שמת שמן מנוע של רכב במקרה?
הרגשתי שהקלאץ קצת מזייף למרות שלא הייתי זגור על בעיה קונקרטית, היה חסר קצת שמן מנוע מילאתי ועל הדרך גם כיוונתי את הכבל קלאץ מניע מכניס לראשון קלאץ לחוץ והאופנוע דוחף קדימה, לא מצליח לחשוב על מה יכולה להיות הבעיה כי שעה לפני הגעתי בנסיעה והכל היה בסדר.
חשד אחד יש לי וזה שמילאתי יותר מדי שמן מנוע, הרגיש לי שנכנס הרבה יחסית למה שהיה חסר.
דבר שני הידית שלא לא מקורית ויש לה קליקים כאלה יכול להיות שזה קשור?
מבחינה הכיוון אני לא מאמין שזאת הבעיה כי כדי לשלול עשיתי אובר מתיחה לרמה שבידית פתוחה הוא לא נכנס עד הסוף ובסגורה אותה סיטואציה.
רעיונות לאבחון?
שמת שמן מנוע של רכב במקרה?
על פניו כיוונת לא טוב. יש רגולאז' גם למטה.
בנוסף,
יתכן והקלאץ' סיים את חייו ואתה מנסה לדחות את הסוף.
כשאתה כותב שהוא זייף , למה הכוונה? מחליק?
לגבי קליקים, לא ברור לי מה הכוונה . האם יתכן שהכבל מתחיל להקרע, ואתה מרגיש את הגידים שלא מחליקים כמו שצריך בתוך השרוול?
לא, אותו שמן כמו תמיד 10w-40 jaso ma2 של liqui moly
זהו אני לא יודע מה זה בדיוק מחליק, אם תכווין את השאלה אולי אדע לענות, הרגשתי בעיקר שההילוכים נכנסים במין זעזוע כזה והייתה לי תחושה גם שבזמן פתיחת קלאץ אני מרגיש כמו מין קליק ביינים חדש כדה שלא היה, אבל בפועל הכל תפקד.
בלמטה לא נגעתי
קליקים הכוונה שאני יכול לקבוע את המרחק של הידית מהידית גז, הכבל נראה טוב בעין.
נתחיל בהגדרות:זהו אני לא יודע מה זה בדיוק מחליק, אם תכווין את השאלה אולי אדע לענות, הרגשתי בעיקר שההילוכים נכנסים במין זעזוע כזה והייתה לי תחושה גם שבזמן פתיחת קלאץ אני מרגיש כמו מין קליק ביינים חדש כדה שלא היה, אבל בפועל הכל תפקד.
בלמטה לא נגעתי
- קלאץ' מחליק - קלאץ' שאינו מחבר בין המנוע לגלגל גם כשהידית משוחררת. במקרים קלים - נוטה לקרות תחת האצה חזקה עם הרבה גז, מתבטא בקפיצה של הסל"ד בלי צבירת מהירות. במקרים קשים - אופנוע לא זז מהמקום תחת גז בהילוך גם כשהקלאץ' משוחרר (כמו ניוטרל תמידי). סיבות עיקריות - כבל מתוח מדי, שמן לא מתאים (למשל: שמן של רכב עם תוספים מקטיני חיכוך), בלאי של רפידות הקלאץ' או של הקפיצים.
- קלאץ' גורר: קלאץ' שאינו מפריד בין המנוע לגלגל גם בלחיצה מלאה. מתבטא בניסיון של האופנוע להתגלגל קדימה/להיכבות גם כשהקלאץ' לחוץ עד הסוף וקושי בהעברת הילוכים. סיבות עיקריות - כבל שאינו מתוח מספיק (קלאץ' מכאני), בועות אוויר במערכת (קלאץ' הידראולי), דיסקיות קלאץ' מעוותות (בד"כ עקב חימום יתר), סלסלת קלאץ' משוננת, מיסב קלאץ' תקול.
לפי התיאור שלך, הקלאץ' גורר. הייתי מתחיל מלבדוק את המתיחה בכבל (צריך להיות לו חופש של כמה מ"מ בידית - לא יותר מזה), מוודא שהכבל עצמו עובר לא קיפולים חדים שיכולים להפריע לתנועה שלו בתוך המעטפת, מפרק אותו מהידית ובודק האם הוא נפרם באיזור החיבור והאם הוא זז חלק.
אם הכל שם נראה בסדר, צריך לפרק את הקלאץ' ולחפש את הבעיה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual