גם במחיר של התפשרות על מודל. שווה כל שקל וכנראה שגם תגיע עם פחות סטרס לעבודה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    תעשה קורס גם במחיר של התפשרות על מודל. שווה כל שקל וכנראה שגם תגיע עם פחות סטרס לעבודה.
    פחות סטרס? תוכל להסביר?

אחת הסיבות שאני רוצה לעבור לאופנוע היא על מנת להוריד את הסטרס הזה שיש לי ברכב.

הפקקים מטריפים אותי.. גורמים לי להתעצבן כל יום, הן בדרך למשרד והן בדרך חזרה הביתה. אני מגיע למשרד כל יום עצבני. שלא נדבר על זה שכל פעם שאני צריך לצאת לפגישה אני אני צריך להתכונן מראש... לתכנן את מסלול הנסיעה.. לבדוק את זמן הנסיעה.. לתאם את הפגישה לשעות הפחות עמוסות - שזו לא תמיד משימה פשוטה.
    אגב, זה גם פועל הפוך. כשאני קבוע פגישות אצלי, אף אחד לא מוכן להגיע אלי בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחר הצהריים... רק באמצע היום בשביל להימנע מפקקים.

אז אני מניח שהאופנוע יוריד לי את הסטרס הזה שיש לי כל יום.. לא?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא.
    אם אתה נוטה להתעצבן בפקקים,
    אתה תגיע לעבודה עם רצח בעיניים ברכיבה.
    כמות האנשים שינסו לרצוח אותך כל יום,
    או סתם יזרקו זבל מהחלון מול הפרצוף שלך, תוריף אותך.
    כשאתה לומד לרכב עם אסטרטגיה וטקטיקה נכונות, אתה צופה הרבה יותר מהמקרים האלה, וברגע שאתה לא מופתע, אתה מתעצבן פחות. עם זאת, זה דורש המון ריכוז, ובקיץ, בגלל שאנחנו גם במדינה צפונית ממוזגת, אתה לעתים מגיע בסוף יום מותש הביתה.
    אני יודע שרשמת אופנוע בשביל כיף וסטייל.
    אבל,
    אם רוב הנסיעה שלך היא בפקקים, ובמיוחד בקטעים שבתוך העיר,
    קטנוע יענה על הצרכים שלך הרבה יותר.
    ובנוסף, זכור!
    בחורף זה עוד 10 דקות של התארגנות על ציוד.
    בקיץ זה להגיע מיוזע ועייף.

ציטוט נכתב במקור על ידי AV1986 צפיה בהודעה
    פחות סטרס? תוכל להסביר?

הפקקים מטריפים אותי.. גורמים לי להתעצבן כל יום, הן בדרך למשרד והן בדרך חזרה הביתה. אני מגיע למשרד כל יום עצבני. שלא נדבר על זה שכל פעם שאני צריך לצאת לפגישה אני אני צריך להתכונן מראש... לתכנן את מסלול הנסיעה.. לבדוק את זמן הנסיעה.. לתאם את הפגישה לשעות הפחות עמוסות - שזו לא תמיד משימה פשוטה.
    אגב, זה גם פועל הפוך. כשאני קבוע פגישות אצלי, אף אחד לא מוכן להגיע אלי בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחר הצהריים... רק באמצע היום בשביל להימנע מפקקים.

יוריד.
    גם אני נוטה להתעצבן כשאני ברכב... על גבי האופנוע אני הרבה יותר רגוע.
    בניגוד לרכב, אופנוע מאפשר להתרחק ממטרדים בתנועה, לעקוף אותם בזמן המתאים מאחד הצדדים ולהתרחק.
    ברכב הם מצליחים לתקוע אותך להרבה זמן, ואז רף העצבים מתחיל לטפס.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    אתחיל בזה שכולם כאן נותנים עצות זהב!

KKatkov המשקיען הוא אליפות ואישיות בפני עצמה.

אני מציע לך להתחיל עם אופנוע יד שניה, למרות שאתה חושב שזה כאב ראש.

1. יהיו לך יותר אפשרויות רכישה בתקציב שהצבת לעצמך
    2. תוכל להתנסות על כלי או כלים מבלי להפסיד את ירידת הערך בקניה של חדש
    3. פחות כאב לב על שריטות או נפילה בחנייה, עד שתהיה מיומן
    4. סיכוי טוב כפי שנאמר למעלה שתמצא כלי עם תוספות חיוניות, שלא תצטרך לרכוש כבר בהתחלה

גילוי נאות - אני עוסק בתחום

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי AV1986 צפיה בהודעה
    פחות סטרס? תוכל להסביר?

יוריד לך ב90% מהמקרים.
    מאוד חם ו\או מאוד גשום ו\או נסיעות ארוכות זה גם יעייף ויעצבן, אבל ברוב הנסיעות זה מעולה.

Junior Member
    רובכם ממליצים לי להתחיל עם יד שניה, וכנראה בצדק.
    עם זאת, אני מאוד מפחד ליפול על אופנוע בעייתי. אין לי הבנה באופנועים.. אז עלה לי רעיון אחר.
    במקום להשקיע באופנוע חדש 40-50 אלף ש"ח, ואז לאכול את הלב כשהוא יקבל שריטות... אולי פשוט אקנה אופנוע חדש, אבל מהדגמים הסינים.
    leoncino 250 למשל.. או 300AC-X... שעולים רק 27-28 אלף ש"ח.
    מה אתם אומרים?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    שאלה תקלל כל פעם שתיסע באוטובוס.