WhatsApp-Image-EDIT.jpg
חודשים בלי אופנוע והתלבטתי אם בכלל כדאי לקנות אופנוע. ראיתי את הרע בכבישים את השברים והנפילות בשבילים ואמרתי לעצמי, חכה.
אז חיכיתי והזמן עבר ודברים אחרים קצת השכיחו מהלב ופתאום הרגשתי שאני חייב אופנוע. חרמן עד לאזניים שכנעתי את עצמי שכל אחד מהדגמים למטה יענה לצרכי וחשקי:
התאמה לרכיבה בשטח עד רמת קושי 3 בסולם של 5. זה אומר קידמי בקוטר 21. י'- סינגלים נוחים, שבילי ג'יפים לא נוחים.
נסיעות בכביש - אפשרי, רק אם אפשר מעל 120 קמ"ש.
על על 1090 R ישבתי לא מזמן והופתעתי שהגעתי עם הרגליים לרצפה. זאת היתה הבחירה ששימחה את ליבי. אפשר ללחוץ בכביש וגם קצת שטח. ה 1290 T הוא הבחירה הבאה שמלהיבה אותי כבר הרבה זמן. פחות שטח ברמה אחת אבל יש טורינג כמו שצריך ומנוע על חלל. ה CRF 300 (24 כ"ס) שלקחתי לסיבוב היתה הבחירה של הראש. עזוב כבישים, זה מטורף. טייל לבד לאן שאתה רוצה. אמינות, קל. זול. אממה, שכח מנסיעות ארוכות.
אחר כך אמרתי רגע במחיר של אין כביש אולי עדיף DR650 עם שיפורי כיסא ובולמים משם עברתי לאם אתה כבר קונה אופנוע מדוגן לא לכביש באותה סביבת מחיר כך 690 (כי ק.ט.מ זה לא אבניר) ותקבל גם יכולת כביש והרבה יותר פאן בשטח. אחר כך נזכרתי שהונדה מוציעים את הטרנסאלפ 700 והתקשרתי.
עקרונית נראה בדיוק מה שאני רוצה, קצת שבילים הרבה אמינות ואלקטרוניקה אבל יגיעו עוד הרבה זמן ואני חרמן עכשיו. בשבוע שעבר התקשרתי כדי לסגור עם בעלי 690 ובעלי CRF300 ולמעשה העסקאות נסגרו בע"פ כשרק שאלת ההיסטוריה מרחפת מעל זיכרון דברים.
לא היתה היסטוריה אבל היה 790 S עם נתונים טובים.
790, אתה מטורף?
נזכרתי בסרטון האימה של ברט עם הקסקט.
אמ"לק- צלחות בלמים רעועות, בוכנת בלם אחורי שנתלשה מהתושבת, כשלים באלקטרוניקה. אממה, הבחור רוכב אנדורו עם הדבר הזה. חפרתי קצת ביוטיוב והיו עוד דברים שחזרו על עצמם כמו תרמוסטט ובולם אחורי ומוביל שרשרת. מצד שני, אישתי פתאום זרקה שאפשר לטייל בארץ ובחו"ל ודיברתי עם כמה חברים שרוכבים על 790 שלא נתקלו בבעיות.
היתה לי רכיבת מבחן שדי זכרתי לפני שנים וגם הבעלים נתן לי סיבוב קצר ובקיצור שכנעתי את עצמי בהצלחה שזה האופנוע הנכון לעכשיו. עשיתי בדיקה באחד המוסכים המורשים כדי לוודא שאין עיזים. יש היסטוריה מלאה, ק"מ נמוך ושנתון גבוה והכי חשוב, הוא לא בכתום שמכאיב לי בעין.
בדרך חזרה שיחקתי קצת. תאוצה טובה במהירות ביניים 80 עד 180. הקידמי פחות מתלהב מסיבובים מהירים כמו ארפכשד , הבלמים בסדר לא להיט כפי שזכרתי ואולי בגלל שמשומש. הבולמים לכביש בסדר גמור. בשטח אבדוק בהמשך.
התמרון לכניסה לבית הוא סוג של "שטח טכני" והרגשתי את הגודל והמשקל לעומת ארבינקא. אני גם מגיע לאחר שצברתי נסיון בשטח, אני בעניין של טיול ופחות מבחני עבירות.
זה לא אופנוע בינייים או פשרה עבורי כי מכל האדוונצ'רים הוא היחיד שמשלב גובה מושב, משקל, כוח, קצת תיור ואלקטרוניקה מתקדמת וכמובן תמורה לעלות. בעוד 20-30 אש"ח יש את האפריליה (אבניר) והטרנסאלפ החדש שטרם נחת כאן.
הדבר הנכון הוא להחזיק אופנוע ספורט טורינג וצרצר אבל אני לא שם מבחינת תשוקה, עלויות ורצון. אני בהתאוששות ארוכה משפעת אז אני לא עולץ לדברי אשתי אבל אני בטוח שיהיה כיף. יש לי כבר כמה מסלולי טיול בראש וזה יקרה בקרוב.