אפשר לשלב עם רכיבה. הגיע הזמן, לא?
בעיני החקיקה נדרשת לא בגלל הסיבות השכיחות (צבא, מיסים) אלא כי החרדים מנותקים מההוויה הישראלית וזה מסוכן. החרדים והערבים צריכים לעשות שירות לאומי ולהצביע בגאווה על הדגל. לגבי הקרנות- אני לא חושב שאפשר בכלל להשוות את ההשפעה על השיח ומערכות בחירות בישראל של תרומות מימין לעומת שמאל.
נניח שהימין מקדם סיפוח של יהודה ושומרון (נניח) - אף אחד לא מדבר על זה חוץ מכמה משוגעים (ואני). חידוש בניית בית המקדש? בדיחה של אלף איש. מה עוד...-כלום.
לעומת זאת כל אחד וגם אתה יכול לראות את השפעת מאות עמותות השמאל שקיבלו מליארדים במהלך השנים: עמותות ברק (ובוז'י ששתק) שטחים תמורת שלום, הכנסת והשארת מסתננים, ארגוני שינוי היהדות כמו "נשות הכותל" (פיקציה), הצבת בטחוניסיטים מחונכים כראוי (וקסנר) שינוי מערכת המשפט (גגל: תכנית המשפטנים של הקרן לישראל חדשה) קידום הומואיזם מגדריזם במצעדיזם, האציל הערבי הטרוריסט המקופח (עדאללה ועוד רבים ורעים) ותמיכה במאבק התודעתי של הפלסטינים כולל "הבנת טרור", תמיכה תקשורתית בכל ההפגנות המחאות כולל שקרים בוטים והנדסת תודעה.
בכנות, אני לא חושב שאפשר בכלל להשוות את גודל ההשפעה והשינוי כתוצאה מהקמפיין העצום והממושך על החברה בישראל.
נערת אגב: אני רוצה דבר מאוד פשוט - לחוקק ולאכוף את חוק סוכן הזר האמריקאי
https://www.justice.gov/nsd-fara
מי שמשרת את מחלקת המדינה האמריקאית או את האיחוד האירופאי הקרנות והמדינות שתורמות לכל ההרס שאנחנו חווים מאותן עמותות כאוס צריך להתנהל בשקיפות ואם לא - לקלבוש.
לגבי הניתוח שלך על המצב הפוליטי- אנחנו מדרדרים כמו כל העולם אבל יש חלוקה בין השמאל והימין: כל מה שהדמוקרטים והאיחוד מנסים לקדם כאן* בכסף גדול הוא שמאל, אנטי ציוני ואנטי יהודי.
מי שמתנגד לשינוי הוא ימין. עוד חלוקה? בעד מדינה פלסטינית ונגד.
*ההסכם עם איראן, ההסכם עם החיזבאללה ומסירת שטח, הלחץ הבלתי פוסק לקיים את מושחתי אבו לא כלום, ההתניה באספקת מערכות נשק מסויימות לישראל ומישראל, המסתננים, ההומואיזם ועוד...
החרדים לא טיפשים. הם יבינו בעצמם שצריך לשנות לפני שהלחץ החיצוני ישנה בצורה יותר דרסטית. צריך גם לזכור שהם משחקים בתוך כללי המשחק הדמוקרטי וכל קבוצה אחרת היתה נוהגת כמוהם אם לא יותר גרוע. בינתיים כל מנהיגי החרדים שואפים לשמר את הסטטוס קוו (שהופר) ולא לכפות עלי ועליך כלום ומי שטוען אחרת מוזמן להוכיח זאת.