הזוי. מי אמר להם שעשית בדיקה לפני קנייה?
אני חושב שאני פשוט הייתי אומר להם שאין לי את המסמכים האלה.
היי, קניתי קטנוע פיאג'ו 250 שנת 2014 לפני כחודשיים והוא עבר תיקונים וטיפול רציני ויישור קו שעלו לי 3000 ש"ח מיד לאחר הקניה.
שבועיים אחרי שהוצאתי אותו מהמוסך נכנס בי רכב ובקיצור הקטנוע טוטלוס לאחר בדיקת שמאי שהעריך את סכום הפיצויים בגובהה של מחיר המחירון פחות שרידים שמכרתי למוסך המורשה.
לאחר כמה שבועות שכל המסמכים נמצאים כבר אצל חברת הביטוח והם כבר קיבלו את לקיחת האחריות של הצד הפוגע,
הם מבקשים את הסכם קניית הקטנוע + הבדיקה שלפני הקניה.
לי זה נראה כמו ניסיון שלהם לנסות לשלם לי פחות מהסכום שקבע השמאי. כי הרי שאפסיד פה כמה אלפים טובים בלי החישוב של התיקונים..
השאלה שלי, האם זה תקין בכלל לבקש את המסמכים האלה? מישהו התנסה בסיטואציה כזאת בעבר?
תודה מראש לעונים.
הזוי. מי אמר להם שעשית בדיקה לפני קנייה?
אני חושב שאני פשוט הייתי אומר להם שאין לי את המסמכים האלה.
אתה מתייעץ עם עורך דין? באמת נשמע שהם מנסים לעקוץ..
Sent from my S60 using Tapatalk
הרכב הוא במקרה רכב של ליסינג?
כי זה נשמע בדיוק כמו המקרה של חברת ליסינג שהיא המבטחת של עצמה. מורחים את הזמן לנצח כי הם לא חייבים לעמוד בחוק של תשלום תוך 30 יום.
זה לא ליסינג..
השאלה אבל האם ההליך הזה תקין מבחינתם? או שמה שהשמאי קבע זה מה שצריך להיות וזהו?
חברות ביטוח תמיד מנסות להתחמק. זה ״תקין״. מקרה מניסיון: נכנס בי רכב, גרם נזק לאופנוע 10K+. נהג לקח אחריות, ועדיין דרשו ממני דברים הזועם כמו ״שלילות רישיון בשלוש (!) שנים אחרונות״.
בסוף שלמו כמו ששמאי כתב.
יש לך באמת דו״ח בדיקה? תראה אותו שיירגעו. אין? אז על מה שאלה?
עו״ד זה אופציה יחסית יקרה, אבל תמיד אפשרית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
שיטת מצליח
חד וחלק.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
יכול לומר שאני לא הייתי מציג בדיקה או חוזה.
במידה ואתה מחויב ידאגו להציג לך את המסמך המחייב, לדעתי אין לדרישה הזו כל ביסוס.
אם תציג - תקבל לפי הסכום הנמוך בין השמאי לחוזה.
אני לא מבין מה הקשר לבדיקה. נניח וקנית נבלה, ולא תיקנת אותו בכלל, הרי מעבר לזה שיכלת לשלם מחירון גם על נבלה כי אתה פראייר, יש את העיניין שביטוח מקיף משלמים על ערך האופנוע. ואת הערך ביום הביטוח קבעה חברת הביטוח. אז שתשלם את הערך הזה!
מה זה משנה כמה שילמת ???
אין דרישה לבדיקת שמאי בזמן הביטוח, חברת הביטוח לא יודעת שהצמיגים גמורים ובתכלס שווי האופנוע הוא 1000 שקל פחות ממה ששילמת... או שצריך להחליף מצבר וכו'...
ואם קיבלת את האופנוע במתנה מדוד שלך ועשיתם העברת בעלות ?
בעצם הם מנסים לכסות על עצמם בדיעבד - קודם נבטח אותך ונקח ממך כסף, ואחר כך נדחה את התשלום, נמרח את הלקוח, נדרוש ממנו בירוקרטיה מיותרת וסחבת, וננסה לקבל הערכת שווי נמוכה מהמחירון... כאילו בדיקת שמאות בדיעבד.
פשוט חלאות.
האם חוזה הביטוח רלוונטי לדברים האלה ? אם כן - אז בבקשה.
אם לא, אז זה פשוט לא רלוונטי לתביעה... כמו שזה לא רלוונטי כמה מעלות היו ביום התאונה או למי הצבעת בבחירות.
תענה להם שהמידע הזה לא קשור לפוליסה ולתנאי ההתקשרות ואתה מבקש להתמקד בנושא.