נתקלתי בפייסבוק בתגובה של בחור שכתב על הדיבורית/מצלמה הזאת. הוא כתב מילה במילה מה שאני חושב, וכאילו הוציא לי את המילים מהפה. מביא את זה כאן, עם עוד קצת התייחסות משלי, ותמונות:
"... אני עשיתי קפיצה נחשונית וקניתי דיבורית סינית שהיא גם מצלמת דרך. הדיבורית עצמה מצוינת, המצלמה גם, הרדיו קולט מעט פחות טוב מהקארדו (למי שחשוב), חסרים כל מיני פיצ'רים שאהבתי בg9, כמו הגברת ווליום אוטומטית או חיוג מהיר למספר קבוע מראש (קריטי למי שגר או עובד במקום עם שער כניסה).
מוזיקה: הווליום יודע להיות חזק מאוד (אני רוכב בינעירוני ועם אטמים). לגבי איכות- אני לא יודע להגיד, כי הסטנדרטים שלי נמוכים.
סוללה- אני נוסע כחצי שעה לכיוון, ומטעין פעם בכמה ימים (בד"כ נוסע עם רדיו, ותמיד עם מצלמה מקליטה).
כל זה באריזה קומפקטית שכוללת גם מצלמת דרך.
שם הדיבורית/מצלמה: maxto m3
קניתי בעלי אקספרס, מהמוכר שהיו לו הכי הרבה מסירות מוצלחות. המחיר סביב ה350 שח..."
סיכום שלי:
מי שרוצה דיבורית פשוטה בלי עודף תחכום, וגם מצלמת קסדה- מומלץ מאוד. לא בדקתי יותר מדי ממשק עם דיבוריות אחרות. ניסיתי פעם אחת בלבד עם עוד רוכב, וזה עבד. לדעתי עובד בשיטה הישנה של "שרשור רוכבים".
יתרונות:
דיבורית ומצלמה.
מחיר.
פשטות.
ווליום גבוה.
ניתן להפעיל את המצלמה ללא דיבורית, או להיפך.
קומפקטית.
סוללה.
חסרונות:
קליטת רדיו,
אין חיוג למספר קבוע בלחיצת כפתור,
הסינית שמדברת איתך לפעמים מתבלבלת (גם בהדלקת המצלמה וגם בכיבוי היא אומרת "radio off", כנראה הזינו פעמיים את אותו משפט ושחכו להזין radio on, או שאני סתם לא מבין את המבטא).
אין הגברה אוטומטית.
אם רוצים להתחבר לאפליקציה (כדי למחוק, או להוריד סרטונים לפלא, או כדי לצפות בלייב מה אתם מצלמים- נחמד אבל מסוכן תו"כ רכיבה), היא דורשת הפעלת מיקום בפלא. זה לא חובה, אפשר גם לפרוק את הכרטיס זכרון בלי אפליקציה.
לעתים ברוח חזקה ומערבולות, הגנת הסרטון האוטומטית (למקרה תאונה), מופעלת, גם כשהחיישן מכוון על הכי פחות רגיש.