עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 41

אשכול: תגובה להודעה של שושני- קובי נעלם לשם

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    נתחיל עם הבסיס שבבסיס, לשלוח ילד/נכד לשירות צבאי ל-3 שנים לצבא במקום לקולג' ולימודים זה איום.

ללכת ברחוב עם "אצבע על ההדק" ולחכות ל-"אירוע" הבא זה מטורף.

לקבל את זה שיש כביש מסוכנים או אזורים מסוימים שאתה לא יכול להיכנס בתוך במדינה שלך כי הם עוינים
    זה דפוק מהיסוד.

משפחות פשע, מסתננים, ציבורים שלמים שחושבים שהחוק לא חל עליהם כי... זה לגמרי עולם שלישי.

אם כשאתה צריך לעשות משהו מול הרשויות אתה צריך מאכר או פרוטקציה, או המון סבלנות לבירוקרטיה מיותרת
    שמפרנסת אחרים רק בגלל שהמנגנון מנופח בכוונה בכדאי לפרנס אותם זו בעיה אדירה.

כשזכויות שמגיעות לך כחוק מוסתרות ממך וקשה לנצל אותם כי למישהו יש אינטרס להעביר את הכסף שלך למקום
    אחר זו כבר שחיתות.

מחירים הצמיגים (סתם דוגמא לנו שנבין) לאופנועים בארץ יקרים כי מישהו מגן על היבואן ולא מאפשר יבוא אישי
    או יבואן נוסף, אותו יבואן ג מכריח את הבאים אחריו לגבות מחיר מלא למנוע תחרות והורדת מחיר, הצמיג עובר
    בערך 3-5 ידיים כשכל יד גוזרת קופון נוסף. אבל הכי חמור שמישהו מתוך המערכת החיצונית מאפשר את זה.
    זו דוגמא לשחיתות מערכות כללית.

מכרזים תפורים מראש, מנוי מקורבים, חונטות של כוח בכל צומת מרכזית שגוזרות קופון על גב האזרח.

מדינה שהפקירה את החלשים במודע ואני מדבר על נכי צה"ל, אלמנות צה"ל, מגזרים חלשים בשם פוליטיקה
    רקובה ומטומטמת שמפלה ביודעין מגזרים מסוימים אל מול אחרים ומעיזה לקרוא להם בשמות גנאי.

יוקר המחייה שבפרוש היה יכול להיות נמוך יותר אבל יש צרכים אחרים למימון אמונה אישית למגזרים ענקיים.

ילדים לא יכולים להשיג דירה בלי לקחת משכנתאות מטורפות (נחשו מי מרוויח מזה) ולהיות משועבדים כל החיים.
    עובדים כמו מטורפים (גובה מחיר איום מהילדים שלהם) ללא זמן איכות פנוי עד מתי?

מחיקת כל יכולת היצור החקלאיות של ישראל במסווה של פתיחת השוק לתחרות שמי שמרוויח מהעניין הם המגזרים
    העסקיים של היבואנים ורשתות השיווק בעוד במקרה של מגפה נוספת, חרם כלכלי או סתם כשלים של המדינה בניהול
    לא תהיה תוצרת חקלאית בשווקים.

סיר הלחץ מבעבע, עצמת האש עולה ויורדת, אבל לא מפסיקה והלחץ עולה בהתמדה.

להמשיך?

כן החיים קשים בכל מקום, יש עליות וירידות ומקרי מוות גם שם, אבל בגדול אנחנו משולים למי שנופל מגג גורד שחקים
    לפני הפגיעה בקרקע. חיים, נושמים, ומרגישים טוב, אבל רק עד שכוח המשיכה יעשה את הבלתי נמנע...
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אז נניח שיש לי במזומן קצת מעל מליון דולר ( ערך של דירה גדולה בירושלים)
    איפה אני יכול להשקיע אותם ולהשתקע שם??

אולי כמו מהגר סיני לפתוח מוטל בארה"ב ולחיות בו

יאללה תתחילו להריץ רעיונות כשהפרמטרים מדינות עם רפואה מפותחת ושניתן לחיות בהן כמהגר בכבוד???

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    אז נניח שיש לי במזומן קצת מעל מליון דולר ( ערך של דירה גדולה בירושלים)
    איפה אני יכול להשקיע אותם ולהשתקע שם??

אולי כמו מהגר סיני לפתוח מוטל בארה"ב ולחיות בו

יאללה תתחילו להריץ רעיונות כשהפרמטרים מדינות עם רפואה מפותחת ושניתן לחיות בהן כמהגר בכבוד???
    https://leaveisrael.com/where-emigrate/

https://hagira.co.il/%D7%99%D7%A2%D7%93%D7%99-%D7%94%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%94-

%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D/

https://www.davidshield.com/blog/com...n-destinations

https://www.calcalist.co.il/local/ar...765629,00.html

בהצלחה לכל המהגרים
    תשובה זה לא ממש נותן.
    בתחילתו של דבר זה לפתח מנטליות של מהגר ולהיות זר

במחשבה שנייה אולי אני בדרך להיות זר גם פה.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    בלינק הראשון של שושני יש מאמר על הסיבות כביכול למה צריך להגר מפה...
    https://leaveisrael.com/blog/zionism/
    קראתי. קצת הקאתי.
    חשבתי להגיב, אבל ויתרתי.

מי שרוצה להגר, שיהגר. רק כדאי שיזכור מה היה מצבם של היהודים בעולם לפני קום המדינה, ובמה העם שלנו מסתכן במקרה ששוב לא תהיה לו מדינה חזקה ועצמאית.
    אני נשאר כאן, בגבעות של השומרון, לגדל דור חדש של יהודים מתיישבים אופנוענים דוברי עברית ורוסית.
    זה בעיקר בשבילי, אבל גם קצת בשבילכם - כדי שיהיה לכם לאן לחזור אם ההגירה שלכם בעוד 20-30 שנה לא תלך כמתוכנן, ותפחדו ללכת ברחוב כי אתם יהודים מסריחים - אבל בלי צבא יהודי שמגן עליכם כמיטב יכולתו ובלי נשק אישי להגנה עצמית על המותן.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    קראתי. קצת הקאתי.
    חשבתי להגיב, אבל ויתרתי.

מי שרוצה להגר, שיהגר. רק כדאי שיזכור מה היה מצבם של היהודים בעולם לפני קום המדינה, ובמה העם שלנו מסתכן במקרה ששוב לא תהיה לו מדינה חזקה ועצמאית.
    אני נשאר כאן, בגבעות של השומרון, לגדל דור חדש של יהודים מתיישבים אופנוענים דוברי עברית ורוסית.
    זה בעיקר בשבילי, אבל גם קצת בשבילכם - כדי שיהיה לכם לאן לחזור אם ההגירה שלכם בעוד 20-30 שנה לא תלך כמתוכנן, ותפחדו ללכת ברחוב כי אתם יהודים מסריחים - אבל בלי צבא יהודי שמגן עליכם כמיטב יכולתו ובלי נשק אישי להגנה עצמית על המותן.
    אז זהו, שאנטישימיים יש בכל מקום גם בארץ גם בינינו, יהדות היא כבר לא גורם מחבר, יהודי רוסי לא מתחבר עם יהודי אתיופי, חתונות כבר
    מזמן לא עושים ברבנות, בעשר השנים האחרונות הייתי ביותר חתונות תחליפיות מאשר חתונות דתיות.

באירופה מחבקים באהבה (שוב רוב הציבור הנאור) את המגוון העצום של העמים, יש גילוים של שנאת זרים אבל המגמה קדימה במיוחד של
    הדור הצעיר היא החלה וחיבור בין כל הצבעים זה יקח עוד דור או שתיים אבל זה בדרך לשם.

יש לנו סכסוך שכנים עם השותפים שלנו על אותו מטר וחצי רבוע שפה, בינתיים גדלים פה דורות של אנשים שנולדו פה ואין להם לאום אחר
    אז הם ואנחנו פה על מנת להישאר, יותר ויותר שטחים נתפסים לצורך מגורים ומחייה הגבולות שלנו יישארו אותו דבר או יצטמצמו במקרה של
    חלוקה מי שהיה מיעוט בעבר (ערבים דרוזים בדווים מסתננים) גדלים במספרים משמעותיים וזה יתפוצץ לנו בפנים. אז אפשר להילחם כל החיים
    אפשר להתפשר ולהסתגר בשטח מצומצם ואפשר להגר.

מה אתה מקבל במקום אחר במהלך החיים (אין התחל משחק חדש) יותר שטח פתוח, יותר הזדמנויות וקצת טעם אחר. אני לא אומר שזה הפתרון
    האולטימטיבי אבל זה סוג של פתרון. כן ריכוזי ישראלים ויהודים בפינות שונות של העולם. ישמור יותר על ההישרדות שלנו.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    יהודי רוסי לא מתחבר עם יהודי אתיופי
    יש לי חבר (רוסי) נשוי לאתיופית.

באירופה מחבקים באהבה (שוב רוב הציבור הנאור) את המגוון העצום של העמים,
    מהגרי האסלאם ה"מחובקים" מחזירים חיבוק גדול.
    המגמה קדימה במיוחד של
    הדור הצעיר היא החלה וחיבור בין כל הצבעים זה יקח עוד דור או שתיים אבל זה בדרך לשם.
    או שעוד דור-שניים, עם עוד ועוד מהגרים ישנו את פניה של אירופה הישנה שאיבדה את היכולת להגן על הייחוד שלה ועל הבית שלה.
    עכשיו אלה רק שכונות בפאריז, בבריסל ובשטוקהולם שהמשטרה לא נכנסת אליהם. אולי עוד דור אלו יהיו ערים שלמות.
    אימפריות קורסות מבפנים, כשהן משמינות, מתעייפות, מפסיקות להילחם על המעמד שלהן. אז באים עמים רעבים, קשוחים ולוחמניים - בכמויות קטנות הם נבלעים באימפריה. בכמויות גדולות, הם קורעים אותה לגזרים.
    אני לא יודע מה הלך הרוח האמיתי של האירופים, ועד כמה אמיתי מעטה ההומאניות וקבלת האחר באשר הוא שעוטף את האירפואי המודרני.
    אולי זה רק מראית עין, ולזכותה של הטענה עומדים ההישגים המרשימים של מפלגות הימין הקיצוני ברחבי אירופה בשנים האחרונות.
    אבל אם זה אמיתי - קשה לי לראות מה האירופאים (שלא רוצים ולא מוכנים להילחם) יכולים לעשות כנגד השתלטות אסלאמית מבפנים.

אז אפשר להילחם כל החיים
    אם זה מה שימנע מאיתנו לסיים כמו אותן אימפריות - רק הרבה יותר מהר - אז עדיף.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

אני מניח שלאפן ושאר מפלגות ימין יתחזקו ברגע שהאירובאים ירגישו מאוימים.
    לכו תדע אולי תקום מדינה בלסטינאית כפיצוי למוסלמים על מה שהאירובאים יעשו להם אני לא אתפלא אם גם יקחו כמה יהודים על הדרך.

אני מאמין 'זה יקרה גם פה רק שבשונה מאירופה לא בטוח שאנו ננצח.
    במזרח התיכון הפוליטקליקורקט לא ממש אופציה עם דגש על האי של האי-שפיות שמכונה דאולת איל ישראלי.

אגב גם ביבשת החדשה (ארה"ב) הדברים לא ממש זוהרים.
    אצלם הסינים נכנסים במרץ לתוך התעשיה המסורתית של הרכב דוגמה לכך זה תאגיד פויאו שפתח מפעל בארה"ב לייצור חלונות רכב
    (יש על זה גםמסרט תיעודי - קטע שתפס אותי זה ההתייחסות לפועל כאל חמור וכמובן ההימנעות מכניסת איגודים מקצועיים למפעל ).

ישנם תמורות (שינויים) בעולם ולכאורה הלאומיות מטשטשת אבל זה לא אכן כך.

אגב באוטובוסים סיניים מותקן מנוע קאמינס

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    קראתי. קצת הקאתי.
    חשבתי להגיב, אבל ויתרתי.

מעריך אנשים כמוך שמוכנים לשלם את המחיר ולגדל את המשפחה שלהם בישראל, למרות הקושי.
    אני לא אומר שהתסריט שציינת לא הולך לקרות, אבל במצב הנתון - ישראל היא מקום הרבה יותר אנטישמי לחיות בו מהרבה ארצות אחרות. אתה שנוא במדינתך עפ"י דעותיך הפוליטיות או על פי מקורות אבותיך.

הדור החדש לא הרגיש רדיפה או שואה כזו או אחרת אז לא הייתי מצפה מהם להרגיש מחוברים למדינה, במיוחד שאין כל כך אפיקי התפתחות ויציבות בטחונית, שלא לדבר על דיור.
    האם שואת היהודים תחזור על עצמה? אולי. האם בגלל זה אני מוכן לחיות בישראל, לסכן את חיי במילואים, לסכן את חיי ילדי בשירות צבאי, לחיות ברמת חיים פח עם סביבה של אנטישמיות מכל כיוון אפשרי אפילו מיהודים שלא מחשיבים אותי כחלק מהעם שלהם? התשובה היא לא.

אני מעדיף לחיות חיים טובים, בסביבה שמקבלת מהגרים בחיבוק.
    גם אם זה זמני, זה כיף ועדיף. ונראה שעוד הרבה ישראלים יהגרו מהארץ בקרוב, וזה מעודד.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תקווה מאוד שלא.
    יש כמות מאוד מסוימת של ישראלים שקהילה מסוגלת להכיל.
    אם כולנו נבוא לגור איתך, מהר מאוד אתה תבין אנטישמיות מהי.
    ברמה שלא תעז לתת לילדים שלך להסתובב לבד.
    עדיף לך שהישראלים יהיו מרוכזים כאן. רחוק ממך.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    גם אם זה זמני, זה כיף ועדיף. ונראה שעוד הרבה ישראלים יהגרו מהארץ בקרוב, וזה מעודד.
    למה בעצם משנה לך אם ישראלים אחרים מהגרים או לא?

Member
    ayalzo, מסכים ב-100%. אבל יש פה אמירה קשה, האם בכל מקום שבו יהיה ריכוז יהודים (גבוה או יחסית גבוה) בהכרח סופו כיאוס?
    הרי נשאל רבות, למה רדפו את היהודים במהלך ההיסטוריה, וישראל היא בעצם אחרית הימים שבה היהודים רודפים ורדופים, בין אם בינם לעצמם או עם שכינהם.

Kaz, משתי סיבות. האחת היא לחשוף אנשים שמעוניינים לנסות ולחיות במדינה אחרת, האמרה ש-"אין כמו ישראל" מאוד סוביקטיבית והייתי שמח אם יותר אנשים היו חווים סביבות אחרות ואולי בסוף חוזרים עם תובנות שאולי יאזנו את השיח הלאומי.

השניה...פחות סמפטית. זה לא סוד שהכוח הכלכלי המניע של המדינה, אותו מעמד הביניים, נושא את הנטל ללא זכויות שוות או בהשוואה למגזרים נוספיםת יכול להפעיל מנוף מספיק מרשים בכדי לשנות את פני השטח כך שהמדינה תשקיע חזרה באותו מגזר. האם זה יקרה? כנראה שלא. אבל לא יודע למה, העובדה שישראלים עוזבים את ישראל מרגיש לי כמו יריקה חזרה, כי שוב, אישית - לי מרגיש שזה מה שהמדינה עשתה ועושה בהרבה מובנים (בינהם ביטוח לאופנועים..והרשימה ארוכה).

ayalzo, מסכים ב-100%. אבל יש פה אמירה קשה, האם בכל מקום שבו יהיה ריכוז יהודים (גבוה או יחסית גבוה) בהכרח סופו כיאוס?
    הרי נשאל רבות, למה רדפו את היהודים במהלך ההיסטוריה, וישראל היא בעצם אחרית הימים שבה היהודים רודפים ורדופים, בין אם בינם לעצמם או עם שכינהם.

בעבר הלא רחוק ועדיין, רוב המלחמות היו על טרטוריה ושטחים כל מדינה רצתה לספח לה עוד, ביום במקומות הנאורים הגבולות התקבעו והתבטלו, אנגלי יכול לעזוב
    את לונדון האפורה ולעבור לפורטוגל וזה מקובל וידוע, וככה בכל האיחוד האירופאי, הגירה בתוך אירופה חייה וקיימת ומחזקת את המגוון האתני שבתוך המדינה אלה
    שנולדים עכשיו לזה נולדים למציאות חדשה. הסכנה של אירופה כרגע זה מכניסת מוסלמים, המלחמות הבאות לא יהיו על שטח אלה מלחמות דת. אבל סביבה בטוחה
    (פיזית-כלכליח-חברתית) מספקת יציבות ושגשוג. והרבה מאד מוסלמים בעולם הבינו שעדיף להתמזג באוכלוסייה. בארה"ב יש המון מוסלמים שמשובצים בה ונאמנים
    לה והם לא הבעיה הבעיה היא האיסלם הקיצוני קיצוניים בכל מקום הם הבעיה.

Kaz, משתי סיבות. האחת היא לחשוף אנשים שמעוניינים לנסות ולחיות במדינה אחרת, האמרה ש-"אין כמו ישראל" מאוד סוביקטיבית והייתי שמח אם יותר אנשים היו חווים סביבות אחרות ואולי בסוף חוזרים עם תובנות שאולי יאזנו את השיח הלאומי.

אכן כשאתה רואה צורות חיים שונות לחלוטין ממה שקורה כאן, שונה ממה שאתה רגיל ומיחס אלי הרגשה ביתית, אתה מבין שיש מציאות אחרת, שונה עם בעיות אחרות
    אבל סדרי עדיפויות שונים לחלוטין, וזה נע על סקלה החל מרמת חיים אחרת בארה"ב דרך חיים בכפר יווני קטן באיים אלה לא אותם חיים אבל לכל אחת מהם יש
    יתרונות וחסרונות וההשוואה היא מולם.

השניה...פחות סמפטית. זה לא סוד שהכוח הכלכלי המניע של המדינה, אותו מעמד הביניים, נושא את הנטל ללא זכויות שוות או בהשוואה למגזרים נוספיםת יכול להפעיל מנוף מספיק מרשים בכדי לשנות את פני השטח כך שהמדינה תשקיע חזרה באותו מגזר. האם זה יקרה? כנראה שלא. אבל לא יודע למה, העובדה שישראלים עוזבים את ישראל מרגיש לי כמו יריקה חזרה, כי שוב, אישית - לי מרגיש שזה מה שהמדינה עשתה ועושה בהרבה מובנים (בינהם ביטוח לאופנועים..והרשימה ארוכה).
    כשאתה ממן מכיסך ילד ערבי וילד חרדי, הכספים שלך הולכים למקומות שאתה לא מאמין בהם במקום למקומות שצריך אתה מבין שמשהו פה לא עובד נכון
    כבר המון זמן. אז אפשר להשקיע את כל החיים במלחמות וניסיון לשפר, ואפשר פשוט לעושות משהו אחר וליהנות ממה שיש לעולם להציע לך בכייף. זו
    בחירה אישית ואין בה נכון או לא נכון אלה העדפה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    .
    אני לא דיברתי על יהודים (אם כי גם זאת שאלה לגיטימית וחשובה),
    אני דיברתי על ישראלים.

ארה"ב כרגע אחוז המהגרים המוסלמים פחות מורגש מאירובה.

אבל יהם כבר הרבה יותר נוכחים שם.
    יתרה מזאת שהמון אפרו אמריקאים פתאום מתחברים "לשורשים" המוסלמים שלהם (לך תסביר להם שהאיסלאם צמח בחצי האי ערב ולא באפריקה שם ישבו בעיקר עמים פגנים) וזאת בחלקו גם בזכות מערכות חינוך איסלאמיות שנחשבות טובות.

אני לא חושב שאפילו האמריקאים חלמו ששהאוייב (ראו ערך אילהן וטאליב) ישב בקונגרס וזה היה שמור רק למדינת ישראל.

אני מצטרף לקקטוב ומחזק את נושא הלאומנות בעולם עם דגש על אירובה שישנה חזרה לשורשים ( דוגמת ההפרדות של בריטניה מאירובה למרות שמהמעט שידוע לי זה כבר באמצע שנות ה70 הונח על השולחן)
    וכפי שציינתי קודם ניתן לראות התחזקות של מפלגות ימין ברחבי אירובה.

בדומה לישראל שהמהגרי ה"עבודה" יושבים בחצר האחורית כך זה גם באירובה והתהליכים שם דומים לפה שמי שמשלם את המחיר זו האוכלוסיה המוחלשת שצריכה להתמודד גם עם הבעיות שההגירה מביאה איתה.

לגבי הגירה

אני משתעשע ברעיון אני לא חושב שאני באמת מסוגל לעשות את השינויי הזה וכן ברור לי שאדם המצבי ( משפחה וילדים גדולים יחסית) תמיד יהיה נטע זר בכל מדינה שלא תהיה.

לצערי גם פה אני הופך לנטע זר ונדחק החוצה מהשכונה שלי בגלל החרדים (אני מתנצל מראש בפני החרדים פה אבל זו המציאות וקצת קשה לי להפריד בין האספסוף שקשר לי חבל לרוחב הכביש בשבת לבין אנשים טובים שיודעים לכבד את אורך חיי ) וכן לצאת מהבית כשצווחים לך שעבס זה לא ממש כיף או תורם לתחושת הביטחון.

היה לי בפג"ז הקודם את אחד השירשורים הכי גדולים בפורום שהיו בנושא המאבק שלי על הבית.
    הם (החרדים) ניצחו אני לקראת מכירת הבית ומשלם מחיר אישי לא קטן.
    מודה שכיום גם אני חרד.....
    ומבין שיש בעייה דמוגרפית רצינית שתשפיע על עתיד המדינה

פשוט נשאלת השאלה מתי ומי?

אנו מדינה בהתפרקות

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI